Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Samet 69

Üstün
Hobbit kitabını bitirmeme çok az kaldı. Yüzüklerin Efendisi kitaplarını bitirmeden Hobbit üçlemesini izlesem, spoiler yer miyim? Filmleri merak ediyorum da.

Hobbit kitabını bitirmeme çok az kaldı. Yüzüklerin Efendisi kitaplarını bitirmeden Hobbit üçlemesini izlesem, spoiler yer miyim? Filmleri merak ediyorum da.
Yemezsiniz, Hobbit filminde geçenler LOTR serisinden önce. İleriyi göremeyecekleri için gelecek hakkında bilgi vermiyorlar.

Çözüm
Hatırladığım kadarıyla hayır. Zaten Hobbit filmleri ana hikayeyi tahrip eden filmler, izlerken sebebi neydi ki diye sorgulayacağın saçma senaryo değişiklikleri var. :D
Diziyle karıştırıyor olabilirsiniz. Hobbit filminde ellerinden geldiği kadar kitaba bağlı kalındı. Eklenilen sahneler de sinematik açıdan seyir zevki yüksek olduğu için eklendi.

Eskisinde geçtiğini biliyorum da belki Yüzüklerin Efendisi film üçlemesinden sonra çıktığı için merak ettim. Çok teşekkürler.

Diziyle karıştırıyor olabilirsiniz. Hobbit filminde ellerinden geldiği kadar kitaba bağlı kalındı. Eklenilen sahneler de sinematik açıdan seyir zevki yüksek olduğu için eklendi.

Hocam sizce Yüzüklerin Efendisi kitapları bittikten sonra Silmarallion, Beren ile Luthien falan okumama gerek var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hobbit filminde ellerinden geldiği kadar kitaba bağlı kalındı. Eklenilen sahneler de sinematik açıdan seyir zevki yüksek olduğu için eklendi.
Bir sürü var.

Azog o dönemde yok gerçekte. Azanulbizar savaşında ölüyor ama filmde var.

Yüzük taşıyıcısı Elfler, yüzüklerin koruduğu bölgeden uzaklaşmaları durumunda hemen olmasa da bölge solmaya başlar. Filmde hem Elrond hem Galadriel'in maşallahı var, hele Elrond korumakla uğraştığı yerden ayrılıp yüzlerce mil uzağa gelebiliyor. Gerçekte olacak bir şey değil, 3. çağda Elrond sadece kızının düğünü ve sonrasında Valinor'a gitmek için Rivendell'den ayrılıyor.

Kitapta kadın elf karakter yok, filmlerde var. Hem de Legolas'tan sonraki en yetkili muhafız başı olarak mevcut.

Kitapta elf kadın ve cücenin aşkı yok, zaten tarihte de olmamış bir şey. Filmde cıvık bir romantizm olsun diye uydurulmuş saçmalıktan ibaret bir lore değişikliği.

Beorn'un evine kabul edilişleri de kitaptan tamamen farklı.

Daha bir sürü sayabilirim. Nasıl kitaba bağlı kalınmış böyle? :D Yüzüklerin Efendisi filmlerinde de birkaç yerde farklı tercihler var ama Arwen/Glorfindel değişikliği hariç direkt lore'u yanlışlayan bir tercih hatırlamıyorum. Sauron'un gözünü de ekleyelim. Sadece Tom Bombadil gibi kısa sürede anlatılamayacak bazı karakterleri es geçmişlerdi o kadar.

Eklenilen sahneler de sinematik açıdan seyir zevki yüksek olduğu için eklendi.
Hobbit gibi kısa bir hikayeden 3 film çıkarmak için uğraşırsan böyle saçma ve ana hikaye ile alakasız bir sürü şeyi de yapman gerekiyor işte. Çoğu eklentiyi izlerken keyif de almadım.

Son düzenleme:
Bir sürü var.

Azog'un hayatta olması. Cücelerle savaşta ölüyor ama filmde ana kötü karakterlerden biri.

Gandalf'ın yokken ne yaptığı bilinmiyor. Dol Guldur'a Gandalf'ın gitmesi Hobbit hikayesinden 9 yıl sonra. Thrain'i orada buluyor. Kendisi ne Sauron'a karşı savaşıyor ne de tutsak ediliyor.

Yüzük taşıyıcısı Elfler, yüzüklerin koruduğu bölgeden uzaklaşmaları durumunda hemen olmasa da bölge solmaya başlar. Filmde hem Elrond hem Galadriel'in maşallahı var, hele Elrond korumakla uğraştığı yerden ayrılıp yüzlerce mil uzağa gelebiliyor. Gerçekte olacak bir şey değil, 3. çağda Elrond sadece kızının düğünü ve sonrasında Valinor'a gitmek için Rivendell'den ayrılıyor.

Kitapta kadın elf karakter yok, filmlerde var. Hem de Legolas'tan sonraki en yetkili muhafız başı olarak mevcut.

Kitapta elf kadın ve cücenin aşkı yok, zaten tarihte de olmamış bir şey. Filmde cıvık bir romantizm olsun diye uydurulmuş saçmalıktan ibaret bir lore değişikliği.

Daha bir sürü sayabilirim. Nasıl kitaba bağlı kalınmış böyle? :D Yüzüklerin Efendisi filmlerinde de birkaç yerde farklı tercihler var ama Arwen/Glorfindel değişikliği hariç direkt lore'u yanlışlayan bir tercih hatırlamıyorum. Sauron'un gözünü de ekleyelim. Sadece Tom Bombadil gibi kısa sürede anlatılamayacak bazı karakterleri es geçmişlerdi o kadar.
Hocam çok spoiler vermeyin de başka yerde konuşun. :D

Bir sürü var.

Azog o dönemde yok gerçekte. Azanulbizar savaşında ölüyor ama filmde var.

Beorn'un evine kabul edilişleri de kitaptan tamamen farklı.

Hobbit gibi kısa bir hikayeden 3 film çıkarmak için uğraşırsan böyle saçma ve ana hikaye ile alakasız bir sürü şeyi de yapman gerekiyor işte. Çoğu eklentiyi izlerken keyif de almadım.
Yok demedim zaten, ana hikayeye bağlı kalındı. Eklenen sahneler de seyirci izlesin diye eklendi dedim. Benim yazdıklarımı teyit etmişsiniz. Hikaye kısa doğrudur, ancak sinema sektörü ucuz değil :) Üç film çıkarıp parayı kırmak varken neden hikayeyi kısaltıp iki film çıkarsınlar öyle değil mi :)

Hocam sizce Yüzüklerin Efendisi kitapları bittikten sonra Silmarallion, Beren ile Luthien falan okumama gerek var mı?
Orta Dünya evreni hoşunuza gittiyse elbette okunabilir. Hobbit ve LOTR Orta Dünya evreninde sadece bir damla. Öncesinde yaşananlar çok daha sürükleyici. Okumanızı tavsiye ederim.