Makaleler
5
Arkadaşlar selamlar,

8 Temmuz salı tarihinde bana HGS'den borç mesajı geldi. 3 Temmuz tarihinde geçiş yapmışım ve bakiyem yetersizmiş. 16 Temmuz tarihinde de PTT mesaj attı. 18 Temmuz tarihine kadar bakiye yüklememem halinde ceza uygulanacakmış. Cuma günü de bir avukat mesaj attı, işlem başlatılmaması için. Ben hiç HGS kullanmadım, HGS hesabım da yok ve aracımın borçlarını e-Devlet üzerinden görüntülediğimde hiçbir şey görünmüyor. Sizce bu nedir? Gönderilen mesajların gerçek kurumlar tarafından gönderildiğini nasıl doğrulayabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu işte dolandırıcılık çok oluyor. Şu şekilde mi geldi?

hgs-borcu-mesaji-geldi-1_350x350.webp

Tam olarak bu tarz evet. HGS kullanmadığım için gerçek olduğunu düşünmüyorum ancak PTT ve HGS tarafından gönderilen mesajlarda spam uyarısı çıkmıyor.

Bunlara oltalama taktiği deniliyor. Linke tıklama, dolandırıcılık mesajları bunlar. O tarihlerde geçtin mi bir yerlerden?

PTT tarafından gönderiliyorsa isterseniz gidip oradan sorgulatmayı deneyin.

Olta mı değil mi daha güvenilir kaynaktan doğrulanmış olur.

Bunlara oltalama taktiği deniliyor. Linke tıklama, dolandırıcılık mesajları bunlar. O tarihlerde geçtin mi bir yerlerden?
Hayatımda hiç HGS kullanmadım. :D
Bir çok yerden sorgulattım da oradan da sorgulatayım, link verebilir misiniz?

Aslında e-Devlet üzerinden doğrulamıştım, tekrar bakayım.

Bu şekilde gönderilen mesajlar dolandırıcılık mesajlarıdır. Bana sık sık geliyor. Aktif HGS kullanıyorum.

Hayatımda hiç HGS kullanmadım. :D

Birçok yerden sorgulattım da oradan da sorgulatayım, link verebilir misiniz?

Aslında e-Devlet üzerinden doğrulamıştım, tekrar bakayım.

e-Devlet'te bir şey görünmüyorsa, endişe etmene gerek yok. @Afterbyte :thumbsup:

Bu şekilde gönderilen mesajlar dolandırıcılık mesajlarıdır.

e-Devlet'te bir şey görünmüyorsa, endişe etmene gerek yok. :thumbsup:

Hocam olta da olabilir olmayabilir de. Yanlışlıkla otoyola girdiyse ufakta olsa bir borç çıkar veya daha öncesinde de girme ihtimali var. e-Devlet'te yoksa tabii ki problem yok ancak gidip PTT'ye direk sormak insanın eline yapışmaz.

Bu şekilde gönderilen mesajlar dolandırıcılık mesajlarıdır.

e-Devlet'te bir şey görünmüyorsa, endişe etmene gerek yok. :thumbsup:
Aslında endişelenmiyorum, gerçek olmadığını da biliyorum. Sadece emin olmak istemiştim diyebiliriz. Peki, HGS PTT mesajlarında verilen kodlar nedir?

Hocam olta da olabilir olmayabilir de. Yanlışlıkla otoyola girdiyse ufakta olsa bir borç çıkar veya daha öncesinde de girme ihtimali var. e-Devlet'te yoksa tabii ki problem yok ancak gidip PTT'ye direk sormak insanın eline yapışmaz.
3 Temmuz tarihinde aracı kullanmadığımız için eminim. :D

Aslında endişelenmiyorum, gerçek olmadığını da biliyorum. Sadece emin olmak istemiştim diyebiliriz. Peki, HGS PTT mesajlarında verilen kodlar nedir?

Hocam mesajda herhangi bir linke tıklamayın. Girmediğinizden eminseniz ancak aklınızda kalacaksa mahallenizdeki PTT şubesine gidip öğrenmenkz daha garanti. Dolandırıcılık çok gelişti mâlum.