Evet hocam karanlıkta belli oluyor bir başka bilgisayarım var (Lenovo) onun bataryası bittik prize takılı ama onda böyle ışık yansıması yok ama HP olan bilgisayar da var.

Onu kapattım aynı sorun hocam açıkken de oluyor.

Işık sızmasını alıştım da beni voltaj kısmı endişelendirdi hocam acaba donanıma zarar verme riski var mı diye.
Eğer orijinal şarj aleti ise vermez donanıma zarar ama çok da bilgisayara yüklenmemenizde fayda var, içiniz daha rahat etmek istiyorsa.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet hocam, karanlıkta belli oluyor. Bir başka bilgisayarım var (Lenovo); onun bataryası bitik, prize takılı ama onda böyle ışık yansıması yok. HP olan bilgisayarda ise var.

Onu kapattım, aynı sorun açıkken de oluyor hocam.

Işık sızmasına alıştım da voltaj kısmı endişelendirdi hocam, acaba donanıma zarar verme riski var mı diye.
Garip bir durum, Voltaj yüksek olsa bilgisayar kısa süre içinde bozulurdu bu arada, 19V oluyor genelde laptopların adaptörleri. Sizinki diyelim 30V falan gelse anında yakar bilgisayarı.

Fakat ben böyle bir durum olduğunu sanmıyorum, bence laptopun kendi içinde bir saçmalık var.

Garip bir durum, Voltaj yüksek olsa bilgisayar kısa süre içinde bozulurdu bu arada, 19 Volt oluyor genelde Laptopların adaptörleri, sizinki diyelim 30 falan gelse anında yakar bilgisayarı.
Fakat ben böyle bir durum olduğunu sanmıyorum, bence laptopun kendi içinde bir saçmalık var.
Cihaz garanti kapsamından çıktı. Çıkmasaydı servise yollardım.

19V çeken bir bilgisayara sınırlamalar gereği isteseniz de 20V ve üzerini veremezsiniz zaten. Pilde enerji tasarrufu için bazı pikselleri kapatıyor olduğu için ışık sızması o kadar belirgin olmuyordur.

Yani cihazın ekranı bozulduğu için ışık sızması yapıyor, voltaj ile bir alakası yok.

19V çeken bir bilgisayara sınırlamalar gereği isteseniz de 20V ve üzerini veremezsiniz zaten. Pilde enerji tasarrufu için bazı pikselleri kapatıyor olduğu için ışık sızması o kadar belirgin olmuyordur.

Yani cihazın ekranı bozulduğu için ışık sızması yapıyor, voltaj ile bir alakası yok.
Servis'e göndermek şart oluyor o zaman işin tuhafı hocam dün bu foruma bu başlığı açtım gece kapattım bu sefer şikayetçi olduğum ışık sızmasını yapmadı xahve hocamın dediği gibi PC içinde bir saçmalık var