1790016361534.webp

Same here, i5 2400 ve RX 550 ile. Modlu BIOS olduğundan doğru düzgün EFI'da çalışmıyor sistemim.

Hocam bende EFI sorunsuz ama stabilite olsun diye ekran kartından UEFI'yi kapatmaksa komple Legacy'e aldım bende de HD 6850 var RX 550 de aldıydımda bendeki HD 6850'den kötüydü droplar falan arttıydı satıp HD 6850ye geri döndüm siz modlu BIOS'u nereden indirdiniz ben 600 TL'ye aldım(aldım sayılmazda neyse:D)

Hocam bende EFI sorunsuz ama stabilite olsun diye ekran kartından UEFI'yi kapatmaksa komple Legacy'e aldım bende de HD 6850 var RX 550 de aldıydımda bendeki HD 6850'den kötüydü droplar falan arttıydı satıp HD 6850ye geri döndüm siz modlu BIOS'u nereden indirdiniz ben 600 TL'ye aldım(aldım sayılmazda neyse:D)
Bende de RX 550 var. BIOS'u kendim modladım. Anakartın neydi, bende 6870 de çalışmıyordu zira.

Soylemis olayim: bu degerin her zaman sisteminizin gucuyle alakasi yok. Bu deger, bilgisayarin guc dugmesine bastiginiz andan Windows'un yuklenmeye basladigi ana kadar gecen sureyi gosterir. Ornegin sen bilgisayari actin, Windows boot edilmeden BIOS'a girdin ve 1-2 saat BIOS'ta takildin, Windows'a girdiginde bu deger 1-2 saat (BIOS'ta ne kadar zaman gecirdiysen o kadar) olarak gozukur.

Dolayisiyla "iyi mi/kotu mu?" gibi degerlendirmeler teknik olarak pek dogru degil.

@venovar Asus H81m-c anakartımda böyle durum. SSD Lexar NS-100 256gb sata3

Startup finished in 8.935s (firmware) yani yükleme ekranına kadar)
  • +2.803s (loader)Yükleme ekranı kendisi)
  • +1.706s (kernel) Linux arayüzü ve açılış)

Linux kullananlar Terminal penceresinde bu kodu yazarak bakabilirler.
systemd-analyze