leodax

Gelişen
Bilgisayarım oyun oynarken bi' anda kapanıyor fakat kasanın fanları dönmeye devam ediyor. Tuşa basıp tekrar açmam gerekiyor. Acaba kullandığım güç kaynağının bu değerleri ekran kartı ve işlemciyi besleyemiyor mu? PSU seçimini kendim yapmadım, hazır sistemle beraber geldi. Bir süre idare edip yeni PSU'ya geçme gibi bir planım vardı.

Not: Sorunun PSU'dan olduğunu tahmin ettiğim için PSU'ya yöneldim. Eğer başka bir sorundan kaynaklandığını düşünüyorsanız fikirlerinize açığım. Şimdiden teşekkürler.

Sistem
  • PSU: Hiper PS-50 (12v kanalından 26A güç verebiliyor. )
  • Ekran kartı: RX 7600
  • İşlemci: Ryzen 5 5600

Son düzenleyen: Moderatör:
Güç kaynağı olma ihtimali yüksek. 12*26 = 312 watt güç veriyor. Ekran kartı 165, işlemci 90, diğer bileşenler 50 watt çekse 305 watt ediyor. Yani yetersiz kalabilir o güç kaynağı, ayrıca marka pek güven vermiyor.

Aida64 üzerinden yaptığım stres testlerinde bilgisayar kapanmıyor. Sadece oyun oynarken rastgele zamanlarda kapanıyor. Sürekli karşılaştığım bir sorun da değil fakat her oyuna girdiğimde içimde bir tedirginlik oluyor. Sorunun kesin psuda olduğunu başka ne şekilde anlayabilirim.

Aida64 üzerinden yaptığım stres testlerinde bilgisayar kapanmıyor. Sadece oyun oynarken rastgele zamanlarda kapanıyor. Sürekli karşılaştığım bir sorun da değil fakat her oyuna girdiğimde içimde bir tedirginlik oluyor. Sorunun kesin psuda olduğunu başka ne şekilde anlayabilirim.
İstersen bir de RAM'leri test et şu şekilde.

Furmark testi ile ekran kartı testini yapmışsındır sanırım.