ForestGuardiann

Başarılı
Yer
SAMSUN
Merhaba arkadaşlar,
Yakın zamanda Ubisoft hesabım herhangi bir açıklama veya delil gösterilmeden banlandı.
Destek ekibiyle defalarca iletişime geçtim, kimliğimi doğruladım ve durumu detaylıca anlattım.
Ancak her seferinde yalnızca “code of conduct ihlali yapıldığı” söylendi — ne yaptığım, hangi oyun veya eylem nedeniyle banlandığım konusunda hiçbir bilgi verilmedi.

Ubisoft Support'a defalarca “kanıt veya kayıt paylaşımı” talep ettim ama “bu bilgileri paylaşamayız” cevabından başka bir yanıt alamadım.
Hesabımda yıllardır oynadığım oyunlar, satın aldığım içerikler ve emeğim var.
Ancak şu anda ne bir gerekçe ne de kanıt tarafıma iletildi.

Benzer şekilde açıklama alamadan banlanan veya benzer bir süreç yaşayan var mı?
Bunu sadece kendi adıma değil, oyuncuların şeffaflık hakkı için paylaşıyorum.
Ubisoft'un bu konuda daha açık ve adil bir iletişim politikası geliştirmesi gerektiğini düşünüyorum.

Görüşlerinizi ve benzer deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Teşekkürler 🙏

Cihazında bulunan herhangi bir hile, trainer programı var mıydı? İlla bir Ubisoft oyunu için değil başka bir oyun için kullanmış olabilirsin ama Ubisoft'un anti cheati yakalamış olabilir.

Ayrıca bir nebze fakat herhangi bir yeni nesil tek oyunculu Ubisoft oyununda hile yaptın mı? Mesela AC Origins, Odyssey, Valhalla veya Shadows'ta? Çünkü bu oyunlar oyun içi satın alımlara tabii tutuldukları için yanlış hatırlamıyorsam trainer veya hile yapmak Single olmasına rağmen bunlarda da yasak.

Bu arada evet, neden banlandığına dair spesifik kanıt sunmamaları gerçekten çok pislik bir davranış bir şirket adına.

Cihazında bulunan herhangi bir hile, trainer programı var mıydı? İlla bir Ubisoft oyunu için değil başka bir oyun için kullanmış olabilirsin ama Ubisoft'un anti cheati yakalamış olabilir.

Ayrıca bir nebze fakat herhangi bir yeni nesil tek oyunculu Ubisoft oyununda hile yaptın mı? Mesela AC Origins, Odyssey, Valhalla veya Shadows'ta? Çünkü bu oyunlar oyun içi satın alımlara tabii tutuldukları için yanlış hatırlamıyorsam trainer veya hile yapmak Single olmasına rağmen bunlarda da yasak.

Bu arada evet, neden banlandığına dair spesifik kanıt sunmamaları gerçekten çok pislik bir davranış bir şirket adına.

Bilgisayarımı dün sıfırladım ve sadece The Division 2 için ban yasağı yediğimi şu an bildirdiler. Delil sunamadıkları gibi The Division 2 yediğim banı belirtmesine rağmen bana Rainbow Six: Siege oyunun ihlal kurallarını atıyorlar benimle alay edercesine.

Ayrıca, Avrupa Birliği Genel Veri Koruma Tüzüğü’nün (GDPR) 15. Maddesi kapsamında kişisel veri erişim hakkımı kullanmak istediğimi de bildirdim.

Bilgisayarımı dün sıfırladım ve sadece The Division 2 için ban yasağı yediğimi şu an bildirdiler. Delil sunamadıkları gibi The Division 2 yediğim banı belirtmesine rağmen bana Rainbow Six: Siege oyunun ihlal kurallarını atıyorlar benimle alay edercesine.

Ayrıca, Avrupa Birliği genel veri koruma tüzüğü'nün (GDPR) 15. maddesi kapsamında kişisel veri erişim hakkımı kullanmak istediğimi de bildirdim.

Yıllar önce The Division 2 ban yedim hiç oynamama rağmen o kadar ticket atım ban kalkmadı, büyük ihtimalle sizde çözüm ulaşamayacaksınız ilgilenmiyorlar.

Yani bu sistemler bir şey görmese ban atmaz, sıfırlama öncesi bir şey olmadığına emin misin? Ban yeme olayı illa anlık olmuyor.

Yanlış anlaşılmasın, suçlama çalışmıyorum. Ama dediğim gibi bu sistem seni yoktan yere banlayamaz, otomatik bir sistem sonuçta. Ya da sınırsız ban yetkisi olan bir moderatörü gıcık mı ettin ne yaptın? :LOL:

Yani bu sistemler bir şey görmese ban atmaz, sıfırlama öncesi bir şey olmadığına emin misin? Ban yeme olayı illa anlık olmuyor.
Oyuna çok uzun bir zaman girmedim format sonrası bir girip farm yapayım dedim ve bu gün ban yedim. Daha detaylı bilgi verecek olursam 3.parti yazılımdan değil, davranış kurallarının ihlal edildiği için ban yediğimi bildirdiler. Bu ifade de ben oyun içinde birini aşalayıcı bir hareket veya söylemde bulunmam veya rahatsız edici tavırda olmam gerekiyor. Herhangi bir oyuncuyla iletişime geçmedim.

Oyuna çok uzun bir zaman girmedim format sonrası bir girip farm yapayım dedim ve bugün ban yedim. Daha detaylı bilgi verecek olursam 3.parti yazılımdan değil, davranış kurallarının ihlal edildiği için ban yediğimi bildirdiler. Bu ifade de ben oyun içinde birini aşalayıcı bir hareket veya söylemde bulunmam veya rahatsız edici tavırda olmam gerekiyor. Herhangi bir oyuncuyla iletişime geçmedim.

Gerçekten çok ilginç, Avrupa'da böyle şeyler yapamazlar çünkü çoğu yerde genel merkezleri olduğundan insanlar anında dava edebiliyor. Maalesef ülkemizde herhangi bir varlıkları yok, ileriye taşımakta sana kalmış ama müthiş bir avukat ücreti ödersin çünkü Ubisoft'a dava açabileceğin ve hakkını savunabileceğin tek olay Fransa'da bir avukat tutup ona vekalet vermendir.

Tavsiyem soğuk su içmendir, çünkü bilgileri verecek gibi veya hesabını açacak gibi gözükmüyorlar.

Ayrıca çok imkanlı olmayan, ama yaşanılabilecek bir senaryoyu da sorayım; Hesabına biri erişmiş olabilir mi? Belki o yapmıştır. Çünkü gerçekten sistemde bir girdin yoksa yani dediğin gibi biriyle konuşmadıysan seni banlayamazlar çünkü sistemin seni yargılaması için gereken parametre olmaz.

Gerçekten çok ilginç, Avrupa'da böyle şeyler yapamazlar çünkü çoğu yerde genel merkezleri olduğundan insanlar anında dava edebiliyor. Maalesef ülkemizde herhangi bir varlıkları yok, ileriye taşımakta sana kalmış ama müthiş bir avukat ücreti ödersin çünkü Ubisoft'a dava açabileceğin ve hakkını savunabileceğin tek olay Fransa'da bir avukat tutup ona vekalet vermendir.

Tavsiyem soğuk su içmendir, çünkü bilgileri verecek gibi veya hesabını açacak gibi gözükmüyorlar.

Ayrıca çok imkanlı olmayan ama yaşanılabilecek bir senaryoyu da sorayım; hesabına biri erişmiş olabilir mi? Belki o yapmıştır. Çünkü gerçekten sistemde bir girdin yoksa yani dediğin gibi biriyle konuşmadıysan seni banlayamazlar çünkü sistemin seni yargılaması için gereken parametre olmaz.

İki aşamalı doğrulama var imkansız erişmesi. Bence sistemsel bir durumdan daha çok farklı bir olay var altında. Şöyle düşünüyorum birileri bilerek bu banı yaptı. Bu dediğin gibi ban sistemin işi değil parametrelere ters bir şey yapsaydım kanıtıyla birlikte delil sunarlardı.

İki aşamalı doğrulama var imkansız erişmesi. Bence sistemsel bir durumdan daha çok farklı bir olay var altında. Şöyle düşünüyorum birileri bilerek bu banı yaptı. Bu dediğin gibi ban sistemin işi değil parametrelere ters bir şey yapsaydım kanıtıyla birlikte delil sunarlardı.
Yok zaten kalıcı banlarda sebep sunmuyorlar.