Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Gezegen5

Becerikli
Biliyorsunuz Brute Force denilen şey şifreleri tek tek deneyerek bulmaya çalışılan bir şey. Benim merak ettiğim bir hesabın şifresine yönelik Brute Force denemesi değil. Bunu engellemek için zaten zor, uzun ve karışık şifre kullanılması gerekiyor biliyorum.

Sormak istediğim mesela adam bir hesabına 2 adımlı koruma koyar. Şifresi çok zor olsa bile bir saldırgan bu kişinin şifresine Brute Force denemesi yapmak yerine, hesabında 2 adımlı koruma ve yedek kod var ise, yedek kodlara deneme yapabilir mi? Yanlış bilmiyorsam yedek kodlar uzun olmuyor ve rakamlardan oluşuyor. Yedek kodlara böyle denemelerin yapılması mümkün mü? Yedek kod bulundurmak güvenli midir bu durumda?

Çözüm
Yedek kod dediğimiz şey 2 adımlı doğrulamaya ulaşamadığın taktirde mağdur olmaman için verilir. Yani yedek kodları deneyebilmen için önce hesabın şifresini bilmen gerekiyor. Daha sonra 2 adımlı doğrulama esnasında örneğin Authenticator ile doğrulama açık diyelim buna erişemiyorum diyerek doğrulama kodlarını giriyorsun.
Yedek kod dediğimiz şey 2 adımlı doğrulamaya ulaşamadığın taktirde mağdur olmaman için verilir. Yani yedek kodları deneyebilmen için önce hesabın şifresini bilmen gerekiyor. Daha sonra 2 adımlı doğrulama esnasında örneğin Authenticator ile doğrulama açık diyelim buna erişemiyorum diyerek doğrulama kodlarını giriyorsun.

Çözüm
Evet hocam ben karıştırmışım bayağı ama net cevap vermişsiniz. Çözüm olarak raporlayacağım teşekkürler.