Geçen günlerde USB bellek ile laptopa format atarak Windows 10'dan Windows 11'e geçiş yaptım fakat önceden Windows 10 açılışında laptopun marka logosu olan HP logosu geliyordu. Format sonrası artık HP logosu yerine Windows 11 logosu gelmeye başladı tekrar HP logosunun gelmesini nasıl sağlayabilirim?
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Rufus ile USB bellek hazırlarken MBR ve GPT kısmında sistem eski olduğunu düşündüğüm için MBR seçtim ondan mı kaynaklı acaba?
Aynen ondan kaynaklı. İsterseniz GPT olarak tekrar hazırlayın. Ama Legacy Support'u kapatın ve Secure Boot'u açın.
Hocam BİOS boot options bölümü bu şekilde.Windows 10 da Legacy desteği var çünkü resmi olarak. Windows 11 de etrafından dolanarak onu bypass ediyorsun. O yüzden logo gelmiyor.
@Recep Baltaş
35gvm78
Üstün
Hocam direkt neden UEFI kurmadınız acaba? Cihazınız eskide değil hem. Bence sıfırdan UEFI olarak bir temiz kurulum yapın.
Rufus ile USB bellek hazırlarken mbr ve gpt kısmında sistem eski olduğunu düşündüğüm için mbr seçtim ondan mı kaynaklı acaba?Hocam direkt neden UEFI kurmadınız acaba? Cihazınız eskide değil hem. Bence sıfırdan UEFI olarak bir temiz kurulum yapın.
EFI Shell
Yetkin
Legacy olarak kurmuşsunuz işte görüldüğü gibi. Sorun bu. MBR2GPT ile çevirin 2 dakikalıl iş maksimum. Formata gerek yok. İnternetten bakabilirsiniz.Bir forumda sistemin UEFI olup olmadığını anlamak için sistem bilgisi bölümüne bakmam gerektiği söylendi, baktığımda bios modu eski yazıyordu?
Eki Görüntüle 91712
35gvm78
Üstün
Rufus ile USB bellek hazırlarken MBR ve GPT kısmında sistem eski olduğunu düşündüğüm için MBR seçtim ondan mı kaynaklı acaba?
Aynen ondan kaynaklı. İsterseniz GPT olarak tekrar hazırlayın. Ama Legacy Support'u kapatın ve Secure Boot'u açın.
Hocam peki BIOS'ta dediğiniz ayarı yaptıktan sonra şu an kurulu olan Windows açılmaz mı?Aynen ondan kaynaklı. İsterseniz GPT olarak tekrar hazırlayın. Ama Legacy Support'u kapatın ve Secure Boot'u açın.
Hocam sayenizde sorunu çözdüm,Aynen ondan kaynaklı. İsterseniz GPT olarak tekrar hazırlayın. Ama Legacy Support'u kapatın ve Secure Boot'u açın.
İlk başta daha önceden MBR olarak Windows 11 ISO dosyasını yazdırdığım USB belleği biçimlendirdim ardından Windows 11 ISO dosyasını indirip Rufus ile disk bölüm düzenini GPT seçerek USB belleğe Windows 11 ISO dosyasını yazdırdım.
Ardından BIOS'a girerek Legacy Support'u kapatıp Secure Boot'u açtım ve Laptobu USB bellekten başlattım ve HP logosu geldi bugün geç olduğu için UEFI Windows 11 kurulumunu yarın yapacağım.
Hocam dediğiniz yöntemi araştırdım fakat veri kaybı olma ihtimali var mış o yüzden belki veri kaybı dışında da sorunlar olur diye yedek alıp sıfırdan UEFI kurulumu yapacağım.Legacy olarak kurmuşsunuz işte görüldüğü gibi. Sorun bu. MBR2GPT ile çevirin 2 dakikalıl iş maksimum. Formata gerek yok. İnternetten bakabilirsiniz.
@35gvm78
Sıfırdan UEFI Windows 11 kurulumu yaptım sorunum düzeldi.
Son düzenleme:
Yeni konular
-
Uygun fiyatlı markaların monitörleri alınır mı?
- EmirEffect
-
-
-
-
-
-
-
-