Zeitnot

Yetkin
Yer
Malta
İngilizcem iyi, hocanın konuşma sınavından düşük verdiğini düşünüyorum.
Benden kötü olduğunu kabul eden arkadaşım bile benden yüksek alıyor, hesaplamalarıma göre;
1. Sınav 99
2. Sınav 100
3. yani hocanın verdiği olmayan sınav 40 olarak aldım diye hesapladım.
Hocaya notlarımı atmasını söylediğimde atmadı, notumu yükseltti, yine hesapladım 5 puan yükseltince tam oluyor.

Kısaca hoca 3. sınav üzerinden adam kayırıyor, hocanın bu sınavı yapmayıp ders içinden alması yasal mı? Yoksa sınav yapması zorunlu mu?

Mümkün. Konuşma sınavı zaten uygulamalı bir sınav. Hoca ders için katılıma bakmış olabilir de yani bunu nasıl yapacak o da ayrı mesele. Tüm dönem her öğrencinin ders içini akılda tutmak zor veya sadece katılmayanları bilmek rahatça bilinir yani. Derse katıldıysan, konuşuyorsan hakkını aramalısın tabii.

Zaten ilk 2'sinde 100 almışsın yani. 100 alan insanın konuşmadan 40 alabilmesi için derse katılmamış olması lazım anca.

Mümkün. Konuşma sınavı zaten uygulamalı bir sınav. Hoca ders için katılıma bakmış olabilir de yani bunu nasıl yapacak o da ayrı mesele. Tüm dönem her öğrencinin ders içini akılda tutmak zor veya sadece katılmayanları bilmek rahatça bilinir yani. Derse katıldıysan, konuşuyorsan hakkını aramalısın tabii.

Zaten ilk 2'sinde 100 almışsın yani. 100 alan insanın konuşmadan 40 alabilmesi için derse katılmamış olması lazım anca.
Meb'de geçiyor mu?

Türkçe, Türk dili ve edebiyatı ile yabancı dil derslerinin sınavları yazılı ve uygulamalıolmak üzere iki aşamada yapılır. Uygulamalı sınavların süresi ve hangi kazanımlara göre yapılacağıders öğretmenlerince belirlenir. Ders öğretmeni tarafından dinleme ve konuşma becerilerini ölçenuygulama sınavları yapılır ve bu sınavlar ayrı ayrı puanlanır. Öğrencinin uygulamalı sınavlardanaldığı puanlar ile yazılı sınavdan aldığı puan birlikte değerlendirilerek sınav puanı oluşturulur.

Yönetmelikte bu yazıyor, ChatGPT yapamaz cevabını verdi, bi bakar mısınız?

Son düzenleme:

Evet geçiyor. Konuşma sınavları planlı veya plansız olabiliyor. Öğretmeniniz ben öğrencileri dersteki konular hakkında konuşturdum ona göre puan verebilir. Kanıtlama yükümlülüğü yok. Daha doğrusu yönetmelik kanıtlama yükümlülüğü yok demiyor ama öğretmene plansız sınav yapma özgürlüğü veriyor. Sözlü sınav içinde herhangi bir kanıt istemiyor.

Geçiyor:
ğ) Türkçe, Türk dili ve edebiyatı ile yabancı dil derslerinin sınavları yazılı ve uygulamalı olmak üzere iki aşamada yapılır. Uygulamalı sınavların süresi ve hangi kazanımlara göre yapılacağı ders öğretmenlerince belirlenir. Ders öğretmeni tarafından dinleme ve konuşma becerilerini ölçen uygulama sınavları yapılır ve bu sınavlar ayrı ayrı puanlanır. Öğrencinin uygulamalı sınavlardan aldığı puanlar ile yazılı sınavdan aldığı puan birlikte değerlendirilerek sınav puanı oluşturulur.(Sınav süresi: Tüm dönem)

ç) Türkçe ve yabancı dil derslerinin sınav puanları; yazılı sınavın %50’si, dinleme sınavının %25’i ve konuşma sınavının %25’i alınarak hesaplanır.

Sınav puanın buna göre yapıldıysa bir problem yok da istersen👇:

h) Öğrenci velisi, sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından 3 (üç) iş günü içinde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne dilekçe ile sınav sonucuna itiraz başvurusunda bulunabilir.

Geçiyor:
Ğ) Türkçe, Türk dili ve edebiyatı ile yabancı dil derslerinin sınavları yazılı ve uygulamalı olmak üzere iki aşamada yapılır. Uygulamalı sınavların süresi ve hangi kazanımlara göre yapılacağı ders öğretmenlerince belirlenir. Ders öğretmeni tarafından dinleme ve konuşma becerilerini ölçen uygulama sınavları yapılır ve bu sınavlar ayrı ayrı puanlanır. Öğrencinin uygulamalı sınavlardan aldığı puanlar ile yazılı sınavdan aldığı puan birlikte değerlendirilerek sınav puanı oluşturulur.(Sınav süresi: Tüm dönem)

Ç) Türkçe ve yabancı dil derslerinin sınav puanları; yazılı sınavın %50'si, dinleme sınavının %25'i ve konuşma sınavının %25'i alınarak hesaplanır.

Sınav puanın buna göre yapıldıysa bir problem yok da istersen👇:

H) Öğrenci velisi, sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından 3 (üç) iş günü içinde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne dilekçe ile sınav sonucuna itiraz başvurusunda bulunabilir.

Anlamadığım şey MEB nasıl buna izin veriyor, yazılılarda yüksek alıp hocanın kafasına göre verdiği not'ta düşük aldığım için genel ortalama olarak geçiyorlar beni, geçen sene bir yere çekip oradan konuşuyorduk yüksek alıyordum.

İtiraz edeceğim ancak hiçbir türlü haklı çıkamam gibi, nasıl olsa ders içinden verebilirim der geçer.

Derse katılıyor musunuz? Derse katılıyorsanız 40 vermez herhalde.

Onun dışında yasal olmasa da yapabilir hocam. Bir denetleme mekanizması yok.
Hoca bu öğrenci sınava girmek istemedi deyip 0 bile girebilir. İtiraz da yapsanız bir sonuç çıkmaz muhtemelen.

Onun dışında hoca ders içinden veriyorsa konuşup güzel ikna ederseniz sınavlardan böyle yüksek aldım siz düşük girince ortalama düştü falan yükseltme ihtimali var. Ben lisedeyken öyle olaylar yaşadım.

Derse katılıyor musunuz? Derse katılıyorsanız 40 vermez herhalde.

Onun dışında yasal olmasa da yapabilir hocam. Bir denetleme mekanizması yok.
Hoca bu öğrenci sınava girmek istemedi deyip 0 bile girebilir. İtiraz da yapsanız bir sonuç çıkmaz muhtemelen.

Onun dışında hoca ders içinden veriyorsa konuşup güzel ikna ederseniz sınavlardan böyle yüksek aldım siz düşük girince ortalama düştü falan yükseltme ihtimali var. Ben lisedeyken öyle olaylar yaşadım.

İstemesem de katılıyorum hocam, katılmama imkanım yok ki.
Olay çıksa berat soru sorsa berat ne olsa bana soruyor kadın.
Hakkımı aramak daha mantıklı geliyor, böyle bir hocaya karşı yumuşak davranmak istemiyorum, sınıftaki tek hakkını yediği kişi benim, sınav kağıdım daha iyi olmasına rağmen kızların kağıdını daha çok beğeniyor, sınıf içinde İngilizce konuşulunca tek soru sorulan benim, madem bu kadar iyiler onlara sorsunlar yani.

Ders işlediğide yok ki, film açıp Facebook'ta geziyor.

@Blackraven Hocam itiraz etsem haklı çıkma ihtimalim var mı? nasıl haklı çıkabilirim?