WhatsApp Hesabı durduk yere incelemeye alınıyor

Mujka 11

Uzman
Ablamın iPhone 12 mini telefonunda WhatsApp hesabı 2 kere incelemeye alındı. Şüpheli hiçbir etkinliği yok, dünyanın en temiz sosyal medya kullanıcısı diyebilirim. Dün 2 tane İspanyolca mesaj geldiğini görmüş 2 farklı hesaptan. Spam mesajlar yani. Ama mesajlar görünür görünmez kendi kendine silinmiş. WhatsApp'ın spam koruma özelliği varmış sanırım internette gördüm. Sonra hesabı askıya alındı, ablam inceleme için talep gönderdi. Hesabı bugün açılmıştı ama tekrar askıya alındı. Sırf başka birinden mesaj geldiği için WhatsApp hesabı askıya alınabilir mi? Yoksa telefonun kendisinde bir sorun var mıdır? iPhone bildiğim kadarıyla virüs bulaşması falan bayağı zor. Ben de öyle dedim ablama ama pek inanmadı, bir de güncellemeleri falan hiç yapmıyor telefondaki. Eski bir sürü güncellemesi duruyor, güvenlik açığı olmasından korkuyor. Teşekkürler şimdiden.

Son düzenleme:
Üstüne soğuk su içsin.

WhatsApp askısının iOS ile veya virüsle alakası yok bu arada. Dediğin gibi spam algoritmasının esiri olmuş. Benim bildigim güvenlik açıkları olmasın diye güncellemeyi yapmaktır. Siz bizim bilmediğimiz bir şey biliyorsanız orası ayrı tabii.

Whatsapp Destek ile iletişime geçsin.

Birinin whatsapp hesabını kapattırmak bu kadar kolay mı? Bot hesaplarla mesaj atınca her hesap kapanıyor mu böyle? Bilmediğimden soruyorum, whatsapp'ın dandikliğinden mi kaynaklı durum bunu öğrenmeye çalışıyorum.

Güncelleme: hesap açılmıştı, 3. kez askıya alındı. Whatsapp destek kısmına yapay zeka bakıyor sadece, oradan da yardımcı olan olmadı.

Son saatlerde benzer gerek Reddit'te gerekse farklı forumlarda şikayetler artmaya başlamış. Özellikle WhatsApp Web veya bağlı cihaz işlemlerinden sonra hesabın tekrar incelemeye alınmasını bildiren birden fazla kullanıcı var.

Burada önemli bir durum da var: WhatsApp'ın resmi olmayan Web istemcilerini ve WhatsApp Web üzerinde çalışan bazı üçüncü taraf araçları tespit etmeye başladığı bildirilmiş. Ancak resmi WhatsApp Web kullanımının doğrudan hesapları banladığı henüz doğrulanmamış. Bu nedenle şu aşamada kesin sebep olarak WhatsApp Web'i göstermek de doğru olmaz.

Hesap tekrar açılırsa bir süre:
  • Yeni bağlı cihaz eklememek,
  • WhatsApp Web'i değiştiren tarayıcı eklentilerini kaldırmak,
  • CRM, otomasyon veya üçüncü taraf WhatsApp istemcileri kullanmamak,
  • Yalnızca resmî WhatsApp uygulaması ve web.whatsapp.com üzerinden giriş yapmak
mantıklı görünüyor.

Hesap zaten incelemeye alındıysa uygulamadaki İnceleme talep et seçeneği kullanılmalı. İnternette geçen "72 saat bekleyin" gibi sürelerin ise WhatsApp tarafından açıklanmış resmi bir çözüm olmadığını belirtmemde fayda var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…