Hi-Level Ultra 120 GB SSD'li sistem 1 dakikada açılıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan wsxdf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 17
  • Görüntüleme Görüntüleme 250
  • Etiketler Etiketler
    sistem ssd

wsxdf

Üyecik
Normal Windows kullanımı hızlı ancak açılışa gelince niye 1 dakikada açılıyor anlamadım. Başlangıçta sadece Kaspersky açılıyor. Bayağıdır böyle ben normal sanıyordum ama biraz araştırınca 1 dakikadan az sürede açılması gerekiyormuş. Bende neden böyle, SSD mi bozuktur?

SSD: Hi-Level Ultra Serıes 120 GB.

Kaspersky yavaşlatır, ben virüs programları tavsiye etmiyorum, PC'yi yoruyor.

Hocam BIOS'ta daha hızlı açılması için bazı ayarlar yapılıyor sanırım. Tam olarak detaylarını ben de bilmiyorum fakat forum sitesinde bu şekilde aratırsan muhakkak bu sorunla alakalı konu bulursun.

BIOS'a gir, anakart modelinden modeline değişmekle birlikte Fast boot ya da RAM Fastboot gibi bir ayar olması lazım bildiğim kadarıyla bu ayarı enabled yapıp daha sonrasında kaydedip çıkış yapmanız gerekiyor.

BIOS'a girmek için açılış ekranında del, F11, F12 tuşlarından birisine basman gerekiyor. Bu BIOS tuşu anakarttan anakarta değişiyor. Anakart modelini belirtmemişsin.

DRAM"siz bir SATA SSD olduğu için açılma süresinin uzun olması gayet normal. Benim eski bilgisayarımda'da SU630 gibi bir SSD vardı o da aynı bu şekil 50-60 saniyede açılıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Artı -2 Eksi
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…