Astro.PR

Gelişen
Merhaba, PS5 ve DualSense'i dekorasyon amaçlı 3D yazıcıyla basmayı düşünüyorum ama ne 3D yazıcıyla alakalı bir bilgim var ne de evimde 3D yazıcım yok. Dış görünüş olarak PS5 Slim Dijital Sürümü'nü ve DualSense'de Edge olmayan kutudan çıkan sürümünü basmak istiyorum ama PS5'in ve DualSense'in farklı bir modeli de olsa sorun değil. Ve 3D yazıcı ile istediğimiz ürünü basıp gönderen dükkanlar, firmalar var mı? Bunun maliyeti ne kadar olur? Ve bu ürünü nasıl modellerim bilmiyorum. Ekstra olarak da, mümkünse içine PS5'de ve DualSense'de olan ışıklar, fiziki olarak çalışıyormuş gibi basabildiğimiz tuşlar (çalışmasa bile), kablo bağlamak için HDMI ve güç girişi ve ön Type-C portundan telefon şarj etme gibi özellikler eklemeyi düşünüyorum. Önerilerinizi bekliyorum.

Merhaba, PS5 ve DualSense'i dekorasyon amaçlı 3D yazıcıyla basmayı düşünüyorum ama ne 3D yazıcıyla alakalı bir bilgim var ne de evimde 3D yazıcım yok. Dış görünüş olarak PS5 Slim dijital sürümü'nü ve DualSense'de Edge olmayan kutudan çıkan sürümünü basmak istiyorum ama PS5'in ve DualSense'in farklı bir modeli de olsa sorun değil. Ve 3D yazıcı ile istediğimiz ürünü basıp gönderen dükkanlar, firmalar var mı? Bunun maliyeti ne kadar olur? Ve bu ürünü nasıl modellerim bilmiyorum. Ekstra olarak da, mümkünse içine PS5'te ve DualSense'de olan ışıklar, fiziki olarak çalışıyormuş gibi basabildiğimiz tuşlar (çalışmasa bile), kablo bağlamak için HDMI ve güç girişi ve ön Type-C portundan telefon şarj etme gibi özellikler eklemeyi düşünüyorum. Önerilerinizi bekliyorum.

Yapılabilir fakat çok da uygun fiyatlı olmaz maalesef. En basitinden benim 3D tarayıcı hizmetim var fakat detaylı modellerde çok da ucuza gelmiyor. Hazır modellerde ise çoğu 20-40 dolar arası oluyor ve istediğiniz özellikleri destekleyecek hale getirmek için yine işçilik ücreti almamız gerekiyor :). 3D baskı olarak basımını da gramaja göre yapıyorum fakat orijinalinde ki gibi temiz gözükmesini istiyorsak macunlama ve boyama gibi ekstralarda giriyor.

Bu tarz ürün yaptıran arkadaşlar genelde gerçekten bulunması zor konsolları yaptırıyorlar. Eğer biraz daha uyguna getirelim dersen PS5 kapakları yedek olarak satılıyor. İç bölümünü tasarlayıp kapakları ona oturacak şekilde ürünü sağlayabiliriz istediğin ışık gibi şeyler yine çalışır tabi onları biz takacaksak doğal olarak onlarında bir ücreti olur.

Öyle kompleks bir modeli kimsenin yapacağını sanmıyorum. Yapsalar bile büyük ihtimalle senden reel PS5 parası isteyecekler zira küçücük modelleri 500 liradan satıyorlar. Gidip PS5 al 2. el daha iyi, oynarsın hem.

Komple yapılıp tarayıcı yöntemine başvurulsa bile o kadar tutmayacaktır fakat ucuz olmayacağı da bir gerçek. Bahsettiğiniz modeller biraz daha hızlı yap sat ürünleri olduğundan o fiyatlara olabiliyor zira büyük projeler olmadığından kar marjı da çok olmuyor bundan dolayı fiyatları yüksek fakat PS5'in en azından çalışan veya kasa sağlam ama bozuk versiyonun yanından bile geçmeyecek bir fiyat olur. He tabii yapılış süreci ne kadar sürer orası muamma.

Son düzenleme: