1716880648627.webp

Selam arkadaşlar!

Bugün sizlere, oyun dünyasında adından sıkça söz ettiren bir yazılımdan bahsetmek istiyorum: Heroic Games Launcher. Linux, Windows ve macOS için ücretsiz ve açık kaynak kodlu bir oyun başlatıcısı olan Heroic, Epic Games, GOG ve Amazon Prime oyunlarını tek bir çatı altında topluyor. Steam Deck’te de kullanılabilen bu başlatıcı, özellikle Linux kullanıcıları için bir nimet gibi.

Peki, Heroic’i bu kadar özel kılan nedir? İşte bazı öne çıkan özellikleri:

• Oyun Detayları: Oyunların açıklaması, yayıncısı, indirme ve kurulum boyutu gibi detayları görebilirsiniz.
  • Platform Seçimi: Linux ve macOS’ta, desteklenmeyen yerel oyunların Windows versiyonlarını kurabilirsiniz.
  • Mağaza Erişimi: Epic, Amazon Prime veya GOG mağazalarına Heroic’in arayüzünden doğrudan erişebilirsiniz.
  • Kütüphane Düzenleme: Oyunları favorilere ekleyebilir veya oynadığınız/hiç oynamayacağınız oyunları gizleyebilirsiniz.
  • Tema Seçenekleri: Varsayılan renkler hoşunuza gitmiyorsa, değiştirebilirsiniz.
  • Wine Yöneticisi: Linux’ta, oyun deneyimini ve uyumluluğunu iyileştirmeye odaklanmış Wine sürümlerini indirebilirsiniz.
  • Dil Desteği: Topluluk tarafından 40’tan fazla dile çevrilen Heroic, global bir kullanıcı kitlesine hitap ediyor.
PC Gamer gibi oyun medyasında da Heroic’ten övgüyle bahsediliyor. Özellikle Steam Deck üzerinde Epic Games kütüphanesine erişim sağlamak için ideal bir alternatif olarak gösteriliyor. Linux kullanıcıları için ise, oyunları Wine veya Proton ile çalıştırma imkanı sunarak Windows oyunlarını Linux’ta sorunsuz bir şekilde oynamalarını sağlıyor.

GitHub üzerindeki sayfasında, geliştirme sürecine dair detayları ve son güncellemeleri takip edebilirsiniz. Ayrıca, toplulukla etkileşimde bulunmak ve projeye katkıda bulunmak isteyenler için mükemmel bir platform.

Sonuç olarak, Heroic Games Launcher, özellikle Linux oyuncuları için harika bir seçenek sunuyor. Açık kaynaklı olması ve sürekli güncellenmesiyle, oyun deneyiminizi bir üst seviyeye taşıyacak gibi görünüyor. Denemekten çekinmeyin!

Heroic Games Launcher Kurulumu​

Arch Linux:
[CODE lang="bash" title="Arch Linux Yay (AUR) Kurulumu"]sudo pacman -S --needed git base-devel && git clone https://aur.archlinux.org/yay.git && cd yay && makepkg -si
[/CODE]

[CODE lang="bash" title="Yay ile Heroic Games Launcher kurulumu"]yay -S heroic-games-launcher[/CODE]

Ubuntu/Debian:
Bu linke tıklayın.
Fedora:
Bu linke tıklayın.

Heroic Games Launcher için Wine Bağımlılıklarını Kurma​

Ubuntu/Debian:
[CODE lang="bash" title="Ubuntu/Debian Wine Bağımlılıklarını Kurma"]sudo dpkg --add-architecture i386 && sudo apt update && sudo apt install -y wine64 wine32 libasound2-plugins:i386 libsdl2-2.0-0:i386 libdbus-1-3:i386 libsqlite3-0:i386[/CODE]

Arch Linux:
[CODE lang="bash" title="Arch Linux Multilib Kütüphanesini Etkinleştirmek"]sudo nano /etc/pacman.conf[/CODE]

Dosyada [multilib] bölümünü bulun ve bu bölümün başındaki yorum satırı işaretlerini (#) kaldırın. Yani, aşağıdaki gibi olmalıdır:

Bash:
[multilib]
Include = /etc/pacman.d/mirrorlist

[CODE lang="bash" title="Sistemi güncelleyin"]sudo pacman -Syu
[/CODE]

[CODE lang="bash" title="Arch'a Wine Bağımlılıklarını Kurma"]sudo pacman -S --needed wine-staging giflib lib32-giflib libpng lib32-libpng libldap lib32-libldap gnutls lib32-gnutls \
mpg123 lib32-mpg123 openal lib32-openal v4l-utils lib32-v4l-utils libpulse lib32-libpulse libgpg-error \
lib32-libgpg-error alsa-plugins lib32-alsa-plugins alsa-lib lib32-alsa-lib libjpeg-turbo lib32-libjpeg-turbo \
sqlite lib32-sqlite libxcomposite lib32-libxcomposite libxinerama lib32-libgcrypt libgcrypt lib32-libxinerama \
ncurses lib32-ncurses ocl-icd lib32-ocl-icd libxslt lib32-libxslt libva lib32-libva gtk3 \
lib32-gtk3 gst-plugins-base-libs lib32-gst-plugins-base-libs vulkan-icd-loader lib32-vulkan-icd-loader[/CODE]

Fedora:
[CODE lang="bash" title="Fedora'da Wine Bağımlılıklarını Kurma"]sudo dnf install wine[/CODE]

Heroic Games Launcher'da Wine ve Proton Yöneticisi​

Heroic Games Launcher'ın içinde düzgün bir şekilde tasarlanmış Wine ve Proton yöneticisi bulunmaktadır.

1716880475292.webp

Buradan Wine sürümlerini kurabilirsiniz. Wine-GE haricinde Steam'in kendi Proton-GE sürümlerini de kullanabilirsiniz. Bazı oyunlarda Wine çalışırken bazılarında Proton daha iyi çalışabilmektedir.

Şimdi biraz oyun kuralım.

Heroic Games Launcher Oyun Kurulumu​

Kütüphane üzerinden oyun seçin. KUR butonuna basın. Hemen kurmayın. Açılacak pop-up'ta Wine sürümünü seçin.
Pek bir teorik bilgim yok fakat kendi deneyimlerime göre Proton daha iyi çalışıyor. Yani en azından ben koskoca Cyberpunk 2077'i oynadım.

1716881229446.webp

Wine ayarlarını göster dedikten sonra Wine sürümü kısmından Wine-GE ya da Proton-GE seçin. Ben Proton-GE seçiyorum.

Wine sürümünü seçtikten sonra KUR butonuna basabiliriz.

Oyun kurulunca başlatabiliriz. Örneğin ben Legends of Runeterra isimli oyunu Proton-GE ile başlattım.
1716881765638.webp

1716881391921.webp

1716881970893.webp

Heroic Games Launcher cidden çok başarılı bir Epic ve Gog istemcisi. Linux'ta oyun oynama olayını büyük ölçüde ileriye taşıyor.

Ben de bugün itibariyle komple Ubuntu'ya geçtim. R6S oynamak istersem Windows 11'e geçerim yine tabii.

Kalın sağlıcakla!

Son düzenleme:
Süper. Benim 4 tane oyunum çalışmıyor ancak Steam'deki geriye kalanlar çalışıyor. Ben kolayca geçebilirim. Ancak korkuyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Lutris ile bottles ya da heroic ile bottles kullanınca normal Wine prefixlerini kullanmaya gerek kalmıyor. Daha iyi deneyimde sağlıyor aynı zamanda.

Lutris ile bottles ya da heroic ile bottles kullanınca normal Wine prefixlerini kullanmaya gerek kalmıyor. Daha iyi deneyimde sağlıyor aynı zamanda.
Eğer açılırsa -kardeşimin oyunu- Windows'u komple sileceğim. Bottles'ı biliyordum ama hiç aklıma gelmedi uzun zaman sonra. İyi hatırlattın teşekkürler.

1716891235222.webp

Son düzenleme:
Steam Deck'te oynayanlar var. Neden açılmıyor?

@AMG GOAT neyse! 1 videoya göre hareket etmeyeyim. BROKEN yazıyor protondb'de. Sağ ol.

Şu an gaza geldim. R6S'den feragat ediyorum. Komple Linux'a geçiyorum.
Aslında Rainbow Six Siege çalışıyor. Ama Ubisoft tembel olduğu için 1 düğmeye basmaya üşeniyorlar. Yoksa Windows'tan farkı yok.

Aslında Rainbow Six Siege çalışıyor. Ama Ubisoft tembel olduğu için 1 düğmeye basmaya üşeniyorlar. Yoksa Windows'tan farkı yok.
Nasıl yani? Bir dakika. Protondb'de BROKEN yazıyor. Nasıl çalışıyor? Detay verir misin?

Oyun açılıyor ama anticheat yüzünden oynanmıyor diye biliyorum ben.
Kardeşimin haklarını gasp etmiş bulunmaktayım. Windows'u sildim XD

Nasıl yani? Bir dakika. Protondb'de BROKEN yazıyor. Nasıl çalışıyor? Detay verir misin?
Bu oyunun kullandığı anti-hile Linux ile uyumlu ancak adamlar onu aktif etmiyor. Alt tarafı Valve'a bir E-Posta gönderecekler o kadar. Bir de o Steam Deck'te FIFA oynayanlar Windows kurmuş Steam Deck'e.