keireL

Yetkin
Yer
Vice City
İyi forumlar hocalarım. Gece gece durup dururken, aklıma böyle bir soru geldi. Bu iki MCU'dan hangisi daha iyi?

Biraz araştırma yaptım, ancak pek bir sonuca ulaşamadım. ChatGPT'ye sorduğumda ise bana NearLink'in daha temiz bağlantı kurduğunu ve kablosuz 4 kHz desteklediğini, BEKEN'in ise en fazla 1 kHz desteklediğini ancak daha fazla test edildiği için daha güvenilir olduğunu söyledi. Bu konuyu açtığıma göre anlayabilirsiniz ki bu cevap beni tatmin etmedi. Daha doğrusu güvenemedim.

Bu konu hakkında bilgi sahibi forumdaşlarıma sesleniyorum. Şöyle bir senaryo düşünürsek: Yüksek ranklarda oynayan bir CS2 oyuncusu VXE R1 almaya karar verir ancak karşısına aynı fiyata sahip 2 model çıkar. Birisi BEKEN MCU kullanan VXE R1, diğeri ise HiSilicon Nearlink MCU kullanan VXE R1 Nearlink. Fiyat konusunda da olduğu gibi MCU dışında hiçbir farkı olmayan bu iki model arasında kalan CS2 oyuncusu bu modellerden hangisini almalı?

Biraz test sorusu gibi oldu kusura bakmayın :rofl:.

Nearlink her türlü daha iyi.

Beken dediğin zamanında az sorun çıkarmamış bir MCU Tamam beken daha eski olabilir de zamanında bağlantı kopma problemi yapan farelerin yarısından çoğu Beken MCU kullanıyordu.

Beken dediğin zamanında az sorun çıkarmamış bir MCU Tamam beken daha eski olabilir de zamanında bağlantı kopma problemi yapan farelerin yarısından çoğu Beken MCU kullanıyordu.

Bağlantı kopma problemi, mouse’larda yalnızca Beken kaynaklı olmayabiliyor, mouse’un kendine ait diğer sorunlarından da kaynaklanabiliyor. Yani sorunlu mouse'lar da Beken kullanılıyor diye sadece MCU'yu suçlayamayız.

Son düzenleme:
Bağlantı kopma problemi, mouse’larda yalnızca Beken kaynaklı olmayabiliyor, mouse’un kendine ait diğer sorunlarından da kaynaklanabiliyor. Yani sorunlu mouse'lar da Beken kullanılıyor diye sadece MCU'yu suçlayamayız.
Beken MCU kullanan ürünlerde üst üste yaşandı kesilmeler. Dediğin sorun anca ürün alıcısı masaya uzaksa veya modem tarzı sinyal kesici kaynaklı bağlantı problemi olmuyorsa olur. Başka türlü bağlantı kesilmesi olmaz. Bu 2 dediğim dışında bağlantı kesiliyorsa mcu hatasıdır.

Beken dediğin zamanında az sorun çıkarmamış bir mcu tamam beken daha eski olabilir de zamanında bağlantı kopma problemi yapan farelerin yarısından çoğu beken mcu kullanıyordu.

Daha yeni çıkmış bir mcu ya her türlü daha iyi demek komikmiş beken şu an orta seviyenin en sorunsuz mcu larından biri orta seviyede neredeyse her mouse beken mcu kullanıyor ATK ATK A9 ve A9 Plus da yaşanmayan sorunlar kalmadı yazdıklarının hepsi beken için söylediklerinin hepsi hisilicon için de geçerli aynı sorunları yine hisilicon mcu kullanan X1s ve X1SE için de de var beken şu an en stabil çalışan mcu lardan.

Daha yeni çıkmış bir mcu ya her türlü daha iyi demek komikmiş beken şu an orta seviyenin en sorunsuz mcu larından biri orta seviyede neredeyse her mouse beken mcu kullanıyor ATK ATK A9 ve A9 Plus da yaşanmayan sorunlar kalmadı yazdıklarının hepsi beken için söylediklerinin hepsi hisilicon için de geçerli aynı sorunları yine hisilicon mcu kullanan X1s ve X1SE için de de var beken şu an en stabil çalışan mcu lardan.
ATK A9 ve A9 plus da MCU kaynaklı bir problem yazar mısın rica etsem. Ürünün early batch'ini almış daha resmi release driverı yokken yorum yapanlardan bahsetmiyorum. Adam aliexpress'den gidip rastgele satıcıdan early batch prototip üretim alıyor daha sonra abi bu mouse sorunlu. Daha yeni çıkmış dediğin nearlink zaten 1 buçuk senedir var zaten sen kullanan görmediğin için yeni sanıyorsun.

Ajazz daha önce nearlink serisi ile zaten MCU'yu kullanıyordu.

Beken MCU kullanan ürünlerde üst üste yaşandı kesilmeler. Dediğin sorun anca ürün alıcısı masaya uzaksa veya modem tarzı sinyal kesici kaynaklı bağlantı problemi olmuyorsa olur. Başka türlü bağlantı kesilmesi olmaz. Bu 2 dediğim dışında bağlantı kesiliyorsa mcu hatasıdır.
Sorun çıkan mouse'lar da Beken MCU var diye hala işlemciyi suçluyorsunuz. Mouse'un sorun çıkartmasında bir sürü etken vardır. PCB ile lehim konusuna girmiyorum bile, en basitinden MCU ile sensör uyumsuzdur. Batarya, sensör yanlış konumlandırılmıştır. Dongle taraflı sıkıntı vardır vs. Daha da sayabiliriz. Sorunun kaynağını bilmeden işlemciye suç atmayın. Sorunun nereden kaynaklandığını öğrendikten sonra, işlemci sorunluysa bunu söyleyin.

Sorun çıkan mouse'lar da Beken MCU var diye hala işlemciyi suçluyorsunuz. Mouse'un sorun çıkartmasında bir sürü etken vardır. PCB ile lehim konusuna girmiyorum bile, en basitinden MCU ile sensör uyumsuzdur. Batarya, sensör yanlış konumlandırılmıştır. Dongle taraflı sıkıntı vardır vs. Daha da sayabiliriz. Sorunun kaynağını bilmeden işlemciye suç atmayın. Sorunun nereden kaynaklandığını öğrendikten sonra, işlemci sorunluysa bunu söyleyin.
Tamam zaten sonradan düzelttiler Beken MCU'yu 2 farklı sürümü var zaten Beken'in sonradan çıkanında sorun yok ama şuan bile rastgele bi marka Beken kullansa hangi sürümünü kullanıyolar bilmediğin için sıkıntı yaşayabilirsin demek oluyor.

Ayrıca şunu da belirtmek lazım eğer bir MCU'dan daha iyisi yoksa zaten aynı Mcu'yu sürekli kullanan firmalar genelde MCU değiştirmez. Nordic MCU'dan daha güçlü MCU'lar var piyasada ama niye hala Top tier ürünlerde Nordic görüyoruz çünkü daha stabil ve batarya performansı o mcu'lara göre daha iyi. Eğer beken zaten daha iyi olsa adamlar gidip sırf MCU değişimi yapmak için 0'dan üretimi değiştirip yeni MCU'yu optimize etmeye çalışmazlar zaten. Dış kabı farklı diye içerideki yazılım da farklı olmuyor. Aynı sensör ve MCU'yu kullanan ürünler içeride birebir aynı yazılımı kullanıyor fareye özel ağır bi optimizasyon durumu da yok.

Son düzenleme:

Kral ATK A9 Plus kullanıyorum 1 tane bile sıkıntısını görmedim MCU ile alakalı Switch'ler batarya vs.