Hocam İngilizcem yetmiyor. Lise 1 olduğum için. Yama yapınca da metinler bozulabiliyor. Anlamadığım yeri çevireyim desem diyalog durmuyor.

Çoğu yama artık metni bozmuyor hocam daha güncel ve sorunsuz çalışan yamalar bulmaya çalışın. Biraz zahmetli olabilir ama en azından keyif alırsın.

Hocam ingilizcem yetmiyor. Lise 1 olduğum için. Yama yapınca da metinler bozulabiliyor. Anlamadığım yeri çevireyim desem diyalog durmuyor.
Türkçe yama kur anlamıyorsan. Bir oyunun birden fazla Türkçe yaması olabiliyor, genelde en azından bir tanesi de stabil oluyor. Şu ana kadar neredeyse oynadığım bütün oyunlara Türkçe yama yaptım ve aman aman bir sorunla karşılaşmadım. Mesela Heavy Rain gibi ağır bir oyunu altyazısız oynarsan hiçbir şey anlamazsın oyundan, özellikle de yabancı dilin iyi değilse. Ben hem B2 seviyeye kadar İngilizce eğitimi aldım hem de okulda dil bölümünde okuyorum ancak yine de Türkçe yamayla oynuyorum oyunları, öyle düşün.

Hatta iyi hatırlattın ya, gidip Sniper Elite 5 için de yama kurayım hemen :)

Hocam ingilizcem yetmiyor. Lise 1 olduğum için. Yama yapınca da metinler bozulabiliyor. Anlamadığım yeri çevireyim desem diyalog durmuyor.

Çeviri yapma. İngilizce bence okulda öğretilenden çok gündelik alışkanlıkla öğrenilen bir şey. Mesela ben oyunlar ve filmlerden İngilizceyi anlamayı öğrenmişimdir ama konuşma konusunda sorun yaşıyordum burada da okul devreye girdi ve şu an B2 seviyesinde soru çözümü yapabiliyorum ve derdimi anlatabiliyorum.

Anlamaya çalış gerekirse yanında bir çeviri tut zamanla alışkanlık edin.

Son düzenleme:

Atlamamakla başlayabilirsin, çünkü ana amacı hikaye anlatmak olan oyunların eğer anlatım şekli çevresel anlatım değilse o konuşmalarla oyunu anlıyorsun. Aksi halde bir anlamı kalmıyor.

Ya da çevresel hikaye anlatımı olan oyunlar oyna sarmıyorsa konuşma okumak. Mesela Half-Life serisi, Portal serisi, Elden Ring ve diğer souls oyunları gibi.

Karakter ile duygusal bağ geliştir, sanki orada NPC değil de sen var mışsın gibi davran. Oyun içinde farklı bir NPC hakaret ederse kendine yapılmış bir saygısızlık gibi düşün, empati kur ve atmosfere dal. Sistemin de iyiyse al ultra grafiklere, keyfine bak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Türkçe yama kur anlamıyorsan. Bir oyunun birden fazla Türkçe yaması olabiliyor, genelde en azından bir tanesi de stabil oluyor. Şu ana kadar neredeyse oynadığım bütün oyunlara Türkçe yama yaptım ve aman aman bir sorunla karşılaşmadım. Mesela Heavy Rain gibi ağır bir oyunu altyazısız oynarsan hiçbir şey anlamazsın oyundan, özellikle de yabancı dilin iyi değilse. Ben hem B2 seviyeye kadar İngilizce eğitimi aldım hem de okulda dil bölümünde okuyorum ancak yine de Türkçe yamayla oynuyorum oyunları, öyle düşün.

Hatta iyi hatırlattın ya, gidip Sniper Elite 5 için de yama kurayım hemen :)
Bende B1 falanım hocam yeter sanmıştım.

Hepsinin Türkçe yaması var neredeyse.
Kurdum bozuldu sildim.

Hocam altyazı var diye biliyorum oyunda.
Greedfall oynuyorum şuan süper bir oyun olsa gerek bilen varsa fikirlerini söylerse sevinirim. Spoiler vermeden. Greedfall'da altyazı yok.

Cuma ve haftasonu oynayacağım gibi o zaman hikayeleri oyunları. Yoksa zamanım olmuyor teşekkürler.

Ben duble kahvemi alıyorum, ışıkları kapatıyorum ve rahatça uzanıyorum. Game pad ile keyfime baka baka oynuyorum.

Son düzenleyen: Moderatör: