Merhaba Ryzen 7 6800H RTX 3070 Ti 150W 32 GB DDR5 RAM'li bir laptopa sahibim. Steam Hogwarts Legacy oynarken ayarlarım ultrada DLSS kapalı onun yerine TAA yüksekte kullanıyorum ama sürekli karakterlerin saçı pikselleşip bozuluyor. Ayarları biraz kurcaladim ama çözüm bulamadım. Yardımcı olabilirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler.
Detaylar
Kim cevapladı?TAA kaynaklı sorunlara benziyor. FPS'i 60' sabitlemeyi deneyin, FXAA veya DLSS'e dönün.Merhaba Ryzen 7 6800H RTX 3070 Ti 150W 32 GB DDR5 RAM'li bir laptopa sahibim. Steam Hogwarts Legacy oynarken ayarlarım ultrada DLSS kapalı onun yerine TAA yüksekte kullanıyorum ama sürekli karakterlerin saçı pikselleşip bozuluyor. Ayarları biraz kurcaladim ama çözüm bulamadım. Yardımcı olabilirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler.
- Makaleler
- 7
Bu oyunda sac kenarlari ''dithered'' yani noktali noktali gorunume sahip olabiliyor ancak normalde boyle bir gorunumu olmuyor.
Bunun bu sorunla hicbir alakasi olmamali.
Oyunda FXAA acmak icin veya TAA'yi kapatmak icin bir ayar yok bile. DLSS de temporal kenar yumusatma teknikleriyle calistigi icin DLSS acmak, sorun ''TAA kaynakli'' ise neden cozsun ki? Kaldi ki sac islemek gibi rendering islerinin ustesinden FXAA gibi kenar yumusatma teknikleri iyi gelemiyor. TAA mukemmel bir icat degil, bu oyun da harika degil ancak TAA boyle bir soruna sebep olacak kadar kotu de degil.
Buradaki sorun, sacin yaptigi kontak golgelerinden gibi geldi bana acikcasi. Bu oyunda RT ayarlari biraz bozuk.
Oncelikle ne olur ne olmaz, dosyalarin duzgunlugunden emin olmak icin oyunu Steam'den dogrulayin.
Ardindan
AppData > Local > Hogwarts Legacy > Saved > Config > WindowsNoEditor dizininde GameUserSettings.ini, Scalability.ini ve Engine.ini dosyalarini silin. Bunu yaptiktan sonra oyunu acin.Oncelikle ''Film Grain'' ayarini ''Display'' kismindan kapatin. Ardindan grafik ayarlarinizi oyunun ''
Recommended'' on ayarinda birakin. Grafik ayarlarinda en altta ''Ray Tracing'' seklinde baslayan ayarlar (ozellikle Ray Tracing Shadows adli ayari) aciksa da hepsini kapatin. Sonrasinda tekrar deneyin.Oyunu daha önce oynamadım ama benzer hataların altından hep TAA çıkıyor.Bu oyunda sac kenarlari ''dithered'' yani noktali noktali gorunume sahip olabiliyor ancak normalde boyle bir gorunumu olmuyor.
Bunun bu sorunla hicbir alakasi olmamali.
Oyunda FXAA acmak icin veya TAA'yi kapatmak icin bir ayar yok bile. DLSS de temporal kenar yumusatma teknikleriyle calistigi icin DLSS acmak, sorun ''TAA kaynakli'' ise neden cozsun ki? Kaldi ki sac islemek gibi rendering islerinin ustesinden FXAA gibi kenar yumusatma teknikleri iyi gelemiyor. TAA mukemmel bir icat degil, bu oyun da harika degil ancak TAA boyle bir soruna sebep olacak kadar kotu de degil.
Buradaki sorun, sacin yaptigi kontak golgelerinden gibi geldi bana acikcasi. Bu oyunda RT ayarlari biraz bozuk.
Oncelikle ne olur ne olmaz, dosyalarin duzgunlugunden emin olmak icin oyunu Steam'den dogrulayin.
ArdindanAppData > Local > Hogwarts Legacy > Saved > Config > WindowsNoEditordizinindeGameUserSettings.ini,Scalability.iniveEngine.inidosyalarini silin. Bunu yaptiktan sonra oyunu acin.
Oncelikle ''Film Grain'' ayarini ''Display'' kismindan kapatin. Ardindan grafik ayarlarinizi oyunun ''Recommended'' on ayarinda birakin. Grafik ayarlarinda en altta ''Ray Tracing'' seklinde baslayan ayarlar (ozellikleRay Tracing Shadowsadli ayari) aciksa da hepsini kapatin. Sonrasinda tekrar deneyin.
Evet FPS ile alakasız olması gereken sorun RDR2'de çözüme kavuşturuyor. Bazen sorunlar ve çözümler hiç tahmin edilmeyen şeylerden kaynaklanabiliyor, denemekten zarar gelmez.
Karl Tanner
Çalışkan
Merhaba, aynı sorunu bende bir çok oyunda yaşıyorum. Bunun net çözümü yok galiba, hiç bir çözüm işe yaramadı bende.
Dlss ile alakalı, kurcala anlarsınMerhaba Ryzen 7 6800H RTX 3070 Ti 150W 32 GB DDR5 RAM'li bir laptopa sahibim. Steam Hogwarts Legacy oynarken ayarlarım ultrada DLSS kapalı onun yerine TAA yüksekte kullanıyorum ama sürekli karakterlerin saçı pikselleşip bozuluyor. Ayarları biraz kurcaladim ama çözüm bulamadım. Yardımcı olabilirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler.
Karl Tanner
Çalışkan
Alakası yok hocam, hatta Dlls açarken bazı oyunlarda az da olsa düzelme oluyor.