Bütçe
??

5707

Başarılı
Makaleler
4
Belki alırım diye düşünüyorum. Hobi olarak kullanmak için bir 3D yazıcı ve malzemelerinin maliyeti nedir? Avrupa Birliği ülkelerinden getirilebilir mi? Aldıktan sonra kullanılan malzemelerin maliyetleri nelerdir? Bilgi verir misiniz?

Ender V3 alsanız yaklaşık 10-12k arası fiyatı var. 1kg filament ise türü (ABS,PLA vs.) ve markaya göre ortalama 600TL oluyor. Ama 1kg filament sizi uzun bir süre (epey uzun) idare ediyor. Sorun olursa, tıkanır falan nozul falan değiştirmek gerekebilir ama pek de maliyeti yok onların. Ucuzlar.

Belki alırım diye düşünüyorum. Hobi olarak kullanmak için bir 3D yazıcı ve malzemelerinin maliyeti nedir? Avrupa Birliği ülkelerinden getirilebilir mi? Aldıktan sonra kullanılan malzemelerin maliyetleri nelerdir? Bilgi verir misiniz?

Yurt dışından alamazsınız her türlü gümrüğe takılır. Maliyet konusuna gelirsek filamentlerin 1kg'su 400-500TL arasından satılıyor yani bir tık pahalı gelebilir ben şu ana kadar 17kg filament kullandım yazıcının maliyetini çoktan geçti.

Yurt dışından alamazsınız her türlü gümrüğe takılır. Maliyet konusuna gelirsek filamentlerin 1Kg'su 400-500TL arasından satılıyor yani bir tık pahalı gelebilir ben şu ana kadar 17kg filament kullandım yazıcının maliyetini çoktan geçti.

Kargo yerine kendim de mi getiremem?

Ender V3 alsanız yaklaşık 10-12K arası fiyatı var. 1kg filament ise türü (abs, pla vs.) Ve markaya göre ortalama 600TL oluyor. Ama 1kg filament sizi uzun bir süre (epey uzun) idare ediyor. Sorun olursa, tıkanır falan nozul falan değiştirmek gerekebilir ama pek de maliyeti yok onların. Ucuzlar.

12 bin liralık ile 50 bin liralık arasındaki farklar neler? Basılan ürünlerin Max boyutları mı değişiyor ve işlenen detaylar?

Paran varsa yeni çikan banbu lab h2D conbo ams baka bilisniz.

En az birkaç ay var.

Yurt dışından alamazsınız her türlü gümrüğe takılır. Maliyet konusuna gelirsek filamentlerin 1kg'su 400-500TL arasından satılıyor yani bir tık pahalı gelebilir ben şu ana kadar 17kg filament kullandım yazıcının maliyetini çoktan geçti.
Neler bastınız çoğunlukla?

12 bin liralık ile 50 bin liralık arasındaki farklar neler? Basılan ürünlerin Max boyutları mı değişiyor ve işlenen detaylar?

En az birkaç ay var.
5000 TL'lik bir yazıcı ile 50.000 TL'lik bir yazıcı arasında baskı kalitesi açısından büyük bir fark yoktur. Tüm olay yazıcıyı kullanan operatördedir.Ancak fiyat farkının asıl sebebi kullanım kolaylığı ve verimliliktir. Daha uygun fiyatlı yazıcılar genellikle daha fazla bakım gerektirir ve sık sık sorun çıkarabilir. Öte yandan, pahalı yazıcılar daha stabil çalışır, daha az müdahale gerektirir ve kullanıcıya daha rahat bir deneyim sunar. Ayrıca yazıcıların boyutları ve baskı hacmi de modele göre değişiklik gösterebilir.

En az birkaç ay var.

Neler bastınız çoğunlukla?

Yaklaşık 7kgluk bir avize bastım daha sonra 1/5 ölçeğinde mad Max'deki war rig modelini bastım genel olarak beğendiğim şeyleri bastım. Ve yazıcılar iki türe ayrılıyor:

FDM yazıcılar, daha çok büyük ve fazla detay gerektirmeyen modeller için kullanılır. Kullanımı daha kolay ve maliyeti daha düşüktür.

SLA yazıcılar ise küçük ve detaylı modeller için idealdir. Özellikle figür gibi ince işçilik gerektiren baskılarda daha başarılıdır. Ancak SLA yazıcılar daha pahalıdır ve baskı sonrası temizlik gibi ekstra zahmet gerektirir. Eğer figür basmayı düşünüyorsanız SLA yazıcı almanız gerek.

Son düzenleme:
5000 TL'lik bir yazıcı ile 50.000 TL'lik bir yazıcı arasında baskı kalitesi açısından büyük bir fark yoktur. Tüm olay yazıcıyı kullanan operatördedir. Ancak fiyat farkının asıl sebebi kullanım kolaylığı ve verimliliktir. Daha uygun fiyatlı yazıcılar genellikle daha fazla bakım gerektirir ve sık sık sorun çıkarabilir. Öte yandan, pahalı yazıcılar daha stabil çalışır, daha az müdahale gerektirir ve kullanıcıya daha rahat bir deneyim sunar. Ayrıca yazıcıların boyutları ve baskı hacmi de modele göre değişiklik gösterebilir.

Yaklaşık 7kgluk bir avize bastım daha sonra 1/5 ölçeğinde mad Max'deki war rig modelini bastım genel olarak beğendiğim şeyleri bastım.

Uzun süredir devam eden bir teknoloji olduğu için 20 bin liralık modelde de yine de modellediğim şeyi baskıya verdiğimde farklı şeylerle ilgilenebilirim diye düşünüyorum doğru mudur bu?

Uzun süredir devam eden bir teknoloji olduğu için 20 bin liralık modelde de yine de modellediğim şeyi baskıya verdiğimde farklı şeylerle ilgilenebilirim diye düşünüyorum doğru mudur bu?
Evet.

Ama örneğin 50000TL'lik modellerde AI bulunuyor eğer baskı tabladan çıkarsa sizi uyarıyor baskı tabladan çıktı diye.

Baskı kalitesi, baskı hızı, kullanabildiği filament türleri, bakabildigi en büyük baskı boyu vs. değişiyor.

Ayrıca yazılımları de epey gelişmiş onların.