Bu arada güç kaynağı sistemi besleyemez ise şak diye güç kesiyor PC elektrik kesilmiş gibi kapanıyor. Sıkıntı yani.

12v kanalından 750 watt verebilse de diğer kanallardan da güç veriyor. 5V kanalından 100 watt verse 12v kanalından tahminen 600 watt civarı güç verebilir en fazla. 750 watt sadece ekran kartı ve işlemci için ayırmıyor yani. Bütün PC donanımlarına, aksesuarlarına PSU güç veriyor.
Sisteminizi belirtirseniz daha detaylı yardımcı olabilirim.

O güç kaynağının satıldığı sitelerde açıklamada belirtiliyor. Ben Teknobiyotik'ten baktım.

https://www.teknobiyotik.com/high-p...ySgFx5lQVOeWCjif6RVcovLTRrO1uraYHrTdvtDd4W26L

High Power'ın kendi sitesinde belirtmesi gerekirdi. Satıcısı ne kadar doğru bilgi verir bilemiyorum.

12v kanalından 750 watt verebilse de diğer kanallardan da güç veriyor. 5V kanalından 100 watt verse 12v kanalından tahminen 600 watt civarı güç verebilir en fazla. 750 watt sadece ekran kartı ve işlemci için ayırmıyor yani. Bütün PC donanımlarına, aksesuarlarına PSU güç veriyor.
Sisteminizi belirtirseniz daha detaylı yardımcı olabilirim.

O güç kaynağının satıldığı sitelerde açıklamada belirtiliyor. Ben Teknobiyotik'ten baktım.

https://www.teknobiyotik.com/high-p...ySgFx5lQVOeWCjif6RVcovLTRrO1uraYHrTdvtDd4W26L

Sistemim 450 watt güç çekiyor yükte ben sadece meraktan soruyorum hocam.

High Power'ın kendi sitesinde belirtmesi gerekirdi. Satıcısı ne kadar doğru bilgi verir bilemiyorum.

Artık markalar da doğru bilgi vermiyor ki. Mesela MSI MAG güç kaynağında tam modeli şu an aklıma gelmedi ama kendi sitesinde Japon malı kapasitör kullanıldığı belirtilmesine rağmen alıcılar Tayvan hatta bazılarında Çin malı kapasitörler kullanıldığı belirtilmiş.

Teknobiyotik'teki bilgiler genelde doğru oluyor.

Sistemim 450 watt güç çekiyor yükte ben sadece meraktan soruyorum hocam.
Anladım. Sorun olmaz hocam.

Siz bir tier list yapsanız nereye koyardınız?

Onu yapmak uzun sürer. S A B C D E F arasından D tier'a koyarım diyeyim tahminen.

Bir de PSU'nun koruma sertifikaları var mı sitesinde bulamadım.

Korumaları mevcut, bu koruma dediğiniz şeyler sertifika değiller. Verilen bir şey değil yani. İç yapısındaki devre elemanlarında bulunuyor.

Artık markalar da doğru bilgi vermiyor ki.

Doğru, daha yeni TUF serisini gömdüm:

Onu yapmak uzun sürer. S a b C D e F arasından D Tier'a koyarım diyeyim tahminen.

Korumaları mevcut, bu koruma dediğiniz şeyler sertifika değiller. Verilen bir şey değil yani. İç yapısındaki devre elemanlarında bulunuyor.

Doğru, daha yeni TUF serisini gömdüm:

Hocam buradaki özelikler nedir bazılarını biliyorum ama hepsini değil :)

IMG_20240824_111940.webp

Hocam buradaki özelikler nedir bazılarını biliyorum ama hepsini değil :)

Eki Görüntüle 77573

1) 80+ Bronze verimlilik sertifikası.

2) 5V & 3.3V dönüşümü için DC-DC kartı. Detayı için bkz.:

3) Fan, Fully Dynamic Bearing.

4) Teapo 105C rated kapasitörleri. (105C çalışma sıcaklığı, 85C olanlar ısıya daha dayanıksızdır) Teapo da tier 2 kaliteli bir elektrolikit & polymer kapasitör üreticisidir. (Serisi de önemli elbette, tier 1 japon kapasitörlerden daha kaliteli modelleri mevcut)

5) Tek 12V kanalı, genellikle tercih edilen.

6) Voltaj regülasyonu, Intel'in ATX standartlarına göre 11.4V ile 12.6V aralığında olmalı. Ekran kartı, işlemci gibi bileşenleriniz 12V kanalı üzerinden güç alır. Gelen voltaj 12V'a ne kadar yakın, o kadar stabil bir regülasyon.

Sağdakilerin de zaten açıklanacak pek bir şeyi yok.

2) 5V & 3.3V dönüşümü için DC-DC kartı. Detayı için bkz.:

3) Fan, Fully Dynamic Bearing.

4) Teapo 105C rated kapasitörleri. (105C çalışma sıcaklığı, 85C olanlar ısıya daha dayanıksızdır) Teapo da tier 2 kaliteli bir elektrolikit & polymer kapasitör üreticisidir. (Serisi de önemli elbette, tier 1 japon kapasitörlerden daha kaliteli modelleri mevcut)

5) Tek 12V kanalı, genellikle tercih edilen.

6) Voltaj regülasyonu, Intel'in ATX standartlarına göre 11.4V ile 12.6V aralığında olmalı. Ekran kartı, işlemci gibi bileşenleriniz 12V kanalı üzerinden güç alır. Gelen voltaj 12V'a ne kadar yakın, o kadar stabil bir regülasyon.

Teşekkürler hocam sağolun.

2) 5V & 3.3v dönüşümü için DC-DC kartı. Detayı için bkz:

3) fan, fully dynamic bearing.

4) teapo 105C rated kapasitörleri. (105C çalışma sıcaklığı, 85C olanlar ısıya daha dayanıksızdır) teapo da tier 2 kaliteli bir elektrolikit & polymer kapasitör üreticisidir. (serisi de önemli elbette, tier 1 Japon kapasitörlerden daha kaliteli modelleri mevcut)

5) tek 12v kanalı, genellikle tercih edilen.

6) voltaj regülasyonu, Intel'in ATX standartlarına göre 11.4v ile 12.6v aralığında olmalı. Ekran kartı, işlemci gibi bileşenleriniz 12v kanalı üzerinden güç alır. Gelen voltaj 12V'a ne kadar yakın, o kadar stabil bir regülasyon.

4K surge yi merak ettim bir de.