Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Intel atom bir cihaza Windows 7 kursam dokunmatik desteği var mı?
10 kurarsam var da sistem bu sefer yetersiz kalacak RAM ve depolamadan sorun olur mu?
Linux kurarım olmasa Fedora veya Ubuntu olmasa Debian?
Hometech ideal 8S tablet.

Yonga seti (chipset): Intel Atom X3-C3230rk
CPU frekansı: 1.20 GHz.
CPU çekirdeği: 4 çekirdek.
Ana işlemci (CPU): Quad Core 64-bit atom X3 1.2 GHz.
Grafik işlemcisi (GPU): MALI-450 MP4.
GPU frekansı: 600 MHz.
CPU üretim teknolojisi: 28 nm.
İşlemci mimarisi: 64-bit
Bellek (RAM): 1 GB.
Dahili depolama: 8 GB.
Hafıza kartı kapasitesi: 64 GB (Hafıza kart okuyucu yavaş olabileceği için işletim sistemini depolamaya kurmak mantıklı gibi.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Peki bunu nasıl bakabilirim veya yapabilirim bu konularda pek bilgim yok da.(o yüzden konu açtım)
@Efe İlhan Yüce

Dediğim gibi, bunun için bayağı teknik işler gerekiyor. Eğer modern Qualcomm tabanlı cihaz olsaydı iş daha basit, çünkü UEFI tabanlı bir önyükleyici kullanıyor. Hazır imajlar var POCO F1, X3 Pro gibi cihazlar için. Onun dışında Das U-Boot'u kullanmak için bir özel imaj derlemek, hazırlamak gibi bazı prosedürleri var. Bir de riskli olacak ama disk bölümlemeleri de yapılandırmak gerekebilir. Tabii bir de özel Linux çekirdeği derlemek gibi bir işlem de gerekecek diye biliyorum.

Basit yöntemler olarak Termux ve proot ya da Chroot'u önerebilirim ama Android ile birlikte çalışacaklar. Ha, Windows'u bir diğer yöntemle çalıştırmak istersen o cihaz için uygun bir çekirdek bulup, KVM özelliğini açıp, Linux çekirdeğini de derleyebilirsin ve ardından rootlayarak ve QEMU'yu kullanarak Windows sürümlerini kullanabilirsin.

Tabii şunu unutmamak lazım, Windows bu cihazda çok kasabilir. Bu yüzden Linux'u kurmanı daha çok önereceğim. İyi şanslar. :)
Aslında özel bir EDK 2 tabanlı önyükleyici geliştirerek mümkün görünüyor Windows 7 yüklemek ama ACPI tablosunun mümkün olup olmadığına bakmakta fayda var, zira ACPI zorunluluğu var. Onun dışında özelleştirilmiş Das U-Boot gibi önyükleyicileri kullanarak Linux dağıtımları kurmak mümkün gibi görünüyor. Tabii bunlar aşırı teknik işler.

Aslında özel bir edk 2 tabanlı önyükleyici geliştirerek mümkün görünüyor Windows 7 yüklemek ama ACPI tablosunun mümkün olup olmadığına bakmakta fayda var, zira ACPI zorunluluğu var. Onun dışında özelleştirilmiş das u-boot gibi önyükleyicileri kullanarak Linux dağıtımları kurmak mümkün gibi görünüyor. Tabii bunlar aşırı teknik işler.

Peki bunu nasıl bakabilirim veya yapabilirim bu konularda pek bilgim yok da.(o yüzden konu açtım)
@Efe İlhan Yüce

Debian noroot ile mümkün. Bu rehbere bir göz atınız, uzun olduğu için buraya yazamadım.

Hocam ben içindeki Android çok donuyor ve bazen çöküyor Android 5 var.(Uygulama açmadan cöküyor)

Son düzenleme:
@Efe İlhan Yüce

Dediğim gibi, bunun için bayağı teknik işler gerekiyor. Eğer modern Qualcomm tabanlı cihaz olsaydı iş daha basit, çünkü UEFI tabanlı bir önyükleyici kullanıyor. Hazır imajlar var POCO F1, X3 Pro gibi cihazlar için. Onun dışında Das U-Boot'u kullanmak için bir özel imaj derlemek, hazırlamak gibi bazı prosedürleri var. Bir de riskli olacak ama disk bölümlemeleri de yapılandırmak gerekebilir. Tabii bir de özel Linux çekirdeği derlemek gibi bir işlem de gerekecek diye biliyorum.

Basit yöntemler olarak Termux ve proot ya da Chroot'u önerebilirim ama Android ile birlikte çalışacaklar. Ha, Windows'u bir diğer yöntemle çalıştırmak istersen o cihaz için uygun bir çekirdek bulup, KVM özelliğini açıp, Linux çekirdeğini de derleyebilirsin ve ardından rootlayarak ve QEMU'yu kullanarak Windows sürümlerini kullanabilirsin.

Tabii şunu unutmamak lazım, Windows bu cihazda çok kasabilir. Bu yüzden Linux'u kurmanı daha çok önereceğim. İyi şanslar. :)

Son düzenleme:
Çözüm
Dediğim gibi, bunun için bayağı teknik işler gerekiyor. Eğer modern Qualcomm tabanlı cihaz olsaydı iş daha basit, çünkü UEFI tabanlı bir önyükleyici kullanıyor. Hazır imajlar var POCO F1, X3 Pro gibi cihazlar için. Onun dışında das u-boot'u kullanmak için bir özel imaj derlemek, hazırlamak gibi bazı prosedürleri var. Bir de riskli olacak ama disk bölümlemeleri de yapılandırmak gerekebilir. Tabii bir de özel Linux çekirdeği derlemek gibi bir işlem de gerekecek diye biliyorum.

Yardımız için teşekkürler ama bu konularda pek bir bilgim yok.:(