Antibiyotik

Uzman
https://www.virustotal.com/gui/url/60f9de322ad7ae36696829246a2b31ed6232df7b1b0e9a1f7007f8792e3e66e2

Hile için bir siteye girdim, güvenilir gözüküyordu. Herhangi bir şey de indirmedi, reklam da çıkmadı. O tarz siteden değildi ancak VirusTotal'e taratınca böyle çıktı.

VirusTotal hocam bu dosyayı indirdim virüs bulaştı sanırım direkt. Ben açmadan silmeye çalışırken arka planda çalışmış çalıştığından kaldırılamıyor diyordu. Windows Defender'la kaldırdım ancak ne yapayım şu an? Daha yeni formatlamıştım.

Format mı daha çok işe yarar, virüs programları mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
https://www.virustotal.com/gui/url/60f9de322ad7ae36696829246a2b31ed6232df7b1b0e9a1f7007f8792e3e66e2

Hile için bir siteye girdim, güvenilir gözüküyordu. Herhangi bir şey de indirmedi, reklam da çıkmadı. O tarz siteden değildi ancak VirusTotal'e taratınca böyle çıktı.

VirusTotal hocam bu dosyayı indirdim virüs bulaştı sanırım direkt. Ben açmadan silmeye çalışırken arka planda çalışmış çalıştığından kaldırılamıyor diyordu. Windows Defender'la kaldırdım ancak ne yapayım şu an? Daha yeni formatlamıştım.

Kaspersky ile taratmanı öneririm ama böyle şeylerde ben format atarım diskide biçimlendiririm.

Alabiliyorsan 1 aylık bir virüs programı al kalitelerinden, alamıyorsan formatla ve böyle sitelere bulaşma, bu gidişle daha çok trojan yersin.

Format aticam ancak atarken disk larttan disk 0'a yani depolamaya clean atimmi virüslerden korunmak için. Ayrıca BIOS'a virüs falan girmez değil mi?

Kaspersky ile taratmanı öneririm ama böyle şeylerde ben format atarım diskide biçimlendiririm.

Disk bicimlendirmek derken diske diskparttan formatı atmak?

Format atacağım ancak atarken disk parttan disk 0'a yani depolamaya clean atimmi virüslerden korunmak için. Ayrıca BIOS'a virüs falan girmez değil mi?

Disk bicimlendirmek derken diske diskparttan formatı atmak?

Adware o türden bir virüs değil. Korkmaniza gerek yok. Önünüze reklam çıkararak sinir bozar. Hatta Adware bir virüs bile değil. Virüsün amacı sisteme zarar verip bilgileri vs. ele geçirmek iken Adware'in amacı farklı.

1. Bir siteye girmekle virüs bulaşması imkansız.
2. Dosyayı indirmiş olsan bile üstüne tıklamadıysan açılması yine imkansız.
3. Sitenin sahte olduğu çok belli niye böyle bir yerden indiriyorsun?

1. bir siteye girmekle virüs bulaşması imkansız.
2. dosyayı indirmiş olsan bile üstüne tıklamadıysan açılması yine imkansız.
3. sitenin sahte olduğu çok belli niye böyle bir yerden indiriyorsun?

1) siteden virüs bulaşması doğru ancak indirdiğim dosyayi VirusTotal'e atıp virüsleri görünce direk silmek istedim sncak bu dosya açık olduğu için silinemiyor uyarısı ile karşılaştım zaten Defender buldu sildim.

Adware o türden bir virüs değil. Korkmaniza gerek yok. Önünüze reklam çıkararak sinir bozar. Hatta Adware bir virüs bile değil. Virüsün amacı sisteme zarar verip bilgileri vs. ele geçirmek iken Adware'in amacı farklı.
Trojan vs de vardı