Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Naval Trade'i kapatın öküz gibi convoy raid yiyorsunuz Allies tarafından. Ayrıca o cepheye o kadar asker yığmak attrition yaratır birliklerini etkisiz kılar. Oraya sağlamından 2x24'lük piyade yeter ve artardı uçak üstünlüğüyle birlikte. Sürekli line attack vermek keza sana sürekli ekipman ve manpower kaybetmene sebep olur özellikle Fransa'nın ve Sovyet'in etten duvardan ordusu karşısında. Eğer baştan oyun planını yanlış yaptıysan yani uçak basmadıysan ya da anti-air araştırıp basmadıysan biraz bombalanmak ve hatta CAS damage yemek zorunda kalacaksın. Ayrıca uçaklar ve tanklar petrolsüz bir işe yaramaz.
Line attack'ları öncelikle durdur. Artilery'e aban ve piyade template'ini 50-60 organizasyon arasında en az 2-3 artilery'li bir template hazırla ki sağlam bi soft attack'ın olsun. Daha sonrasında uçak basabiliyorsan bas çünkü uçak kadar OP bir şey görmedim bu oyunda özellikle de single'da. 700 saatim var ve tank bastığım çok nadirdir. Hep uçak piyade kombosu yaparım yere 100-200 CAS vurup alayını dağlarım. Seni de kurtaracak şey basitçe sağlam piyade ve CAS damage olur. Ayrıca single-player oyunda combat width vs. çok kafaya takma fazla detaya kaçıyor. Single oyunda zaten AI o kadar basit ki bi denizi bombalıyorsun tüm donanmayı oraya çekiyor boş bıraktığı yerden naval invasion support alıp çıkartma alıyorsun vs.
Line attack'ları öncelikle durdur. Artilery'e aban ve piyade template'ini 50-60 organizasyon arasında en az 2-3 artilery'li bir template hazırla ki sağlam bi soft attack'ın olsun. Daha sonrasında uçak basabiliyorsan bas çünkü uçak kadar OP bir şey görmedim bu oyunda özellikle de single'da. 700 saatim var ve tank bastığım çok nadirdir. Hep uçak piyade kombosu yaparım yere 100-200 CAS vurup alayını dağlarım. Seni de kurtaracak şey basitçe sağlam piyade ve CAS damage olur. Ayrıca single-player oyunda combat width vs. çok kafaya takma fazla detaya kaçıyor. Single oyunda zaten AI o kadar basit ki bi denizi bombalıyorsun tüm donanmayı oraya çekiyor boş bıraktığı yerden naval invasion support alıp çıkartma alıyorsun vs.
Ayaz
Yetkin
Naval Trade'i kapatın öküz gibi convoy raid yiyorsunuz Allies tarafından. Ayrıca o cepheye o kadar asker yığmak attrition yaratır birliklerini etkisiz kılar. Oraya sağlamından 2x24'lük piyade yeter ve artardı uçak üstünlüğüyle birlikte. Sürekli line attack vermek keza sana sürekli ekipman ve manpower kaybetmene sebep olur özellikle Fransa'nın ve Sovyet'in etten duvardan ordusu karşısında. Eğer baştan oyun planını yanlış yaptıysan yani uçak basmadıysan ya da anti-air araştırıp basmadıysan biraz bombalanmak ve hatta CAS damage yemek zorunda kalacaksın. Ayrıca uçaklar ve tanklar petrolsüz bir işe yaramaz.
Son düzenleme:
losxy0
Yetkin
Steam Workshop::HOI4 - Türkçe Yama buyur hocam.
Hepinize çok sağ olun dostlar ben gelişmeleri atarım buraya.
- Makaleler
- 1
Lastik bastın mı bu arada? O uçak savaşını alman lazım genelde Romanya petrolleri ve İran petrolleri verimli kullanırsan yetiyor. Bir iki tane de silo dik yada anti air kas hiç lastik basmadıysan.Steam Workshop::HOI4 - Türkçe Yama buyur hocam.
Hepinize çok sağ olun dostlar ben gelişmeleri atarım buraya.
losxy0
Yetkin
Lastik bastın mı bu arada? O uçak savaşını alman lazım genelde Romanya petrolleri ve İran petrolleri verimli kullanırsan yetiyor. Bir iki tane de silo dik ya da anti Air kas hiç lastik basmadıysan.
Yakın hava desteği falan var hocam. Lastik basmasını vs. bilmiyorum.
Yakın hava desteğine abandım diğer uçakları araştırana kadar. Tren basmadım hiç, sivil tren. Petrolüde aldım şimdi. Serbest ekonomi mi ne ondaydım. Arkadaşlar şimdi tren basarsam, petrolü düzgün tutarsam, savaş başladığında closed ekonomiye geçersem ikmali düzgün tutarsam ittirebilir miyim? Templeteleride düzelteceğim. Yeni save açıp.
Fransa sınırına kaç ordu koyayım?
Son düzenleme:
- Makaleler
- 25
Ayaz
Yetkin
Sıfırdan save açacaksan direkt 40 uçağını araştır. Focuslardaki buffları da alırsan 38'in ortalarına doğru 40 uçağını açmış oluyorsun. 40 yılında savaşa girsen sağlam bir hava filon olur ingilizin uçaklarını öküz gibi keser yere de sağlam cas vurabilirsin. Tabii uçak basmak için lastik lazım. Lastiği ya ticaretten çekeceksin ya da rafineri basacaksın. Ticaretten çekersen lastik aldığın ülkeler savaş zamanı ambargoyu sana koyacağı için sıfır lastiksiz kalacaksın. Ama biraz iyi oynarsan bi kaç ayda Fransa ve İngiliz'i tokatlayıp savaşı bitirebilirsin. Savaş bitince lastik kaynaklarını kendine bağlarsın rahatına bakarsın. Ha diyorsan yapamam zor olur o zaman rafineri basacaksın işini sağlama alacaksın. Tren çok elzem değil oyun başı 1-2 fabrika versen yeter. Ayrıca Closed Economy'e geçmene gerek yok. Limited Exports'da kalsan yeterli. Petrolü de Romanya'dan al. Fransa sınırına da çok koyma dediğim gibi sağlam bi 2x24 piyade uçak desteği ile çok rahat itecektir.Yakın hava desteği falan var hocam. Lastik basmasını vs. bilmiyorum.
Yakın hava desteğine abandım diğer uçakları araştırana kadar. Tren basmadım hiç, sivil tren. Petrolüde aldım şimdi. Serbest ekonomi mi ne ondaydım. Arkadaşlar şimdi tren basarsam, petrolü düzgün tutarsam, savaş başladığında closed ekonomiye geçersem ikmali düzgün tutarsam ittirebilir miyim? Templeteleride düzelteceğim. Yeni save açıp.
Fransa sınırına kaç ordu koyayım?
- Makaleler
- 25
@Ayaz Petrol ve lastik için CF harcarsa bu adam emin ol ekipman basabileceği MF'i çıkartamaz. Petrol almasına gerek yok. Rafineri için güzelim Buff var Focus Tree'de. Ayrıca ambargo yemiyor, convoy'u raidlendiği için hem War Support kaybediyor hem de convoy kaybediyor. Convoy kaybı sonucunda da ikmal azalıyor.
Ayaz
Yetkin
Ben dediğim taktikle 40 yılına geldiğimde en az 100 CF ve 100 MF oluyorum ve bence single vanilla için gayet yeterli bir sayı. Rafineri kurmazsa petrol almak zorunda kalır onu da o yüzden dedim. Ayrıca hem Hollanda ve İngilizle savaşırken bir yandan ambargo yemeden onların puppetlarından lastik alabiliyorsanız bana da söyleyin bende öğrenmek isterim. Savaşta olduğun ülkenin puppetından ambargo yemeden ticaret yapmayı gerçekten bilmek isterim açıkçası. Convoy Raid'den bahsetmememin sebebi zaten ticaret yapabileceğin lastik ülkesi kalmıyor herkesten ambargo yiyorsun dünyayla savaştığın için. Anca Brezilya'dan Siam'dan lastik alırsın onu da dahil etmedim yetmeyecekleri için.@Ayaz Petrol ve lastik için CF harcarsa bu adam emin ol ekipman basabileceği MF'i çıkartamaz. Petrol almasına gerek yok. Rafineri için güzelim Buff var Focus Tree'de. Ayrıca ambargo yemiyor, convoy'u raidlendiği için hem War Support kaybediyor hem de convoy kaybediyor. Convoy kaybı sonucunda da ikmal azalıyor.
losxy0
Yetkin
Sıfırdan save açacaksan direkt 40 uçağını araştır. Focuslardaki buffları da alırsan 38'in ortalarına doğru 40 uçağını açmış oluyorsun. 40 yılında savaşa girsen sağlam bir hava filon olur İngiliz'in uçaklarını öküz gibi keser yere de sağlam CAS vurabilirsin. Tabii uçak basmak için lastik lazım. Lastiği ya ticaretten çekeceksin ya da rafineri basacaksın. Ticaretten çekersen lastik aldığın ülkeler savaş zamanı ambargoyu sana koyacağı için sıfır lastiksiz kalacaksın. Ama biraz iyi oynarsan birkaç ayda Fransa ve İngiliz'i tokatlayıp savaşı bitirebilirsin. Savaş bitince lastik kaynaklarını kendine bağlarsın rahatına bakarsın. Ha diyorsan yapamam zor olur o zaman rafineri basacaksın işini sağlama alacaksın. Tren çok elzem değil oyun başı 1-2 fabrika versen yeter. Ayrıca closed Economy'e geçmene gerek yok. Limited Exports'da kalsan yeterli. Petrolü de Romanya'dan al. Fransa sınırına da çok koyma dediğim gibi sağlam bir 2x24 piyade uçak desteği ile çok rahat itecektir.
Direkt 40 uçağını açıyorum zaten hocam. 40 orta.