Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Pabola

Uzman
10 Kasım akşamı herhangi bir neden olmadan spam gerekçesiyle banlandım. 11 Kasım sabahı hesabım açıldı ancak giriş yapmaya çalıştığımda “uygulama resmi değil” hatası alıyorum. Aynı cihazda başka bir numarayla giriş yaptığımda hiçbir sorun olmuyor. Görünen o ki numaram kara listeye alınmış. Beş gündür CİMER, Şikayetvar ve e-posta üzerinden WhatsApp’a yazmama rağmen dönüş alamadım. Sizce ne yapmalıyım? Üniversite için WhatsApp önemli olduğu için yeni hat alıp eski numarayı kapatmayı düşünüyorum. Sizce mantıklı mı?

Çözüm
Bootloader kilidi açık cihaz ise WhatsApp bu uyarıyı verip çalışmaz. Bootloader kilidinin kapalı olması gerekiyor.

Aynı cihazda başka bir numarayla giriş yaptığımda hiçbir sorun olmuyor. Görünen o ki numaram kara listeye alınmış.
Numara ile cihaz ikilisi bir araya gelirse öyle oluyor. Aynı numara farklı telefonlarda onaylanabilir.

X numarası ile Y telefonu birbirine uymazsa;
  • Y telefonunda başka numaralı WhatsApp hesapları kullanılabilir.
  • X numarası farklı cihazlarda çalışabilir.
  • Ama X numarasıyla Y cihazı bir araya gelirse çalışmaz.

Y telefonunun bootloader kilidi kapanırsa veya uyumsuzluk sorunu düzelirse X numarası o cihazda kullanılabilir.
Benzer bir sorunu ben de yaşadım geçen ay. Birkaç gün bekledikten sonra kendiliğinden düzeldi. Whatsapp destek ekibine yazdıysan biraz sabırlı olman gerekiyor, genelde 48-72 saat içinde cevap veriyorlar.

Bir de şunu dene: Uygulamayı tamamen kaldır, telefonu yeniden başlat, sonra Google Play'den tekrar yükle. Bazen cache sorunu yüzünden de bu hata çıkabiliyor.

Yurtdışı numarası kullanmıyorsan ve resmi uygulamayı kullanıyorsan zaten kısa sürede çözülmesi lazım. Umarım en kısa sürede düzelir.

Bootloader kilidi açık cihaz ise WhatsApp bu uyarıyı verip çalışmaz. Bootloader kilidinin kapalı olması gerekiyor.

Aynı cihazda başka bir numarayla giriş yaptığımda hiçbir sorun olmuyor. Görünen o ki numaram kara listeye alınmış.
Numara ile cihaz ikilisi bir araya gelirse öyle oluyor. Aynı numara farklı telefonlarda onaylanabilir.

X numarası ile Y telefonu birbirine uymazsa;
  • Y telefonunda başka numaralı WhatsApp hesapları kullanılabilir.
  • X numarası farklı cihazlarda çalışabilir.
  • Ama X numarasıyla Y cihazı bir araya gelirse çalışmaz.

Y telefonunun bootloader kilidi kapanırsa veya uyumsuzluk sorunu düzelirse X numarası o cihazda kullanılabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
10 Kasım akşamı herhangi bir neden olmadan spam gerekçesiyle banlandım. 11 Kasım sabahı hesabım açıldı ancak giriş yapmaya çalıştığımda “uygulama resmi değil” hatası alıyorum. Aynı cihazda başka bir numarayla giriş yaptığımda hiçbir sorun olmuyor. Görünen o ki numaram kara listeye alınmış. Beş gündür CİMER, Şikayetvar ve e-posta üzerinden WhatsApp’a yazmama rağmen dönüş alamadım. Sizce ne yapmalıyım? Üniversite için WhatsApp önemli olduğu için yeni hat alıp eski numarayı kapatmayı düşünüyorum. Sizce mantıklı mı?
Alakası var mıdır, emin değilim ama bugün ben de telefonu sıfırladıktan sonra WhatsApp hesabını açarken sorun yaşadım. Başka cihazdan girip sonra kendi telefonumdan tekrar girince sorun düzelmişti, dediğim gibi ama alakası var mı bilmiyorum.

Ek not: Kendi cihazımda sıfırlama sonrası başka bir telefon numarası ile girebiliyordum ama kendi numaramla giremiyordum. Sorunu, yukarıda anlattığım şekilde çözdüm.

Yurtdışı telefon kullanıyorsanız ondan dolayı olabiliyor diye biliyorum. Whatsapp Aero vb. şeyler kullanıyorsanız o da olabilir.
Öyle şeyler kullanmıyorum durduk yere banladılar.

Benzer bir sorunu ben de yaşadım geçen ay. Birkaç gün bekledikten sonra kendiliğinden düzeldi. WhatsApp destek ekibine yazdıysan biraz sabırlı olman gerekiyor, genelde 48-72 saat içinde cevap veriyorlar.

Bir de şunu dene: Uygulamayı tamamen kaldır, telefonu yeniden başlat, sonra Google Play'den tekrar yükle. Bazen cache sorunu yüzünden de bu hata çıkabiliyor.

Yurt dışı numarası kullanmıyorsan ve resmi uygulamayı kullanıyorsan zaten kısa sürede çözülmesi lazım. Umarım en kısa sürede düzelir.

Hocam 4 gündür bakılmıyor zaten cevabıda AI veriyor daha ne kadar beklemem gerekiyor.

X numarası ile y telefonu birbirine uymazsa;
-y telefonunda başka numaralı WhatsApp hesapları kullanılabilir.
-x numarası farklı cihazlarda çalışabilir.
-Ama X numarasıyla y cihazı bir araya gelirse çalışmaz.

Y telefonunun Bootloader kilidi kapanırsa veya uyumsuzluk sorunu düzelirse X numarası o cihazda kullanılabilir.

O kadar detaylı olduğunu sanmıyorum hocam dümdüz banlıyorlar.

O kadar detaylı olduğunu sanmıyorum hocam dümdüz banlıyorlar.
Dümdüz banlamıyorlar sistem banlıyor. Dediğimi deneyin hak vereceksiniz. ROM işleriyle uğraşırken çok başıma geliyordu :D

Meta destek ile iletişime geçip sorunu anlattığımda bunu doğrulamışlardı zaten. Bootloader kapanırsa veya farklı telefona geçilirse hesap kullanılabilecek.