Geçen günlerde USB bellek ile laptopa format atarak Windows 10'dan Windows 11'e geçiş yaptım fakat önceden Windows 10 açılışında laptopun marka logosu olan HP logosu geliyordu. Format sonrası artık HP logosu yerine Windows 11 logosu gelmeye başladı tekrar HP logosunun gelmesini nasıl sağlayabilirim?
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Rufus ile USB bellek hazırlarken MBR ve GPT kısmında sistem eski olduğunu düşündüğüm için MBR seçtim ondan mı kaynaklı acaba?
Aynen ondan kaynaklı. İsterseniz GPT olarak tekrar hazırlayın. Ama Legacy Support'u kapatın ve Secure Boot'u açın.
Elle HP logosu verebilirsin:
github.com
GitHub - Metabolix/HackBGRT: Windows boot logo changer for UEFI systems
Windows boot logo changer for UEFI systems. Contribute to Metabolix/HackBGRT development by creating an account on GitHub.
Hocam Legacy sistem kullanıyorum.Elle HP logosu verebilirsin:
![]()
GitHub - Metabolix/HackBGRT: Windows boot logo changer for UEFI systems
Windows boot logo changer for UEFI systems. Contribute to Metabolix/HackBGRT development by creating an account on GitHub.github.com
Legacy sistemde açılışta nasıl HP logosu geliyordu? O zaman UEFI'ye çevirin.
Bir forumda sistemin UEFI olup olmadığını anlamak için sistem bilgisi bölümüne bakmam gerektiği söylendi, baktığımda bios modu eski yazıyordu?Legacy sistemde açılışta nasıl HP logosu geliyordu? O zaman UEFI'ye çevirin.
Benimde anlamadığım kısım o sistem bilgisi kısmında bios modunun eski yani Legacy olduğu yazıyor fakat önceden Windows 10 kullandığımda HP logosu geliyordu?UEFI değil ise zaten başlangıçta anakart logosu gelmezki? Gelse bile 1 sn bile gözükmez. Windows 10 logosu gelir. İllede HP logosu istiyorum dersen UEFI kurman lazım.
BIOS üzerinden bakar mısın ordan açılıp kapatılabiliyor o logo.Bir forumda sistemin UEFI olup olmadığını anlamak için sistem bilgisi bölümüne bakmam gerektiği söylendi, baktığımda bios modu eski yazıyordu?
Eki Görüntüle 91712
Birçok kez baktım fakat öyle bir seçenek bulamadım.BIOS üzerinden bakar mısın ordan açılıp kapatılabiliyor o logo.
35gvm78
Üstün
Benim de anlamadığım kısım o sistem bilgisi kısmında BIOS modunun eski yani Legacy olduğu yazıyor fakat önceden Windows 10 kullandığımda HP logosu geliyordu?
Windows 10 da Legacy desteği var çünkü resmi olarak. Windows 11 de etrafından dolanarak onu bypass ediyorsun. O yüzden logo gelmiyor.
Yeni mesajlar
-
-
Elektronik ASUS TUF GAMING 850W güç kaynağı sepette 6.476 TL!
- Prof. Dr. Abuzer Kömürcü
-