Hile kullandıktan sonra bulaşan virüsten sonra bilgisayar kilit ekranında kalıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Leaxy
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 313

Leaxy

Uzman
Merhaba, GTA Online için hile buldum ve indirdim. 3-4 gün hiçbir sıkıntı olmadı hilede çalıştı. Sonra ben ne olur ne olmaz diye Kaspersky antivirüs uygulamasını yükledim, tarattım. Trojanlerin hepsini sildi ama bir tane U929786.dll adında dosya kaldı, onu kaldıramadı. Ben de silmeyi denedim, olmadı. Dosyanın izinlerini falan kaldırdım. Sonra birden antivirüs lisansı dolmuştur falan deyip değişik hatalar verdi. Ben de aç kapa yaptım. Ama kilit ekranı geliyor orada kalıyor klavye mouse çalışmıyor. Güvenli moda ilk başta girdim ama onda da kilit ekranında kilitleniyor ondan sonra tekrar gücenli moda giremedim.

Sabah en son çare USB format atacağım BIOS'tan. Yardımcı olabilir misiniz? Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:

Şu an tek çare format gözüküyor. Silsen bile izi ve kanıtları durur. Bir daha bilmediğin yerden hile craked indirme. 4 gün boyunca verileri ve Bitcoin yapmış. Sen fark edince Windows'u kilitlemis.

Şu an tek çare format gözüküyor silsen bile izi kanıtları durur bir daha bilmediğin yerden hile craked indirme 4 gün boyunca verileri ve Bitcoin yapmış sen fark edince Windows'u kilitlemis.
İzleri durur derken, performans falan baya düşer mi?

Çak formatı geç, 10 dakika sürer. Silmeye uğraşman daha uzun sürer.

Şu an tek çare format gözüküyor. Silsen bile izi ve kanıtları durur. Bir daha bilmediğin yerden hile craked indirme. 4 gün boyunca verileri ve Bitcoin yapmış. Sen fark edince Windows'u kilitlemis.

Harbiden dediğin doğru hocam. Maillerin falan şifresini değiştiriyorum doğrulaması olmayanlarda coin TR giriş yapılmış.

Şu an işletim sistemin, o .dll dosyası olmadan ya da o dosyanın izinleri bozuk olduğu için masaüstü ortamını yükleyemiyor güvenli modda bile aynı hatayı alıyorsan, kayıt defterindeki başlangıç girdileri kalıcı olarak hasar görmüş demektir. Kaspersky'nin lisans doldu gibi saçma hatalar vermesi de antivirüsün kendisinin o zararlı yazılım tarafından etkisiz hale getirildiğinin veya sistem saatinden/sertifikalardan bir saldırı aldın.

Şu an elindeki tek mantıklı ve kesin çözüm, senin de dediğin gibi temiz bir kurulum yapmak. Ama BIOS üzerinden USB ile format atarken sadece C sürücüsünü değil, o diskteki tüm bölümleri silmen şart. Dosyalarım kalsın diye sadece üstüne kurulum yaparsan, o trojan kendini diğer partitionlara veya EFI sistem bölümüne gizlemiş olabilir ilk internet bağlantısında tekrar sistemine sızar. USB hazırlarken mutlaka temiz bir bilgisayardan, Microsoft'un resmi sayfasından Media Creation Tool kullanarak Windows 10/11 imajı oluştur. Format ekranına geldiğinde özel kurulum seçeneğine gir, diskteki her şeyi silip ayrılmamış alan haline getir ve Windows'u oraya sıfırdan kur.

Bir daha asla ama asla bedava hile veya kaynağı belirsiz .exe/.dll dosyalarını bilgisayarına sokma. Modern oyun hileleri artık sadece oyunun içine kod enjekte etmekle kalmıyor, sistemin yönetici haklarını (ring 0 seviyesinde) ele geçirip antivirüsleri bile manipüle edebiliyor. Donanım seviyesinde kilitlendiysen o USB formatı senin için bir seçenek değil, şu anki tek çözümüb BIOS'a girip boot önceliğini USB'ye ver, tüm diski temizle.

Yarın sabah atıcam sizce format işe yarar mı?

Yarın sabah atıcam sizce format işe yarar mı?
Format kesinlikle işe yarar çünkü format dediğimiz işlem, bir yazılımın ya da virüsün kaçabileceği tüm mantıksal zeminleri ortadan kaldıran fiziksel bir temizlik sürecidir. Senin şu an yaşadığın kilitlenme durumu, işletim sisteminin yazılımsal katmanında gerçekleşen bir olau. Bilgisayarın donanımı, yani işlemcin, ekran kartın ve RAM birimlerin fiziksel olarak zarar görmediği sürece, diskteki veriyi tamamen sıfırlamak her zaman kesin çözümdür. O virüs ne kadar gelişmiş olursa olsun, diskteki sektörler yeniden
yapılandırıldığında ve dosya sistemi tablosu baştan aşağı değiştirildiğinde saklanabileceği bir alan kalmaz.

Eğer format işe yaramazsa, bunun tek bir sebebi olabilir Virüsün BIOS veya UEFI adı verilen, işletim sisteminden bile önce yüklenen anakart yazılımına sızmış olması. Ama bu ihtimal, GTA Online hileleri gibi genel kullanıcı kitlesini hedef alan sıradan trojanlar için çok düşük bir ihtimaldir ve çok üst düzey, özel olarak geliştirilmiş devlet destekli siber saldırılarda olur. Senin durumunda yaşadığın şey tamamen Windows dosya bütünlüğünün bozulmasıdır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…