Hocam selam, monitörünüzün Hz değeri kaçsa ona sabitlemeniz yeterlidir.
Selam dost. Açık konuşmak gerekirse, 185 FPS gereksiz geliyor bana. Monitörün yenileme hızı o olmasına rağmen. 100 FPS peşine koşturuyorum.
Monitörünüz FreeSync destekliyor. Videoda gösterildiği şekilde açabilirsiniz.
Hz oranını düşürmek akıcılığı çok bozacaktır. Monitörün Hz neyse ona çekin. Yani 180 Hz'de kullanın. Hz altında FPS almak bir sorun oluşturmayacaktır. Zaten rekabetçi oyun oynmıyorsunuz ve Sync ayarı da yırtılma vb. oluşmasını önleyecektir.
Ben NVIDIA ayarlarını önermem. Kendiniz ayar yapsanız daha iyi olur. Olabilecek en yüksek ayara alıyor ve zaten çoğu oyunu da desteklemiyor. Desteklediğini belirtse de oyunları doğru düzgün algılamıyor.
Eki Görüntüle 154654
Üstat dediklerinizi yaptım, ekran kartı boşta 45 derecelere kadar çıktı daha sonra 39-40 derecelere tekrar indi gibi şimdilik. Yenileme hızı, ekran kartı sıcaklarını yükseltir mi normalde? Ekstra yük bindirme yapar mı ekran kartına? @1247
Hocam occ ile tekrar boşta ki değerler böyle şimdilik. Bu program ne kadar doğru ölçüyor, ondan emin değilim. Laptoptan çok çektim, masaüstünü serin serin kullanayım artık diyorum. @20424