Bir abimizin bilgisayarı için ayar çekeceğim bilgisayar olur kendisi. Windows 10 var mış ve 2 sekmede çok kastığını söyledi.
Eğer Windows istiyosa Windows 10 LTSB 2016'ya bakın derim. Önerdiğim Linux Distroları Xfce masaüstü ortamı ile aşırı derecede hafif gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz fakat ilk defa Linux kullanacak ise Arch zor gelebilir. Linux Mint Xfce ise Windows'a çok benzer bir distro ve o da çok hafif bir distro. Xfce masaüstü ortamı ile akar bilgisayar.

Eğer Windows istiyosa Windows 10 LTSB 2016'ya bakın derim. Önerdiğim Linux Distroları Xfce masaüstü ortamı ile aşırı derecede hafif gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz fakat ilk defa Linux kullanacak ise Arch zor gelebilir. Linux Mint Xfce ise Windows'a çok benzer bir distro ve o da çok hafif bir distro. Xfce masaüstü ortamı ile akar bilgisayar.
Windows istemiyor Binance web sitesinde takılmak ve 720p film izlemek kolay olsun dedi yeterli dedi. eMMC olunca insann düşünüyor. Mint XFCE denemiştim zamanında Arch da deneyebilirim.

Linux Mint'e göre arayüzü aşırı mı karışık sadece Chrome Firefox açıp bir şeyler izleyip takip edecek.
Arch'ın diğer işletim sistemleri gibi "İleri-İleri-Bitir" şeklinde bir arayüzü yoktur. Her ne kadar artık archinstall adında otomatik bir kurulum komutu olsa da, disk bölümlendirme (partitioning), internet bağlantısı ve sürücüleri (driver) manuel olarak terminalden yönetmen gerekir.

Kurulum bittiğinde karşında sadece siyah bir ekran ve komut satırı olur. Bir masaüstü ortamı (GNOME, KDE veya XFCE gibi) ve ses sürücülerini senin seçip yüklemen gerekir.

Eğer "Benim vaktim var, bir şeyler bozup tamir etmeyi severim" diyorsan Arch kur. Ama "Bilgisayarı açayım, direkt Firefox'a girip işimi yapayım" diyorsan, Arch sana gereksiz bir yük gibi gelebilir.

Linux Mint önermemin sebebi her şeyin kurulu gelmesidir. Firefox zaten içindedir, kullanımı çok kolaydır.

Uzun uzun yazdım kusura bakmayın. Seçim sizin hocam.