Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

eg0

Uzman
Oyunu Ultra ayarlarda RTX açıkken oynuyorum çöküyor, RTX kapatıyorum yine çöküyor, hatta Türkçe yamayı silip RTX kapalı şekilde denedim oyun yine çöküyor. Ekran kartım RTX 4070 işlemcim 12400F 16 GB RAM'im var. Ultra ayarların daha aşağısında bir grafik ayarında denemedim. RAM'den kaynaklı olabileceğini düşünüp Mem Reduct uygulamasını yükledim fakat yine çöktü. MSI Afterburner'da 12500 MB RAM kullanıyor olarak gözüküyor. Ne yaparsam yapayım hala çöküyor yok mudur bunun bir çözümü?

Çözüm
Hocam yama oyunun son sürümüne güncellendi. Eğer çökme bundan kaynaklı ise deneyip buraya yazabilir misiniz? Bu arada yamanın TPN'de bulunan konusu dışında buraya da konusunu açtım.

Olayı tam anlamadım fakat "Turkishi Hogwarts" yamasının geliştiricisi benim. Bende ve diğer kullanıcılarda sorun olmamıştı. Eğer sorun benim yamamdan kaynaklıysa destek sağlayabilirim.
Sizin yamanız dahil 2,3 tane yama denedim ve hepsinde oyun çöküyor. Çökmemesi için yapabileceğim bir şey var mı?

Sizin yamanız dahil 2,3 tane yama denedim ve hepsinde oyun çöküyor. Çökmemesi için yapabileceğim bir şey var mı?
Hocam alternatif bir yol bilmiyorum fakat ben bunu orjinal sürümde çözemedim. Yama olmasa bile sistemim yeterli olmasına rağmen ya kasıyordu ya da oyundan atıyordu. Oyunu sıfırdan tekrar kurduğumda da düzelmedi. Sonrasında crack sürümü denedim ve onda düzelmişti. Fakat crack sürümde bile ara sıra kasıyordu. Oyunun optimizasyonunu beğenmedim.

Başka kullanıcılar da bizim gibi sorun yaşamışlar ;

1719934896109.webp

Hocam alternatif bir yol bilmiyorum fakat ben bunu orijinal sürümde çözemedim. Yama olmasa bile sistemim yeterli olmasına rağmen ya kasıyordu ya da oyundan atıyordu. Sonrasında crack sürümü denedim ve onda düzelmişti. Fakat crack sürümde bile ara sıra kasıyordu. Oyunun optimizasyonunu beğenmedim.

Oyunun orijinalinde sıkıntı yaşayıp crack'de sıkıntı yaşamayanlar var mış. Oyunun crack versiyonuna yama yapılıyor orijinaline yapılamıyor şaka gibi. Rezillik resmen.

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyunun orijinalinde sıkıntı yaşayıp crack'de sıkıntı yaşamayanlar var mış. Oyunun crack versiyonuna yama yapılıyor orijinaline yapılamıyor şaka gibi. Rezillik resmen.
Yamasız şekilde hiç bir şekilde sorun olmuyor mu sizde? Bu yamalar eski sürümlerde kalmış olabilirler, yeni sürümlerle de uyuşmadığından oyun çöküyor olabilir. Eğer böyleyse, tekrardan son sürüm üzerinden yamayı gözden geçirebilirim.

Yamasız şekilde hiç bir şekilde sorun olmuyor mu sizde? Bu yamalar eski sürümlerde kalmış olabilirler, yeni sürümlerle de uyuşmadığından oyun çöküyor olabilir. Eğer böyleyse, tekrardan son sürüm üzerinden yamayı gözden geçirebilirim.
Yamasız 2K her şey ultra da çökmeden oynayabiliyorum, yamayı açtığımda ise maksimum 10 dakika içerisinde oyun çöküyor. Yamayı gözden geçirirseniz çok seviniriz.

Hocam yama oyunun son sürümüne güncellendi. Eğer çökme bundan kaynaklı ise deneyip buraya yazabilir misiniz? Bu arada yamanın TPN'de bulunan konusu dışında buraya da konusunu açtım.

Çözüm

Çökme sorunu ortadan kalktı teşekkürler hocam elinize sağlık.