Kimse 30 saniye nefes almayarak sağlığını tehlikeye atmaz hocam. Sadece nefes tutmanın işe yaramaz sebebi hıçkırığa fiziksel bir bariyer koymaması. Nefes tutmak herkeste işe yaramıyor.
30 saniye nefes almamak farklı bir şey boğmak farklı bir şey. Damarından kan gitmiyor. Hıkık diye kalırsın olduğun yerde.

Güvenli tartışılır bu konuda haklısınız ama ben %100 güvenli değil %100 etkili yöntem sunuyorum. Güvenliliği %99, 98 de olabilir. 97? Neyse daha fazla konuşmayayım.

Kimse 30 saniye nefes almayarak sağlığını tehlikeye atmaz hocam. Sadece nefes tutmanın işe yaramaz sebebi hıçkırığa fiziksel bir bariyer koymaması. Nefes tutmak herkeste işe yaramıyor.

Elin ile boğazını sıkma sırasında ya da soluk boruna bastırma sırasında meydana gelecek herhangi farklı bir semptomda ne yapmayı düşünüyorsun? 30 saniye nefes almak değil asıl mesele bastırma sırasında ortaya çıkabilecek komplikasyonlar.

Herkes de boğazında dokunduğu an hayatı tehlikeye girecekmiş gibi yorum yapmış. Kontrolü elinizde tutamıyorsanız uygulamayın. Ben 1 saat o hıçkırığı geçmesini beklemeyeceğim. Beklemek istemeyen uygular. Bu arada şimdi fark ettim. Nefes alamayacak kadar değil ama zorlaştıracak kadar sıkıyormuşum.

Elin ile boğazını sıkma sırasında ya da soluk boruna bastırma sırasında meydana gelecek herhangi farklı bir semptomda ne yapmayı düşünüyorsun? 30 saniye nefes almak değil asıl mesele bastırma sırasında ortaya çıkabilecek komplikasyonlar.
Aklıma gelen tek komplikasyon soluk borusunun ezilmesi hocam. O kadar yapmıyorum ben ama tabi gücünü kontrol edemeyen denemesin.