Bütçe
En fazla 2000Tl

emrihion

Gelişen
Merhaba iyi Sosyaller,

HP Laser Jet P1005 model bir yazıcim ve ZTE Zxhn H298a model bir modelim var yazıcımı masa başından kaldırarak masamda yer açmak istiyorum ama yazıcım kablolu olduğu için bu durum buna engel oluyor internetten TP-Link'in bir printing server cihazını buldum ancak desteklenen yazıcılar listesinde kendi yazıcımı bulamadım yazıcımın %100 kablosuz kullanabileceğim fiyatı çok pahalı olmayan bir printing server arıyorum ya da aynı görevi yapacak başka bir cihaz arıyorum yardımcı olursanız çok mutlu olurum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba iyi Sosyaller,

HP Laser Jet P1005 model bir yazıcim ve ZTE Zxhn H298a model bir modelim var yazıcımı masa başından kaldırarak masamda yer açmak istiyorum ama yazıcım kablolu olduğu için bu durum buna engel oluyor internetten TP-Link'in bir printing server cihazını buldum ancak desteklenen yazıcılar listesinde kendi yazıcımı bulamadım yazıcımın %100 kablosuz kullanabileceğim fiyatı çok pahalı olmayan bir printing server arıyorum ya da aynı görevi yapacak başka bir cihaz arıyorum yardımcı olursanız çok mutlu olurum.
HP LaserJet P1005 yazıcınızı kablosuz hale getirmek için uygun bir çözüm önermek istiyorum. Yazıcınızın kablosuz özellikleri olmadığı için bir yazıcı sunucusu (print server) veya başka bir çözüm kullanmanız gerekiyor. İşte adım adım bir yaklaşım:

Çözüm: Yazıcı Sunucusu veya Alternatif Cihaz Kullanımı​

1. Eldeki Yazıcı Sunucusu Alternatifleri:
- TP-Link TL-WPS510U: Bu USB yazıcı sunucusunu deneyebilirsiniz. Genellikle birçok yazıcı ile uyumlu çalışmaktadır. Yazıcınızı bu cihazla kablosuz hale getirebilirsiniz.

2. USB Yazıcı Sunucusu Kullanın:
- USB yazıcınızı bu sunucuya bağlayın.
- Yazıcı sunucusunu ağa bağlayın (Ethernet kablosu ile).
- Yazıcı sunucusunun ayarlarını kullanarak kablosuz ağa bağlayın.

3. Yazıcıyı Paylaşma:
- Bilgisayarınızda yazıcının sürücüsünü kurun.
- Yazıcıyı bilgisayarınızdan paylaşarak ağ üzerindeki diğer cihazların da erişimini sağlayın.

Alternatif Seçenekler:​

1. Yazıcıcı Uygulamaları:
- Bazı kullanıcılar, yazıcıyı bir bilgisayara bağlı bırakıp, bu bilgisayarı ağ üzerinde yazıcı paylaşımı yapacak şekilde ayarlarken, bilgisayarın açık kalması gerektiğini unutmayın.

2. Mobil Uygulamalar:
- Eğer sık sık mobil cihazlardan yazdırıyorsanız, Wi-Fi Direct gibi alternatif bağlantılar sunan yazıcı uygulamalarını düşünebilirsiniz ancak bu, mevcut yazıcınız için sınırlı olabilir.

3. Yeni Bir Yazıcı Düşünme:
- Eğer bütçeniz uygunsa, kablosuz özelliklere sahip yeni bir yazıcı almak uzun vadede daha pratik olabilir.

Bu çözümlerden birini deneyerek yazıcınızı kablosuz hale getirebilirsiniz. Eğer desteğe ihtiyacınız olursa, lütfen belirli yazılım veya donanım konularında ek bilgi isteyin.