Çözüldü HP laptopta format sonrası HP logosu gelmiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

EDCrasher

Yetkin
Yer
Batman
Geçen günlerde USB bellek ile laptopa format atarak Windows 10'dan Windows 11'e geçiş yaptım fakat önceden Windows 10 açılışında laptopun marka logosu olan HP logosu geliyordu. Format sonrası artık HP logosu yerine Windows 11 logosu gelmeye başladı tekrar HP logosunun gelmesini nasıl sağlayabilirim?

Çözüm
Rufus ile USB bellek hazırlarken MBR ve GPT kısmında sistem eski olduğunu düşündüğüm için MBR seçtim ondan mı kaynaklı acaba?

Aynen ondan kaynaklı. İsterseniz GPT olarak tekrar hazırlayın. Ama Legacy Support'u kapatın ve Secure Boot'u açın.
UEFI değil ise zaten başlangıçta anakart logosu gelmezki? Gelse bile 1 sn bile gözükmez. Windows 10 logosu gelir. İllede HP logosu istiyorum dersen UEFI kurman lazım.

UEFI değil ise zaten başlangıçta anakart logosu gelmezki? Gelse bile 1 sn bile gözükmez. Windows 10 logosu gelir. İllede HP logosu istiyorum dersen UEFI kurman lazım.
Benimde anlamadığım kısım o sistem bilgisi kısmında bios modunun eski yani Legacy olduğu yazıyor fakat önceden Windows 10 kullandığımda HP logosu geliyordu?

Benim de anlamadığım kısım o sistem bilgisi kısmında BIOS modunun eski yani Legacy olduğu yazıyor fakat önceden Windows 10 kullandığımda HP logosu geliyordu?

Windows 10 da Legacy desteği var çünkü resmi olarak. Windows 11 de etrafından dolanarak onu bypass ediyorsun. O yüzden logo gelmiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…