Daha önce de konu açmıştım. HP marka bilgisayar kapalıyken ekranda ışık sızması var (beyaz-sarımsı). Bu normal ışık sızması veya IPS Glow değil; çünkü bu ışık sızması şarj aleti prize takılıyken oluyor ama şarj aletini çekince bu ışık sızması kayboluyor ekranda.
Sanırım voltajdan kaynaklanıyor.
Benim sorum şu: Bu voltaj, bilgisayara zarar verir mi?
Daha önce de konu açmıştım. HP marka bilgisayar kapalıyken ekranda ışık sızması var (beyaz-sarımsı). Bu normal ışık sızması veya IPS glow değil; çünkü bu ışık sızması şarj aleti prize takılıyken oluyor ama şarj aletini çekince bu ışık sızması kayboluyor ekranda.
Sanırım voltajdan kaynaklanıyor.
Benim sorum şu: Bu voltaj, bilgisayara zarar verir mi?
Hocam prize takılıyken ekran panele ışık yansıyor (beyaz-sarımsı) şekilde ama şarj aletini çıkarınca bu ışık kayboluyor. Bunun nedenini çözemedim bir türlü ama dediğim gibi voltaj ile ilgisi var bunun, bundan eminim sadece.
Hocam prize takılıyken ekran panele ışık yansıyor (beyaz-sarımsı) şekilde ama şarj aletini çıkarınca bu ışık kayboluyor. Bunun nedenini çözemedim bir türlü ama dediğim gibi voltaj ile ilgisi var bunun, bundan eminim sadece.
Evet hocam, karanlıkta belli oluyor. Bir başka bilgisayarım var (Lenovo); onun bataryası bitik, prize takılı ama onda böyle ışık yansıması yok. HP olan bilgisayarda ise var.