Detaylar
Kim cevapladı?DarthVader1
Üstün
- Makaleler
- 1
12v kanalından 750 watt verebilse de diğer kanallardan da güç veriyor. 5V kanalından 100 watt verse 12v kanalından tahminen 600 watt civarı güç verebilir en fazla. 750 watt sadece ekran kartı ve işlemci için ayırmıyor yani. Bütün PC donanımlarına, aksesuarlarına PSU güç veriyor.
Sisteminizi belirtirseniz daha detaylı yardımcı olabilirim.
O güç kaynağının satıldığı sitelerde açıklamada belirtiliyor. Ben Teknobiyotik'ten baktım.
https://www.teknobiyotik.com/high-p...ySgFx5lQVOeWCjif6RVcovLTRrO1uraYHrTdvtDd4W26L
High Power'ın kendi sitesinde belirtmesi gerekirdi. Satıcısı ne kadar doğru bilgi verir bilemiyorum.
12v kanalından 750 watt verebilse de diğer kanallardan da güç veriyor. 5V kanalından 100 watt verse 12v kanalından tahminen 600 watt civarı güç verebilir en fazla. 750 watt sadece ekran kartı ve işlemci için ayırmıyor yani. Bütün PC donanımlarına, aksesuarlarına PSU güç veriyor.
Sisteminizi belirtirseniz daha detaylı yardımcı olabilirim.
O güç kaynağının satıldığı sitelerde açıklamada belirtiliyor. Ben Teknobiyotik'ten baktım.
https://www.teknobiyotik.com/high-p...ySgFx5lQVOeWCjif6RVcovLTRrO1uraYHrTdvtDd4W26L
Sistemim 450 watt güç çekiyor yükte ben sadece meraktan soruyorum hocam.
nisaa
Üstün
- Makaleler
- 3
High Power'ın kendi sitesinde belirtmesi gerekirdi. Satıcısı ne kadar doğru bilgi verir bilemiyorum.
Artık markalar da doğru bilgi vermiyor ki. Mesela MSI MAG güç kaynağında tam modeli şu an aklıma gelmedi ama kendi sitesinde Japon malı kapasitör kullanıldığı belirtilmesine rağmen alıcılar Tayvan hatta bazılarında Çin malı kapasitörler kullanıldığı belirtilmiş.
Teknobiyotik'teki bilgiler genelde doğru oluyor.
Anladım. Sorun olmaz hocam.Sistemim 450 watt güç çekiyor yükte ben sadece meraktan soruyorum hocam.
DarthVader1
Üstün
- Makaleler
- 1
o neden oluyor hocam?700 watt çektirebileceğin bir sistemin olduğunu sanmıyorum, 12V raili 11.6 altına düşer kesinlikle.
- Makaleler
- 9
Onu yapmak uzun sürer. S A B C D E F arasından D tier'a koyarım diyeyim tahminen.
Bir de PSU'nun koruma sertifikaları var mı sitesinde bulamadım.
Korumaları mevcut, bu koruma dediğiniz şeyler sertifika değiller. Verilen bir şey değil yani. İç yapısındaki devre elemanlarında bulunuyor.
Doğru, daha yeni TUF serisini gömdüm:
Rehber: ASUS TUF Gaming Bronze güç kaynakları alınır mı?
İlk olarak fiyatları ile başlayalım. https://www.akakce.com/power-supply/en-ucuz-asus-tuf-gaming-550b-550-w-fiyati,986829852.html https://www.akakce.com/power-supply/en-ucuz-asus-tuf-gaming-650b-650-w-fiyati,986829914.html...
DarthVader1
Üstün
- Makaleler
- 1
Onu yapmak uzun sürer. S a b C D e F arasından D Tier'a koyarım diyeyim tahminen.
Korumaları mevcut, bu koruma dediğiniz şeyler sertifika değiller. Verilen bir şey değil yani. İç yapısındaki devre elemanlarında bulunuyor.
Doğru, daha yeni TUF serisini gömdüm:
Rehber: ASUS TUF Gaming Bronze güç kaynakları alınır mı?
İlk olarak fiyatları ile başlayalım. https://www.akakce.com/power-supply/en-ucuz-asus-tuf-gaming-550b-550-w-fiyati,986829852.html https://www.akakce.com/power-supply/en-ucuz-asus-tuf-gaming-650b-650-w-fiyati,986829914.html...techolay.net
Hocam buradaki özelikler nedir bazılarını biliyorum ama hepsini değil
- Makaleler
- 9
1) 80+ Bronze verimlilik sertifikası.
2) 5V & 3.3V dönüşümü için DC-DC kartı. Detayı için bkz.:
Rehber: Güç Kaynağı Topolojileri 3. Bölüm (Final)
Evet geldik topoloji serimizin final bölümüne. Öncelikle buraya kadar üşenmeyip, konulara ilgi gösterip okuyan herkese teşekkür ediyorum. Finali de yine korkunç detaylı, uzun ve elimden geldiğince okuması keyifli hale getirmeye çalışacağım. 3. Bölüm ile topoloji serisini ilk defa okuyacak...
3) Fan, Fully Dynamic Bearing.
4) Teapo 105C rated kapasitörleri. (105C çalışma sıcaklığı, 85C olanlar ısıya daha dayanıksızdır) Teapo da tier 2 kaliteli bir elektrolikit & polymer kapasitör üreticisidir. (Serisi de önemli elbette, tier 1 japon kapasitörlerden daha kaliteli modelleri mevcut)
5) Tek 12V kanalı, genellikle tercih edilen.
6) Voltaj regülasyonu, Intel'in ATX standartlarına göre 11.4V ile 12.6V aralığında olmalı. Ekran kartı, işlemci gibi bileşenleriniz 12V kanalı üzerinden güç alır. Gelen voltaj 12V'a ne kadar yakın, o kadar stabil bir regülasyon.
Sağdakilerin de zaten açıklanacak pek bir şeyi yok.
DarthVader1
Üstün
- Makaleler
- 1
Teşekkürler hocam sağolun.1) 80+ Bronze verimlilik sertifikası.
2) 5V & 3.3V dönüşümü için DC-DC kartı. Detayı için bkz.:
Evet geldik topoloji serimizin final bölümüne. Öncelikle buraya kadar üşenmeyip, konulara ilgi gösterip okuyan herkese teşekkür ediyorum. Finali de yine korkunç detaylı, uzun ve elimden geldiğince okuması keyifli hale getirmeye çalışacağım. 3. Bölüm ile topoloji serisini ilk defa okuyacak...techolay.net
3) Fan, Fully Dynamic Bearing.
4) Teapo 105C rated kapasitörleri. (105C çalışma sıcaklığı, 85C olanlar ısıya daha dayanıksızdır) Teapo da tier 2 kaliteli bir elektrolikit & polymer kapasitör üreticisidir. (Serisi de önemli elbette, tier 1 japon kapasitörlerden daha kaliteli modelleri mevcut)
5) Tek 12V kanalı, genellikle tercih edilen.
6) Voltaj regülasyonu, Intel'in ATX standartlarına göre 11.4V ile 12.6V aralığında olmalı. Ekran kartı, işlemci gibi bileşenleriniz 12V kanalı üzerinden güç alır. Gelen voltaj 12V'a ne kadar yakın, o kadar stabil bir regülasyon.
1) 80+ Bronze verimlilik sertifikası.
2) 5V & 3.3v dönüşümü için DC-DC kartı. Detayı için bkz:
Evet geldik topoloji serimizin final bölümüne. Öncelikle buraya kadar üşenmeyip, konulara ilgi gösterip okuyan herkese teşekkür ediyorum. Finali de yine korkunç detaylı, uzun ve elimden geldiğince okuması keyifli hale getirmeye çalışacağım. 3. Bölüm ile topoloji serisini ilk defa okuyacak...techolay.net
3) fan, fully dynamic bearing.
4) teapo 105C rated kapasitörleri. (105C çalışma sıcaklığı, 85C olanlar ısıya daha dayanıksızdır) teapo da tier 2 kaliteli bir elektrolikit & polymer kapasitör üreticisidir. (serisi de önemli elbette, tier 1 Japon kapasitörlerden daha kaliteli modelleri mevcut)
5) tek 12v kanalı, genellikle tercih edilen.
6) voltaj regülasyonu, Intel'in ATX standartlarına göre 11.4v ile 12.6v aralığında olmalı. Ekran kartı, işlemci gibi bileşenleriniz 12v kanalı üzerinden güç alır. Gelen voltaj 12V'a ne kadar yakın, o kadar stabil bir regülasyon.
4K surge yi merak ettim bir de.
- Makaleler
- 9
Güç dalgalanmalarına karşı koruma. 4K derken ne demek istedi onu anlamadım. UVP, OVP, OPP, OCP dörtlüsü olabilir.
UVP: Düşük Voltaj Koruması
OVP: Aşırı Voltaj Koruması
OPP: Aşırı Güç Koruması
OCP: Aşırı Akım Koruması
Andar Han
Üstün
- Makaleler
- 4
Şuraya ekleme yapabilirim. 4K surge koruması; 4000V'a kadar olan voltaj piklerini tolere etmek ile ilgili olabilir.
Surge ya da giriş yüksek voltaj koruması; 1kV (kilovolt) ile 6kV arasında olabiliyor.
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
-
3.000 TL bütçe ile Xbox Series S için kulaklık önerisi
- BronxDominician