Çözüldü HP 250 G4 M9S72EA modele SSD takıldıktan sonra görüntü vermiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

20985

Becerikli
Geçen gün laptopuma bir SSD aldım. Kasasını söküp tek slotundaki HDD'yi çıkardım. SSD'yi taktım. SSD tamamen boştu. İçinde sistem vs yoktu. Bir iki dakika başından ayrıldım. Bu sırada kardeşim meraktan RAM'i çıkarmış, geri takmış. Ben gelince kasayı takıp açmaya çalıştım. Laptop açılmadı. Bu sırada şarj girişinin yanında kırmızı ışık kesintisiz yanıyordu. Normalde beyaz yanardı. Şaşırdım bakakaldım.

Kardeşim korktu açılmayınca, söyledi RAM ile oynadığını. Ben de herhalde RAM'i tam takamamıştır sandım. Tekrar kasayı söktüm RAM'i tekrar çıkarıp taktım. Kurdum, kapattım yine aynı sorun. Görüntü hiç yok. Sağ tarafta güç ışığı ve disk ışığı var. Disk ışığı hiç yanmıyor ama güç düğmesine basılı tutunca laptopu kapatıp-açıp durumunu güç ışığı ile kontrol edebiliyorum.

SSD ile BIOS'a giremeyince kasayı açıp eski HDD'yi tekrar taktım. Sorun aynı kaldı. Birkaç saat ara verdim. O sırada meğer bilgisayar açık durumdaymış(hala görüntü yok). Gövdesi normalce ısınmış. Kırmızı ışık ise beyaza dönmüş. Hemen kapatıp açtım. Hala görüntü yok. O zamandan beri kırmızı ışık bir daha gelmedi. BIOS pilini çıkarıp bekletip tekrar denedim. Diskleri çıkartıp, pili çıkartıp denedim. Değişiklik yok.

SSD ve HDD'yi test ettim. Sorunsuz çalışıyorlar. Normalde çalıştırdığımda HDD bariz bir ses çıkarırdı. Bunlardan sonra hiç laptopta çalışmadı. Disk ışığı yanmadı.

Laptopta fan yok. Benzer sorunlar fan muzdarip arkadaşlar fanın biraz dönüp durduğunu söylemiş. Bunu teyit edemiyorum.

Bilgi edinmek için ChatGPT ile olan konuşmam: https://chatgpt.com/share/6870bcf4-7688-800b-8504-35b3923e96d7
Laptopum: https://www.epey.com/laptop/hp-250-g4-m9s72ea.html

Sorunun anakartın güç devrelerinde yahut RAM'de olduğunu düşünüyorum. İsteyene görüntü vs atabilirim.

Çözüm
Sorunu çözdüm. Asıl sorun RAM'de imiş. Bir sebepten ötürü bozulmuş. RAM'ini değiştirdikten sonra açıldı.
- Öncelikle, laptop'unuzun güç kaynağının (adaptör ve pil) düzgün çalıştığından emin olun. Farklı bir güç adaptörü deneyin, eğer varsa.

- Laptop'unuzun üzerindeki tüm bağlantıları (USB, HDMI vb.) çıkarın. Sadece güç konektörünü takılı bırakın ve açmayı deneyin.

- RAM'i temizlemek için çıkarın ve bulunduğu slotun tozlarını nazikçe silin. RAM'i slotlarına tekrar düzgün bir şekilde yerleştirin. Eğer var ise, farklı bir RAM slotu deneyin.

- Görevli bir teknik kişiden yardım alarak anakart üzerindeki muhtemel kısa devreleri kontrol ettirin. Bu, özellikle kabloların yerinden çıkma ya da hasar görme ihtimaline karşı önemlidir.

- Eğer fan çalışmıyorsa, bu ciddi bir sorun olabilir. Laptop'un içinde yeterince soğutma olmaması nedeniyle aşırı ısınma meydana gelebilir. Fanın düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol edin.

- BIOS'a veya başka bir ekran ayarına erişemiyorsanız, Harici bir monitör bağlayarak görüntü almayı deneyin. Bu, sorunun ekranla mı yoksa başka bir bileşenle mi ilgili olduğunu anlamaya yardımcı olabilir.

- Laptop’un bataryasını tamamen çıkarın, güç düğmesine 30 saniye kadar basılı tutun, ardından bataryayı geri takıp tekrar açmayı deneyin.

- Tüm bu adımlara rağmen sorun çözülmezse, anakart üzerinde bir değişiklik veya arıza olmuş olabilir. Bu durumda profesyonel teknik servis ile iletişime geçmek en iyi çözüm olacaktır.

Sorunu çözdüm. Asıl sorun RAM'de imiş. Bir sebepten ötürü bozulmuş. RAM'ini değiştirdikten sonra açıldı.

Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…