Dzdenoglu

Çalışkan
Cihaz
Honor 400 Pro
Merhaba,

15 Ağustos cuma günü teslim aldığım Honor 400 Pro ile alakalı daha önce pil performansı ve sıcaklık değerleri diye bir konu açmıştım.

Değerlerin normal olduğu söylendi ancak pil ayarlarından performans moduna alıp Steel Nomad Light Stress Test sonucu internetteki gibi değil.

İnternetteki sonuç:

Ekran görüntüsü 2025-08-20 182321.webp

Benim aldığım sonuç:
Aşağı yukarı 28 derecelik bir ortamda batarya 51-52 dereceyi, işlemci anlık 60 dereceyi gördü.

Screenshot_20250820_173656_com_futuremark_dmandroid_application_BenchmarkResultWit.webp

Screenshot_20250820_173713_com_futuremark_dmandroid_application_BenchmarkResultWit.webp

Telefonu 4-5 gündür kullanıyorum genel olarak çok memnunum. Memnun olmadığım 2 olaydan biri ekran açıkken ve telefon ağır yük altında değilken bile bataryanın 35-37 derecelerde, işlemcinin 39-48 derecelerde gezip sürekli hafif bir sıcaklık oluşturması (sıcaklık rahatsız ettiğinden değil ancak bu normal bir durum değilse aleti bozuk kullanmak istemiyorum), diğeri de Instagram bildirimlerinin bazen gecikmeli bazen de sadece uygulamayı açınca gelmesi, ki çok aktif kullanan biri olmadığım için pek test etme şansım yok.

Instagram için pil optimizasyonunu devre dışı bıraktıktan sonra çözülmüş olabilir, emin değilim. Instagram muhabbeti açıkçası pek umurumda değil ancak telefonun fazla ısındığını düşünüyorum.

Sizlerin yorumlarını merak ettim. Yanlışsam, atladığım veya bilmediğim bir şey varsa lütfen düzeltin, teşekkürler.

Merhaba,

15 Ağustos cuma günü teslim aldığım Honor 400 Pro ile alakalı daha önce pil performansı ve sıcaklık değerleri diye bir konu açmıştım.

Değerlerin normal olduğu söylendi ancak pil ayarlarından performans moduna alıp Steel Nomad Light Stress Test sonucu internetteki gibi değil.

İnternetteki sonuç:

Eki Görüntüle 175775

Benim aldığım sonuç:
Aşağı yukarı 28 derecelik bir ortamda batarya 51-52 dereceyi, işlemci anlık 60 dereceyi gördü.

Eki Görüntüle 175776

Eki Görüntüle 175777

Telefonu 4-5 gündür kullanıyorum genel olarak çok memnunum. Memnun olmadığım 2 olaydan biri ekran açıkken ve telefon ağır yük altında değilken bile bataryanın 35-37 derecelerde, işlemcinin 39-48 derecelerde gezip sürekli hafif bir sıcaklık oluşturması (sıcaklık rahatsız ettiğinden değil ancak bu normal bir durum değilse aleti bozuk kullanmak istemiyorum), diğeri de Instagram bildirimlerinin bazen gecikmeli bazen de sadece uygulamayı açınca gelmesi, ki çok aktif kullanan biri olmadığım için pek test etme şansım yok.

Instagram için pil optimizasyonunu devre dışı bıraktıktan sonra çözülmüş olabilir, emin değilim. Instagram muhabbeti açıkçası pek umurumda değil ancak telefonun fazla ısındığını düşünüyorum.

Sizlerin yorumlarını merak ettim. Yanlışsam, atladığım veya bilmediğim bir şey varsa lütfen düzeltin, teşekkürler.

Honor 400 Pro'nun 3DMark Steel Nomad Light Stress Test sonuçlarını değerlendirirken dikkat edilmesi gereken bazı faktörler var. İşte adım adım incelemeniz gereken noktalar:

1. Sıcaklık Değerleri:
- Telefonun sıcaklık değerleri (35-37°C pil, 39-48°C işlemci) normaldir, ancak sürekli yüksek sıcaklıklar, uzun süreli kullanımda performans düşüşüne neden olabilir.
- Kullanım sırasında aşırı ısınma problemi varsa, arka planda çalışan uygulamaları kontrol edin ve gereksiz olanları kapatın.

2. Stabilite ve Performans:
- Stres testindeki stabilite yüzdesi (%41.4) düşük görünüyor. Bu, aşırı ısınma veya yazılım optimizasyonu sorunları nedeniyle olabilir. Performans modunu kullandığınızdan emin olun.
- Uygulama güncellemelerini kontrol edin ve gerekirse telefonun yazılımını güncelleyin.

3. Instagram Bildirim Sorunu:
- Bildirim gecikmeleri çoğu zaman uygulama optimizasyonlarıyla ilgilidir. Ayarları kontrol ederek, optimizasyonu devre dışı bıraktıysanız sonuçlarını gözlemleyin.
- Uygulama verilerini temizlemeyi deneyebilirsiniz: Ayarlar > Uygulamalar > Instagram > Veriyi Temizle.

4. Test Sonuçları Kıyaslaması:
- Diğer kullanıcıların sonuçları ile kendi test sonuçlarınızı karşılaştırın. Sağlanan değerler kıyaslandığında, aşırı sıcaklık veya düşük stabilite sorunları mevcut olabilir.

5. Yardımcı Uygulamalar:
- Uygulamalarınızı yönetmek için performans izleme uygulamaları yükleyin. Bu tür uygulamalar, hangi uygulamaların aşırı kaynak tükettiğini analiz etmenize yardımcı olabilir.

6. Donanım Durumu:
- Cihazın fiziksel durumunu kontrol edin. Herhangi bir fiziksel hasar veya kaynak sorunları cihazın performansını etkileyebilir.

7. Aşırı Isınma Durumu:
- Eğer sıcaklık değerleriniz sürekli yükseklik gösteriyorsa, bu durumu garanti kapsamına aldırmak veya profesyonel bir servise danışmak düşünebilirsiniz.

Gerekirse daha fazla detay almak için diğer forumlardan veya destek hatlarından bilgi edinebilirsiniz.