Honda Civic 1.6 i-ES vs Volkswagen Polo 1.4 TDI

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan SadeceEfe
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 75
  • Etiketler Etiketler
    honda polo

SadeceEfe 50

Üstün
Yer
Balıkesir
Merhaba, bu konu hangi otomobili değil de meraktan sorduğum için açtım. Arkadaşımda 2015 model 1.4 TDI otomatik Polo var. Geçen arkadaşımla yarışsak kim alır diye konuşuyorduk (ciddi değilim, yarışa trafiğe kapalı alan hariç karşıyım). Arkadaşım çok ciddiye almış olmalı ki "sen alamazsın, yok 10 deposuna iddiaya girerim seninle" falan dedi. Ben de bir şey demedim ama benim bildiğim Polo dizel olduğundan 3800 devirde tıkanan araba. Drag yapmadığım sürece alabileceğimi düşünüyorum. Ben de 2000 model Honda 1.6 IES var. Bu arabalar atmosferik olduğundan 7000 devire kadar çıkabiliyor diye biliyorum. Sizce kim alırdı, iki stok araba olduğunu düşünürsek (tabii arabamda açık hava filtresi gibi şeyler olduğunu da varsayalım).

Polo 75 bg mi 90 bg mi tahminimce polo torktan dolayı alır.

Yarisin kaderini yolun uzunlugu belirleyecek. Atmosferik araba oldugun icin uzun yolda yarismayi tercih et. Bir de kalkarken VTEC gucunu tam almak icin launch'u 5000'li devirlerde yap.

Polo 75 bg mi 90 bg mi tahminimce polo torktan dolayı alır.
90 beygir hocam ama drag yarışı olmasa torkun çok bir önemi kalmaz diye düşünüyorum

Yarisin kaderini yolun uzunlugu belirleyecek. Atmosferik araba oldugun icin uzun yolda yarismayi tercih et. Bir de kalkarken VTEC gucunu tam almak icin launch'u 5000'li devirlerde yap.
Hocam, 60 km hızda 2. viteste 6000 rpm'de arabayı döndüreceğim. 7000'e yaklaştığında atacağım 3. vitese.

3 silindirli dizelle nereye alıyor başka hiç arabaya binmemiş mi arkadaşın?

90 beygir hocam ama drag yarışı olmasa torkun çok bir önemi kalmaz diye düşünüyorum

Hocam, 60 km hızda 2. viteste 6000 rpm'de arabayı döndüreceğim. 7000'e yaklaştığında atacağım 3. vitese.
Ayşebacının oraya yeni yapılan yola çıkın deneyin bir o zaman

Roll yapacaksaniz her turlu sen alirsin. CAYC motor DSG'li Passat ile 1.5 182'lik Civic ile kalktik isiklardan, basta alir gibi olduk sonrasinda eleman bizi rezil etti. O tarz bir yaris olur sizinkisi de.

Ayşebacının oraya yeni yapılan yola çıkın deneyin bir o zaman
Hocam biliyorsunuz bu işi

Roll yapacaksaniz her turlu sen alirsin. CAYC motor DSG'li Passat ile 1.5 182'lik Civic ile kalktik isiklardan, basta alir gibi olduk sonrasinda eleman bizi rezil etti. O tarz bir yaris olur sizinkisi de.
Hocam, benim arabada LPG var ama o sorun olur mu ki?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…