yardımların için gerçekten çok teşekkür ederim istediğin bilgileri eke ekliyorum.
ben aslında düzenimi oturtmuştum ve stabil bi ayar yakalamıştım bios güncellemesi yapınca save slotlarının silinebileceğini düşünemedim ve bütün ayarları kaybettim.
yanlış hatırlamıyorsam 38-40-40 şeklinde kullanıyordum ve nebi akgünün tablosundan ve sizlerin desteğiyle zamanında küçük zamanlamaları da ayarlamıştım sorunsuzdu şu anda hiçbir şekilde ayar yapamıyorum.
bios güncel ve dediğiniz ayarları yapıpta hemen test edip sizlere tekrar dönüş sağlayacağım o sırada ramlerle ilgili bütün bilgileri yolluyorum.

Dosya Ekleri

• ram7.webp
    ram7.webp
    139,9 KB · Görüntüleme: 19
  • ram6.webp
    ram6.webp
    98,2 KB · Görüntüleme: 14
  • ram5.webp
    ram5.webp
    89,5 KB · Görüntüleme: 5
  • ram4.webp
    ram4.webp
    92,2 KB · Görüntüleme: 5
  • ram3.webp
    ram3.webp
    104,1 KB · Görüntüleme: 6
  • ram2.webp
    ram2.webp
    94,4 KB · Görüntüleme: 4
  • ram1.webp
    ram1.webp
    89,9 KB · Görüntüleme: 21
yardımların için gerçekten çok teşekkür ederim istediğin bilgileri eke ekliyorum.
ben aslında düzenimi oturtmuştum ve stabil bi ayar yakalamıştım bios güncellemesi yapınca save slotlarının silinebileceğini düşünemedim ve bütün ayarları kaybettim.
yanlış hatırlamıyorsam 38-40-40 şeklinde kullanıyordum ve nebi akgünün tablosundan ve sizlerin desteğiyle zamanında küçük zamanlamaları da ayarlamıştım sorunsuzdu şu anda hiçbir şekilde ayar yapamıyorum.
bios güncel ve dediğiniz ayarları yapıpta hemen test edip sizlere tekrar dönüş sağlayacağım o sırada ramlerle ilgili bütün bilgileri yolluyorum.

65.535 tehlikeli bence, 50.000 bırak tREFI. Aktif soğutma yoktur sende. Timing'leri bir attığım gibi dene, ondan öncesinde 34-40-40-80 stabildi sanki sende. Olmazsa 36-42-42-80 olarak bakarsın Primary kısmını. Mixed dene.

Nitro'yu da attığım gibi değiş, şansını dene. TestMem5 1usmus ile bak.

Şu anda boot yapabildim ilettiğiniz ayarlar ile tekrardan kontrol amacıyla sizlere de yolluyorum.Ram testlerine geçiyorum.

ram nitro yerinde sizinki gibi seçenek çıkmıyor auto ve disable mevcut auto da oynayamıyorum

Dosya Ekleri

• ram9.webp
    ram9.webp
    169,4 KB · Görüntüleme: 17
  • WhatsApp Image 2026-07-18 at 16.05.26.webp
    WhatsApp Image 2026-07-18 at 16.05.26.webp
    671,5 KB · Görüntüleme: 16
Şu anda boot yapabildim ilettiğiniz ayarlar ile tekrardan kontrol amacıyla sizlere de yolluyorum.Ram testlerine geçiyorum.

Dene bakalım, hata vermezse diğer timing'lere de bakılır. B-Die Micron yine timing toleransı biraz var, SCL kısmını yapamıyor diye hatırlıyorum. Primary zaten tRCD, tRP düşemez adamakıllı.

Voltaj scaling de mevcut değil, 1.4 sınır bu kitlerde.

ram nitro yerinde sizinki gibi seçenek çıkmıyor auto ve disable mevcut auto da oynayamıyorum

7500F'te Bias ayarı yok, Auto kalacak o. Nitro, Robust Enabled, 1-3-1, 1X-1X yeterli.

@eleqtr 10 dakika hata vermezse SCL kısmını böyle dene. WRSCL sanırım düşemiyordu B-Die. Denemen lazım.

1784380273739.webp

Son düzenleme:
Dene bakalım, hata vermezse diğer timing'lere de bakılır. B-Die Micron yine timing toleransı biraz var, SCL kısmını yapamıyor diye hatırlıyorum. Primary zaten tRCD, tRP düşemez adamakıllı.

Voltaj scaling de mevcut değil, 1.4 sınır bu kitlerde.

7500F'te Bias ayarı yok, Auto kalacak o. Nitro, Robust Enabled, 1-3-1, 1X-1X yeterli.

@eleqtr 10 dakika hata vermezse SCL kısmını böyle dene. WRSCL sanırım düşemiyordu B-Die. Denemen lazım.

Eki Görüntüle 266692
başlar başlamaz kendine reset attı :(

Evet Boot etti hemen test ediyorum, yanlış hatırlamıyorsam birincil zamanlama ya 36 yada 38 olarak diğerlerini de 40 olarak kıllanıyordum şu 2 şekilden biriydi 36-40-40-78 yada 38-40-40-78 olması gerekiyor bunca zamandır şu anda testi yapıyor dediğiniz ayarlarda

Bu son attığım stabilse hiç değiştirme, birincil zamanlama yapamıyor Micron. 36-42-42 civarı stabildir. Voltaj vermekle de durum değişmiyor, modül yetersiz. Gaming özelinde ciddi zararı olmaz, stabilse kullan gitsin. Önemli olan hata vermemesi, kafaya takacağın bir durum yok.

CL38 dene hızlıca. Diğerlerini değiştirme.

Bu son attığım stabilse hiç değiştirme, birincil zamanlama yapamıyor Micron. 36-42-42 civarı stabildir. Voltaj vermekle de durum değişmiyor, modül yetersiz. Gaming özelinde ciddi zararı olmaz, stabilse kullan gitsin. Önemli olan hata vermemesi, kafaya takacağın bir durum yok.
error verdi testmem5 ne yazık ki :( bu arada o bahsettiğim şekildeyken nitro ayarı da ilk attığınız gibiydi görsel göndermiştiniz 8x 8x olacak şekilde.

tREFI de yapamıyor ki Micron, öyle bir saçmalık da var. CL38 hata verirse tREFI 35.000 dene. @eleqtr

error verdi testmem5 ne yazık ki :( bu arada o bahsettiğim şekildeyken nitro ayarı da ilk attığınız gibiydi görsel göndermiştiniz 8x 8x olacak şekilde.

8X ya da 1X kaynaklı bence vermez, 1X genelde stabil olur. Gear kapatmışsın sen bir de ama hata kaynağı o değil muhtemelen. CL38 dene bir, hata alırsan tREFI 35.000 dene.

Bak bu tarz açmış B-Die için. Çöp modül bunlar, almaman gerekli. Hazır sistemlerde özellikle iteliyorlar.

1784381569093.webp

Hani şimdi 1.4 volt verdin, belki 1.35 üzeri stabilite bozuyor dahi olabilir. Bilmiyoruz yani. Standardizasyon yok bu kitlerde.

@eleqtr Aktif soğutma yoksa yine 65.535 yapamazsın ama, 50.000 ya da 35.000 bırak onu hata durumuna göre.

VSOC ve VDDP sabit kalsın, voltaj 1.35 eşleyip bakarsın üçlüyü.

Son düzenleme: