İnceleme Honda SH125i

Charles Smith

Üstün
Makaleler
3
Honda SH125i

Bu motor daha yeni cikan bir motor bu sebeple internette vesaire motorun yorumlarini bulamayabilirsiniz ancak Honda'ya guvenebilirsiniz. Motorun kesinlikle pisman etmeyecegine inaniyorum.
Tasarimi benim pek hosuma gitmeyen bir yenilikcilikle geliyor. Daha fazla yoruma gerek yok. Fotografini koyarim buraya. Kendiniz oznel sekilde tasarimi inceleyip begenebilir veya begenmeyebilirsiniz. Tasarim goreceli bir kavramdir.

Tasararim bu sekilde. Simdi yakit tuketimine gelelim. Honda SH125i, 100 km'de ortalama 2,2 litre yakıt tüketir. Tabii ki bu Honda'nin kendi sitesinde yazan veri. Ne kadar gercekci bilemiyoruz şu an icin ancak sunu belirtmekte fayda var ki Honda internet sitesinde verdigi tuketim miktarini gercege yakin veriyor. Yani gercek tuketim bundan cok farkli olmayacaktir.

Gelelim malzeme kalitesine. Malzeme kalitesi klasik Honda kalitesi. Yani ust duzey. Yedek parca sikintisi Honda olmasindan mutevellit sikinti yasatmayacaktir. Trim sesi vs. olacagini sanmam. Bunlarin hepsinin varsayim oldugunu unutmyain cunku henuz cok yeni bir model. Cok dusuk bir ihtimal de olsa belki de fiyasko bir modeldir. Şu an icin oyle gozukmuyor tabii. Zaten daha once de SH modelleri uretildi ve fazla tutmasa da begenilen motorlar oldu. Bunu tamamen yeni bir model olarak gormek dogru olmaz. Makyajli bir model.

Sıvı Soğutmalı, 4 Zamanlı, 4 Supaplı, Tek Silindirli bir motor olan Yeni SH125i, yaklasik 8000 devirde 13,05 hp beygir yani (9,6 kW) guc uretebiliyor. 125 cc bir motor icin sizi cok memnun eden bir performansi olacagini rahatlikla soyleyebilirim.
LCD Gosterge paneline sahip ve 16 inchlik jantlarla geliyor. Bu buyuk bir arti cunku genel olarak skuterlere bakarsak jantlarinin kucuk oldugunu goruruz. Bu daha tehlikeli bir surusu ve konforsuzlugu beraberinde getirir. Buyuk jantli motorlar cukur gibi engellerden daha az etkilenir.

Sele altinda USB girisi bulunuyor.

Selesi genis sayilir. Yarim kask rahatlikla sigar. On arka led aydinlatmayla gelen bu motorun on ve arka freni de ABS. Yani oldukca dolu dolu bir motor oldugunu soyleyebilirim. Yaklasik 135 kg da agirligi var bu motorun.

Son olarak en onemli kisimlardan biri olan fiyat kismina gelelim. Bu motorun sifir km'sini 166 bin 500 liraya alabilirsiniz. Evet fiyati biraz tuzlu. Dedigim gibi motor dolu dolu bir motor ancak bu fiyata alinir mi tartisilir. Honda kalitesi ve donanim artilari olsa da bu fiyata daha iyi motorlar alinabilecegi kanaatindeyim. Bu motoru kuryelere ve motora yeni baslayanlara onermeyecegim acikcasi. Bu kisiler daha ucuz motorlara yonelse daha iyi olabilir. Bu motoru parasi olan ve rahat ve konforlu, ust duzey bir skutere binmek isteyen kisilere onerebilirim. Yine de ben olsam bu motoru tercih etmezdim.

Tövbeler olsun şekli çok kötü. Ama Honda kalitesiyle o kadar oarayı hak ediyor.

Şu Kolaçamayan'ı paylaşmasanız daha iyi olurdu. Adam reklam için çok yanlış şeyler paylaşıyor.

Düşünceniz aslında sadece sürene kadar geçerli, eski kasasında 150'lik kullandım ve hem taşımacılık konusunda hem de sportif sürüşte çok iyi makine. Bir süre sonra şeklini sürüşüyle bağdaştırınca çirkin gelmiyor.

Şu Kolaçamayan'ı paylaşmasanız daha iyi olurdu.

Ben seviyorum. Anlatimini da objektif buluyorum.

Adam reklam için çok yanlış şeyler paylaşıyor.

Mesela? Adam, motorda olmayan bir seyi sirf reklam olsun diye var gibi mi lanse etmis? Ayrica reklam oldugunu nereden biliyorsunuz?

Tasarimi benim de basta hosuma gitmedi ancak baktikca hosuma gidiyor gibi.

Yemeksepeti videolarını izleyin ve bir kurye ile konuşun aradaki farkı anlarsınınz. Her şey peri masalı gibi geliyor ama öyle değil.

Yemeksepeti onun sponsoru degil ki (sanirim). Ayrica kendisi olmayan seyleri anlatmiyor. Boyle boyle bonuslar var diyor. Gercekten de var. Arkadasiyla cektigi Yemeksepeti videosunda mesela olan seyler anlatilmis.

Fiyatı ile balon motordur, liste fiyatından NMAX 155 ile aynı fiyata denk geliyor.

PCX modeline göre daha iyidir ama tipi hormonlu Dio'ya benziyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…