Nefs İlmi
Üstün
- Makaleler
- 81
Çizgi Studio, aslında Wattpad'in Türk alternatifi denebilir. Wattpad'e erişimin kesilmesi üzerine buraya geçtiler insanlar.
Çizgi Studio, insansanların, Wattpad gibi, hikaye, roman okuyup kendi eserlerini yazabildiği bir sosyal ağ. Bunun yanında genç yetenekler için çizgi roman paylaşımı da mevcut.
Çizgi Studio'nun Sosyal kısmı da var. Yani bu Sosyal kısmında boş iletiler atabiliyorsunuz. Hatta ben şu tarz bir soru yönelttim ve aldığım bir ciddi cevap doğrultusunda birazcık böyle ucundan yakınlaştım:
Neyse!
Çizgi Studio'da ayrıca kaliteli bir eser ortaya koyarsanız kazançlı çıkabilirsiniz. 1000 okumaya 10 TL'lik kazanç veriyor. 250 TL alt çekim limiti var. Yani aslında pek bir kazanç söz konusu değil. Ama hani, 0 değil XD
Bunun yanında Çizgi Studio kullanıcılar arasında yarışmalar da düzenliyor. Yarışmaları kazananlara istediği kitap setini veya kitap sitelerinde geçerli çek veriyorlar. Çok detaylı bakmadım ama iyi bir şey çünkü millet gördüğüm kadarıyla cidden katılıyor bu yarışmalara. Hani çek veya ödülden ziyade insanların bu şekilde bir hedef uğruna sosyal olarak (bazıları gerçekten) edebi eserler ortaya koyuyor. Bir tür sosyal etkinlik... Bence gayet iyi ve psikolojik olarak işlevsel.
Ayrıca Çizgi Studio'nun Instagram hesabında gördüğüm bir gönderi aklımda kalmış silik bir şekilde: ara sıra yayın evleri ile anlaşma yapıp etkinlikler düzenleniyor. Ben o gönderide Epsilon yayınevini görmüştüm.
Bunun yanında okunan kitaplardaki karakterleri AI desteğiyle canlandırıp mesajlaşma yapabilirsiniz. Tabii eğer sizin hikayeniz ünlü olursa sizin hikayedeki ana karakteri AI karakter sohbet özelliğine ekliyorlar, sizin başvurunuz üzerine.
Uygulama yeni sanırım. Çünkü bazı hantallıklar mevcut. Ayrıca reklam sıkıntısı var. Geçilemeyen ve uzun reklamlar gösteriyor bazen. Ben Adguard DNS kullandığım için görmüyorum tabii XD
Ama uygulama normalde bunun için ekstra bazı özellikler eşliğinde Premium abonelik sistemine sahip. Aylık 27, 3 aylık 75, 6 aylık 150 TL şekilde paketleri var.
Bu arada beni orada @canerkosedag olarak bulabilirsiniz. Persona PP'li.
Yeni bir fantastik romana başlamak istiyorum da... Belki merak edenler olur dedim...
Bu kadar! Uygulamayı olabildiğince anlatmaya çalıştım.
Çizgi Studio: Kami
Çizgi Studio: Kami | Çizgi roman, hikaye & webtoon. Kurgu evrenine hoş geldiniz! Türkiye'nin ilk çizgi roman ve hikayecilik platformu. Oku, paylaş ve sınırsızca eğlen!
cizgi.studio
Kami: Read and Write - Apps on Google Play
Stories, webcomics and more! Social storytelling platform!
Kami: Read and Write
Looking for an app where you can easily read stories and books? Want to share your own works with the world and connect with others? Then Kami is just right for you! With this new book and comic app, you can either read stories or manga from various sources or share your own creations! A...
apps.apple.com
Son düzenleyen: Moderatör: