Uğur.y

Çalışkan
Merhaba,

Daha önce de konu açmıştım. HP marka bilgisayar kapalıyken ekranda ışık sızması var (beyaz-sarımsı). Bu normal ışık sızması veya IPS Glow değil; çünkü bu ışık sızması şarj aleti prize takılıyken oluyor ama şarj aletini çekince bu ışık sızması kayboluyor ekranda.

Sanırım voltajdan kaynaklanıyor.

Benim sorum şu: Bu voltaj, bilgisayara zarar verir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

Daha önce de konu açmıştım. HP marka bilgisayar kapalıyken ekranda ışık sızması var (beyaz-sarımsı). Bu normal ışık sızması veya IPS glow değil; çünkü bu ışık sızması şarj aleti prize takılıyken oluyor ama şarj aletini çekince bu ışık sızması kayboluyor ekranda.

Sanırım voltajdan kaynaklanıyor.

Benim sorum şu: Bu voltaj, bilgisayara zarar verir mi?

Ekran ayarlarında prize takınca daha çok parlaklık ayarı mı var acaba bir bakar mısınız?

Voltajdan ekranda ışık sızması olmaz.
Hocam prize takılıyken ekran panele ışık yansıyor (beyaz-sarımsı) şekilde ama şarj aletini çıkarınca bu ışık kayboluyor. Bunun nedenini çözemedim bir türlü ama dediğim gibi voltaj ile ilgisi var bunun, bundan eminim sadece.

Hocam prize takılıyken ekran panele ışık yansıyor (beyaz-sarımsı) şekilde ama şarj aletini çıkarınca bu ışık kayboluyor. Bunun nedenini çözemedim bir türlü ama dediğim gibi voltaj ile ilgisi var bunun, bundan eminim sadece.
Yani siz diyorsunuz ki laptop kapalıyken bile şarja taktığınız zaman ekranda bir ışık mı oluşuyor?

Aşırı voltaj da olabilir dediğiniz gibi. İlk defa rastlıyorum böyle bir şeye, ilginç.

Ekran ayarlarında prize takınca daha çok parlaklık ayarı mı var acaba bir bakar mısınız?

IMG_20251018_012627_MP.webp

Kusura bakmayın, kameranın kalitesi biraz düşük.

Yani siz diyorsunuz ki laptop kapalıyken bile şarja taktığınız zaman ekranda bir ışık mı oluşuyor?
Evet hocam, karanlıkta belli oluyor. Bir başka bilgisayarım var (Lenovo); onun bataryası bitik, prize takılı ama onda böyle ışık yansıması yok. HP olan bilgisayarda ise var.
Estağfurullah ne kusuru. Şu sağdaki, değil mi? Gece ışını kapatınca da oluyor mu böyle?
Onu kapattım, aynı sorun açıkken de oluyor hocam.
Estağfurullah ne kusuru. Şu sağdaki, değil mi? Gece ışını kapatınca da oluyor mu böyle?
Işık sızmasına alıştım da voltaj kısmı endişelendirdi hocam, acaba donanıma zarar verme riski var mı diye.