Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 14 Eylül 2024
- Makaleler
- 1
Stabil mi ama, Boot etmesi stabil olduğu anlamına gelmez. Micron B-Die sendeki.
- Makaleler
- 1
stabilite konusunda şöyle bir ölçüm yaptım aida64 benchmkark testmem5 cycle2 ye kadar ve valorant battlefield 6 oynadım 4-5 saatir.
RAM Test Pro yazılımı ile teste alırsın. Bu attığım Boot ederse öyle kullan ve hata vermezse. Çok sıkmana gerek yok zamanlamaları.
RAM Test Pro: Program for stress testing and benchmarking DDR5, DDR4, DDR3 memory.
Memory stability test and benchmarking for DDR5, DDR4, DDR3 memory.
@eleqtr Nitro modunu aktif edebilirsin bir de. O kısmı da atayım ve uygulayıp RTP ile teste al.
nitro modunu biosta bir türlü görüntüleyemedim aradım ama tam olarak nerede biliyor musunuz? @Ayhan Dönmez
- Makaleler
- 1
nitro modunu biosta bir türlü görüntüleyemedim aradım ama tam olarak nerede biliyor musunuz? @Ayhan Dönmez
Attığım görselde lokasyon yazıyor.
Advanced-AMD Overclock'ta.
Çok teşekkür ederim hemen test edip döneceğim
@Ayhan Dönmez ne yazık ki verdiğiniz bütün verileri kontrol ettim tek tek girdim boot yapamadım f1 ile biosa dönüp durdum :/
@Ayhan Dönmez ne yazık ki verdiğiniz bütün verileri kontrol ettim tek tek girdim boot yapamadım f1 ile biosa dönüp durdum :/
Son düzenleme:
- Makaleler
- 1
Çok teşekkür ederim hemen test edip döneceğim
Micron sorunsalı. Timing kabul etmez. tRCD-tRP 40 iken Boot var mı?
@eleqtr tRFC de açamaz Micron. O yüzden Boot edemiyorsun. 240 ns denetmiştim sana. Onu bile açamıyor. Bu IC'lerin hiçbiri tercih edilmemesi lazım normalde DDR5'te. Forumlarda işten anlayan yetkili kişiler tarafından hep 6000 CL30 öneriliyorsa sebebi işte tam olarak da bu. tRFC Auto bırakacaksın ya da tek tek alt sınırı bulmak için deneyeceksin.
nCK= tCK x 2000/6000 formülü gereğince tRFC denersin. 240 ns için 720 denemen lazım ki Boot etmedi. 884 Boot ediyor ama. Arayı bulursun. Birincil zamanlamaları yine ayrı denersin.
1.5 VDD'ye kadar verebilirsin, üzerine çıkma. Micron ve Samsung'da uzun vade güvenilirlik henüz kanıtlanmadı. 1.55 B-Die kullananlar var, üzerine çok denk gelmedim. Micron kullanan ve bu işlerle uğraşan zaten yok denebilir. @eleqtr
Hynix için üst sınır 1.65, diğerleri için garanti yok henüz. Hynix denendi yıllarca ve onaylandı kullanıcılar tarafından. Dökümentasyonlarda da maksimum sınır 1.65 dense de, üzeri mümkün. Micron, Samsung 1.5 üzeri çıkma yine de. Scale olacağı bile belli değil voltajla çünkü.
ASUS'ta Advanced DRAM Settings kısmından Sync Per PMICS yerine By Per PMIC ayarını seçerek A1-B1 DIMM'lerine ayrı VDD-VDDQ girebilirsin. Hynix olan modeli 1.4 VDD-VDDQ tutup Micron olan modülü 1.5 VDD-1.45 VDDQ tutabilirsin. ASUS'ta bu mümkün, bakarsın.
Son düzenleme: