TheDark

Becerikli
Yer
Türkiye
Instagram'da, Reddit'te birçok forumda herkes yazılımcı olmaya çalışıyor. 14-15 yaşındaki çocuk bile bu zamanda yazılımcı olmanın bence anlamı yok, çünkü yapay zekâya yapmak istediklerini söylesen sana birebir kodları veriyor ve eline hazır, hiç yorulmadan uygulama geliyor. Elbette yazılımda iyi para var ama onlar da genelde liseden başlayıp üniversiteye kadar yazılım dersi görüyor, özel eğitim alıyorlar, büyük şirketlere giriyorlar. Evde kendi kendine maksat hobi olsun diye yapanlara lafım yok, ama Udemy'de 3-4 kurs izliyor, onlar da boş; işin püf noktası göstermiyor. Yapay zekâ ile uygulama yapanlar “kod biliyorum” diye geçiniyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Adamın amacı farklı olabiliyor.
Çünkü o kullandığınız AI'ler yaratıcı düşünemiyorlar.
Yazılımcı adam istediğini yapabilir. Hatta hesabına para bile aktarabilir.
Ama bu erken başlama işi tamamen gelişimle alakalı.
Yani herkes işe tek bir dil bileni almıyor fazlası lazım ki.
500 600 dolar fazla kazabilsin. Ama en gözde meslekler arasında yazılım ayrı bir konumda.
Tıp bile artık değerli değil.

Sebepleri farklıdır bence. Video izleyip, yazılım öğrendim diyenleri yazılımcı olarak işe alan olduğunu zannetmiyorum. Ayrıca, yazılımcı olamayanlar Yapay Zeka Uzmanı olur. Sonuçta her şirketin uzman yazılımcı işe alacak imkani ya da ihtiyacı yoktur. Yazılım şirketlerine de bel bağlamak istemiyordur. Böyle de bir imkan var artık, YZU alır işe, YZ ile ilgili her şeyi ona yaptırır. YZ şuan herkes kullanabilir tabi ama bence YZ kullanabilmenin püf noktası kullanışlı prompt(talimat, komut) yazabilmek, onu da herkes yapamaz diye düşünüyorum.

Ha, ülkemizde herkes her işten sorumlu olduğu için bu yazdıklarım ülkemiz için geçerli olmayabilir.

Son düzenleme: