dalek

Uzman
Birkaç gündür şöyle çok rahatsız edici bir sorunum var. Bilgisayarıma herhangi bir dosya yüklerken veya indirirken, bu Steam üzerinden veya Adobe uygulaması üzerinden indirirken meydana geliyor çünkü bu 2 programı kullanarak bilgisayarıma dosya yüklüyorum. Haliyle yüksek boyutlular. Ama şöyle bir sıkıntı oluyor, bu dosyalar yüklenirken bilgisayarım inanılmaz derecede yavaşlıyor ve bu yükleme işlemi bile bu yavaşlama yüzünden neredeyse 1, 2 saat gecikiyor. Masaüstünden yeni metin belgesi bile açamıyorum. Hali hazırdaki sekmeyi bile kapatamıyorum. X'e bastığımda tepkisizlik problemi ile karşılaşıyorum.

Bu yavaşlama işlemini yaşarken de merak ettim Görev Yöneticisi'ni açtım. Görev yöneticisinde bilgisayarı zorlayan bir durum olmadığını gördüm. Ama performans kısmına geldiğimde ortalama yanıt süresinin binlere hatta on binlere ulaştığını gördüm. Oradaki yanıt süresi çok değişiyor ve yakaladığımda 12 bin bilmem kaçtı. Bazen daha da artıyor daha da düşüyor ama bilgisayar kullanılamaz hale geliyor olay bu.

Şunu da eklemek istiyorum, daha öncesinde bu sorunun hafif versiyonlarını yaşamıştım. Ama onar saniye gibi kısa sürelikti. Kafaya takılacak gibi değildi. Mesela işlerimi hallettikten sonra dosyamı internete yüklediğimde bilgisayar gene kilitleniyor hiçbir şey yapılmıyordu. Ama tabii kısa sürdüğü için kafaya takmadım. Ama artık bu durum rahatsız edici seviyelere ulaşıyor ve neredeyse 5 dakika 10 dakika bilgisayarımda hiçbir şey yapamıyorum.

Sorun nedir bilmiyorum, yardımınıza ihtiyacım var. Bu attığım görsellerde SSD bilgilerim gözüküyor mu bilmiyorum. İsterseniz onları da atarım. Windows'un kurulu olduğu SSD'de yapıyorum bu işlemleri bu arada onu da ekleyeyim. Daha fazla bilgiye ihtiyacınız varsa da size hemen dönüş yapmaya çalışacağım.

Teşekkür ediyorum, herkese iyi sosyaller diliyorum.

22.webp

Ekran görüntüsü 2026-02-06 110445.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer ürünün garantisi halen devam ediyorsa bence garantiye gönder. Bu yanıt süreleri bir SSD için normal değil. Eğer elinde farklı bir SSD varsa deneme yap
Eki Görüntüle 224828

Evet normal değil, ikinci SSD var ama onu D sürücüsü olarak kullanıyorum. Bir de şöyle bir şey önerdi yapay zeka onu yaptım. SSD'min sağlık ömrü %74 diyor ve senelerdir kullandığım için çok çalışmış ömrü bitmeye yakın diyor. Yapay zeka kesin doğru bir şey söyler mi bilmiyorum. Bayağıdır kullanıyorum yani bu SSD'yi. Garantisi de yoktur muhtemelen.

asdsadsa.webp