Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Pabola

Uzman
10 Kasım akşamı herhangi bir neden olmadan spam gerekçesiyle banlandım. 11 Kasım sabahı hesabım açıldı ancak giriş yapmaya çalıştığımda “uygulama resmi değil” hatası alıyorum. Aynı cihazda başka bir numarayla giriş yaptığımda hiçbir sorun olmuyor. Görünen o ki numaram kara listeye alınmış. Beş gündür CİMER, Şikayetvar ve e-posta üzerinden WhatsApp’a yazmama rağmen dönüş alamadım. Sizce ne yapmalıyım? Üniversite için WhatsApp önemli olduğu için yeni hat alıp eski numarayı kapatmayı düşünüyorum. Sizce mantıklı mı?

Çözüm
Bootloader kilidi açık cihaz ise WhatsApp bu uyarıyı verip çalışmaz. Bootloader kilidinin kapalı olması gerekiyor.

Aynı cihazda başka bir numarayla giriş yaptığımda hiçbir sorun olmuyor. Görünen o ki numaram kara listeye alınmış.
Numara ile cihaz ikilisi bir araya gelirse öyle oluyor. Aynı numara farklı telefonlarda onaylanabilir.

X numarası ile Y telefonu birbirine uymazsa;
  • Y telefonunda başka numaralı WhatsApp hesapları kullanılabilir.
  • X numarası farklı cihazlarda çalışabilir.
  • Ama X numarasıyla Y cihazı bir araya gelirse çalışmaz.

Y telefonunun bootloader kilidi kapanırsa veya uyumsuzluk sorunu düzelirse X numarası o cihazda kullanılabilir.
Dümdüz banlamıyorlar sistem banlıyor. Dediğimi deneyin hak vereceksiniz. ROM işleriyle uğraşırken çok başıma geliyordu :D

Meta destek ile iletişime geçip sorunu anlattığımda bunu doğrulamışlardı zaten. Bootloader kapanırsa veya farklı telefona geçilirse hesap kullanılabilecek.

2 sene önce IMEI için kilidi açmıştım. Uzaktan bağlanıp halletmişlerdi Custom ROM var mı bilmiyorum kilidi kapatınca veriler falan silinir mi?
@THE KEROXEA

Son düzenleme:
Bu sorun bazen de dümdüz o cihazın o numarayı istememesi gibi saçma bir nedenden de olabiliyor. O cihazda farklı bir numara veya o numarayı farklı bir cihazda denersen yüksek ihtimalle girebildiğini göreceksin. Farklı bir cihazdan girdikten sonra diğer cihaza gelen kod ile taşıma yaparak aktarabiliyor olman lazım.

Bir de cihaz yurt dışı ise Bootloader kilidini kapatınca atılan yazılımsal IMEI gider.

Eyvah eyvah o zaman tek çare numara almak mı? Anlamadığım şey 2 senedir bir sorun yaşamazken neden şimdi böyle bir sorun yaşıyorum? Bir de meta desteğe nasıl ulaşırım şansımı denemek istiyorum. Ha bir de tabletten WhatsApp'ı denediğimde dediğinize göre wp sorunsuz bir şekilde girmesi gerekiyor değil mi?

Anlamadığım şey 2 senedir bir sorun yaşamazken neden şimdi böyle bir sorun yaşıyorum?
Custom ROM'lu teledonumda da bir sene sonra aniden böyle yapmıştı.

Ha bir de tabletten WhatsApp'ı denediğimde dediğinize göre wp sorunsuz bir şekilde girmesi gerekiyor değil mi?
Aynen öyle.

Bir de meta desteğe nasıl ulaşırım şansımı denemek istiyorum.
İnternette vardır.

Bootloader kilidi açık cihaz ise WhatsApp bu uyarıyı verip çalışmaz. Bootloader kilidinin kapalı olması gerekiyor.

Numara ile cihaz ikilisi bir araya gelirse öyle oluyor. Aynı numara farklı telefonlarda onaylanabilir.

X numarası ile y telefonu birbirine uymazsa;
-y telefonunda başka numaralı WhatsApp hesapları kullanılabilir.
-x numarası farklı cihazlarda çalışabilir.
-Ama X numarasıyla y cihazı bir araya gelirse çalışmaz.

Y telefonunun Bootloader kilidi kapanırsa veya uyumsuzluk sorunu düzelirse X numarası o cihazda kullanılabilir.

Tablete kurdum oldu teşekkürler. Artık teli değiştirince hallolur herhalde.