vwfan

Uzman
Merhaba, bende T230 model numaralı 7 inç olan modelinden bir Samsung Galaxy Tab 4 var. Bu cihazın Home tuşu içeri göçük ve Custom ROM atmak istiyorum. ADB ile download mode'a girebiliyorum, flashladıktan sonra recoverye giremiyorum tekrar açılınca ADB ile recovery komutunu giriyorum ve stock recoverye atıyor. Bu tablete nasıl custom rom atabilirim? Yardımcı olursanız sevinirim.

Merhaba, bende T230 model numaralı 7 inç olan modelinden bir Samsung Galaxy Tab 4 var. Bu cihazın Home tuşu içeri göçük ve Custom ROM atmak istiyorum. ADB ile download Mode'a girebiliyorum, flashladıktan sonra recoverye giremiyorum tekrar açılınca ADB ile recovery komutunu giriyorum ve stock recoverye atıyor. Bu tablete nasıl Custom ROM atabilirim? Yardımcı olursanız sevinirim.

Merhaba yardımcı olabilecek biri var mı?

Merhaba, bende T230 model numaralı 7 inç olan modelinden bir Samsung Galaxy Tab 4 var. Bu cihazın Home tuşu içeri göçük ve Custom ROM atmak istiyorum. ADB ile download Mode'a girebiliyorum, flashladıktan sonra recoverye giremiyorum tekrar açılınca ADB ile recovery komutunu giriyorum ve stock recoverye atıyor. Bu tablete nasıl Custom ROM atabilirim? Yardımcı olursanız sevinirim.

@Heribert Yavuz hocam rahatsız ediyorsam kusura bakmayın.

Son düzenleme:
Merhaba, bende T230 model numaralı 7 inç olan modelinden bir Samsung Galaxy Tab 4 var. Bu cihazın Home tuşu içeri göçük ve Custom ROM atmak istiyorum. ADB ile download mode'a girebiliyorum, flashladıktan sonra recoverye giremiyorum tekrar açılınca ADB ile recovery komutunu giriyorum ve stock recoverye atıyor. Bu tablete nasıl custom rom atabilirim? Yardımcı olursanız sevinirim.

@Heribert Yavuz hocam rahatsız ediyorsam kusura bakmayın.
Custom ROM atma sürecine başlayabilmek için aşağıdaki adımları izleyin:

Gerekli Kurslar ve Hazırlıklar:​

1. Bilgisayar ve USB Kablo: Laptop veya masaüstü bilgisayarınıza ihtiyacınız var. Ayrıca, tabletinizi bilgisayara bağlamak için bir USB kablosuna ihtiyaç duyacaksınız.
2. Gerekli Yazılımlar:
- Samsung USB sürücüleri: Bu sürücüleri yükleyerek tabletinizi bilgisayara tanıtın.
- Odin Aracı: Custom ROM atmak için Odin yazılımını indirip kurun.
- Custom Recovery (TWRP): T230 modeli için uygun bir TWRP recovey dosyasını indirin.

ADB ve Odin ile Custom ROM Yükleme:​

1. Geliştirici Seçeneklerini Etkinleştirin:
- Ayarlar > Cihaz Hakkında > Yapı Numarası üzerine birkaç kez tıklayarak geliştirici seçeneklerini etkinleştirin.
- Ayarlar > Geliştirici Seçenekleri > USB Hata Ayıklama'yı açın.

2. Download Mode’a Girin:
- Tabletinizi kapatın.
- Birlikte Ses Açma + Güç + Ses Kısma tuşlarına aynı anda basarak Download Mode'a girin.

3. Custom Recovery Yükleyin:
- Odin’i açın ve tabletinizi bilgisayara bağlayın.
- Odin’de "AP" veya "PDA" butonuna tıklayıp indirdiğiniz TWRP dosyasını seçin.
- "Start" butonuna tıklayarak işlemi başlatın. İşlem tamamlandığında "PASS" mesajı görünecektir.

4. TWRP üzerinden Custom ROM Yükleme:
- Tekrar tabletinizi kapatın ve bu sefer Ses Açma + Güç + Ana Ekran tuşlarına aynı anda basarak TWRP’ye girin.
- TWRP arayüzünde "Wipe" seçeneğini kullanarak dalga yapılacak verileri silin (Sistem, Data).
- "Install" seçeneğine tıklayın ve indirmiş olduğunuz Custom ROM dosyasını seçin.
- Dosyayı seçtikten sonra “Swipe to confirm flash” ile kurulumu başlatın.

5. Reboot Edin:
- Kurulum tamamlandığında TWRP ana menüsüne geri dönün.
- "Reboot" seçeneğine tıklayın ve ardından "System" seçin.

Dikkat Edilmesi Gerekenler:​

• Custom ROM yüklemeden önce tüm verilerinizi yedeklemenizi öneririm.
  • Yanlış ROM yüklemek veya hatalı işlemler yapmak cihazınıza kalıcı zarar verebilir. Her adımı dikkatlice izleyin.
  • Gerekli tüm dosyaları doğru şekilde indirdiğinizden emin olun.

Umarım bu adımlar sorununuzu çözmenize yardımcı olur!