Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

yusakaraa

Uzman
Yer
Sakarya
Steam üzerinden bir Ubisoft oyunu satın aldım ancak oyunu çalıştırdığımda otomatik olarak benimle ilgisi olmayan bir Ubisoft hesabına giriş yapıyor.

Uygulamaya kendi Ubisoft hesabımla giriş yapsam bile, Steam üzerinden oyunu açınca tekrar farklı bir hesaba yönlendiriyor. Hesap bağlantısını koparma seçeneğini bulamadım.

Ubisoft desteğe yazdım fakat bana, alakam olmayan bu hesap için hesap kurtarma formu doldurmam gerektiğini söylediler.

Daha önce bu tarz bir durum yaşayan var mı? Nasıl çözüm buldunuz?

Çözüm
Güncelleme;
Ubisoft kesinlikle yardımcı olmamak için elinden geleni yaptı. Benden 2 ayrı ticket sürecinde defalarca hesap doğrulaması, ekran görüntüleri, mail onayları, faturalar vb. istediler ve hepsini sağladığım hâlde muhabbet başa sardı muhtemelen bir insanla değil yapay zeka ile vakit kaybettim.

Sonradan aklıma bir fikir geldi otomatik bağlanan Ubisoft hesabının kullanıcı adını platformlarda aratmaya başladım neticede çoğumuz her platforma aynı nickname ile oyun oynuyoruz. Steam'de bir hesap buldum ve ulaştım, hesap sahibi zamanında hesabımı paylaştığım eski bir arkadaşımmış muhtemelen bir oyunu oynarken giriş yapmış ve kalmış. Kendisiyle hallettik çözdük, sağ olsun yıllar sonra bile uğraştı yardımcı oldu.
Steam üzerinden bir Ubisoft oyunu satın aldım ancak oyunu çalıştırdığımda otomatik olarak benimle ilgisi olmayan bir Ubisoft hesabına giriş yapıyor.

Uygulamaya kendi Ubisoft hesabımla giriş yapsam bile, Steam üzerinden oyunu açınca tekrar farklı bir hesaba yönlendiriyor. Hesap bağlantısını koparma seçeneğini bulamadım.

Ubisoft desteğe yazdım fakat bana, alakam olmayan bu hesap için hesap kurtarma formu doldurmam gerektiğini söylediler.

Daha önce bu tarz bir durum yaşayan var mı? Nasıl çözüm buldunuz?

Ben yaşamadım ama sanırım Ubisoft onceden Steam hesabını bagladiysan onunla açılıyor diye biliyorum.

Ben yaşamadım ama sanırım Ubisoft onceden Steam hesabını bagladiysan onunla açılıyor diye biliyorum.
İnternette baktığımda o Ubisoft hesabına giriş yapıp ayarlardan kaldırmam gerekiyormuş ama dediğim gibi hesap bana ait değil, eskiden çok kısa süreliğine hesabım çalınmıştı belki o zamandan bilemiyorum.
Steam üzerinde böyle bir seçenek olmaması çok saçma..

İnternette baktığımda o Ubisoft hesabına giriş yapıp ayarlardan kaldırmam gerekiyormuş ama dediğim gibi hesap bana ait değil, eskiden çok kısa süreliğine hesabım çalınmıştı belki o zamandan bilemiyorum.
Steam üzerinde böyle bir seçenek olmaması çok saçma.

Maalesef bir de yeni hesap açıp aile hesabina bağlayın desem Ubisoft izin vermiyor satın alan hesap oynayabilir diyor şu an tek çare Steam ve Ubisoft ile iletisime geçip kaldırmak erişimi.

Steam üzerinde böyle bir seçenek olmaması çok saçma.

Hocam sanırım çalındığı dönemde çalan kişi şu an satın aldığınız oyun ile bağlantısını kurmuş. O yüzden o hesaba bağlanıp duruyor. En mantıklı hareket Ubisoft ile iletişime geçmek. Steam üzerinden neden böyle bir ayar olsun ki sonuçta Ubisoft da Steam ile belli başlı şartlar koşulunda anlaşmış :D.

Hocam sanırım çalındığı dönemde çalan kişi şu an satın aldığınız oyun ile bağlantısını kurmuş. O yüzden o hesaba bağlanıp duruyor. En mantıklı hareket Ubisoft ile iletişime geçmek. Steam üzerinden neden böyle bir ayar olsun ki sonuçta Ubisoft da Steam ile belli başlı şartlar koşulunda anlaşmış :D.
Neticede Steam hesabı bana ait ve hangi hesaba bağlanacağını seçmek hakkım o yüzden Steam üzerinde olmalıydı diye düşünüyorum.
Garip bir durum, destekle cebelleşiyorum inatla form doldur diyorlar, doldurdum bakalım ne çıkacak..

Neticede Steam hesabı bana ait ve hangi hesaba bağlanacağını seçmek hakkım o yüzden Steam üzerinde olmalıydı diye düşünüyorum.
Garip bir durum, destekle cebelleşiyorum inatla form doldur diyorlar, doldurdum bakalım ne çıkacak.

Tabii orası öyle Steam hesabı sizin ama bence 2'si arasındaki politika oyunu Steam satıyor ancak belli bir komisyon alıp Ubisoft'a veriyor. Başka türlü neden platformundaki oyun için 2. platformu zorunlu tutsun ki konu hakkında bence Steam'e de yazın.

Tabii orası öyle Steam hesabı sizin ama bence 2'si arasındaki politika oyunu Steam satıyor ancak belli bir komisyon alıp Ubisoft'a veriyor. Başka türlü neden platformundaki oyun için 2. platformu zorunlu tutsun ki konu hakkında bence Steam'e de yazın.
Steam'e de yazacağım ama cevap alamayacağımı veya haftalar, aylar, yıllar sonra alacağımı bildiğim için öncelikle Ubisoft ile çözmeye çalışıyorum.
En son 2 yıl önce attığım destek mesajıma hala cevap gelmemişte :)

Steam'e de yazacağım ama cevap alamayacağımı veya haftalar, aylar, yıllar sonra alacağımı bildiğim için öncelikle Ubisoft ile çözmeye çalışıyorum.
En son 2 yıl önce attığım destek mesajıma hala cevap gelmemişte :)

Steam hızlı cevap veriyor bana 2-3 saatte dönüş yapmıştı.