pullsar pulwark bold kesinlikle önermiyorum. ofiste ki excalibur g870'e uyguladık. servisin sürdüğü 3 kuruşluk macun daha iyiydi. daha açılır açılmaz 80 lerde başlıyor bilgisayar. yanlış yaptım heralde diye açtığımda çok da iyi sürmüşüm ama macun berbattı. 4 yıllık mx 4 ü sürmek zorunda kaldım ama pullsar markasının termal pedleri olsun likit macunu olsun hep memnun kaldım. sadece bu faz değişimli ped kafamı karıştırıyor. çünkü herkes 8.5 10 felan yazarken hatta thermal grizlly bile 10 w/mk açıklarken pullsar'ın 40 w/mk yazması dürüst olmadıklarını düşündürüyor. yoksa alıp denemek istiyorumYani halen daha alınabiliyor, şu an önermenin bir manası yok yani onu diyorum.
Faz değişimlilerin pump-out riski sıfır olabilir olabilir ancak sert macunlar da işe yarar. Thermal Grizzly'nin o kadar macunu var laptoplarda pump-out yapmayan. Direkt Pullsar'ın sayılı alınabilir gördüğüm ürünlerinden Pullsar Pullwark Bold var ki gerçekten pump-out yapma riski sıfır faz değişimli olmasa bile.
Detaylar
Kim cevapladı?Selam. Kendi konunuz açıldığına göre burada yardımcı olabilirim. Öncelikle, işlemciniz çok watt çekiyor. Sorunlu bir seri olduğunu biliyoruz. Neyse ki 14. nesil hx değil; onlar 157 W çekiyor...
Gelelim sorunuza: 110W + 150W dediğimiz miktarlar bir laptop için çok uçuk sayılar. Soğuk çalışması zor çünkü sistemi soğutmaya çalışan yalnızca iki fan var. GPU tarafı daha soğuk çalışabilir ancak CPU tarafı kesinlikle yine sıcak çalışacaktır. Size önerebileceğim 2-3 adım var; ancak yaptığınız işi bilmediğim için doğrudan yazacağım. Öncelikle işlemcinin 110W çekmesine gerek yok çünkü bu çok yüksek bir sayı. 110W çekip de 95 derecenin altına düştüğünü sanmıyorum ki performans testi yaparsanız göreceksiniz; 110W seviyelerinde devamlı duramaz. Cihaz soğutamaz. Bu yüzden UV atabilir veya limit kullanabilirsiniz.
Gelelim bir diğer konuya: Pullsar ıce Dragon kyrosheet kesinlikle fark yaratacaktır. Size önerim 17 w/mk olanı değil de 40 w/mk olanını almanızdır. Isı iletimi çok daha iyi.
hocam, ben katılmıyorum. sıvı metal ile bile zor soğuyan bir işlemciyi 17 w/mk ya da 40 w/mk değerlerine sahip PTM veya karbon fiber ürünlerle soğutamazsınız.
benim tavsiyem, kaliteli bir sıvı metal kullanılmasıdır. PTM7950, pullsar kyrosheet gibi ürünler ise termal macun kullanılan laptoplar için daha iyi bir alternatif olabilir.
Eğer laptopunuz stok olarak sıvı metal ile gelmiyorsa ve soğutma bloku sıvı metal için uygun değilse, Pullsar'ın 40 w/mk ısı iletimine sahip karbon fiber ürününü uygulayıp UV işlemi yapsanız bile, yine de yeterince soğuyacağını düşünmüyorum.
laptoplar için bu watt değerleri çok yüksek.
Sizin yerinizde olsam işlemciye PL1, PL2 watt limitleri koyardım.
talongod
Yetkin
- Makaleler
- 5
17 w/mk versiyonunu zaten önermedim; 40 w/mk olan versiyonu da UV attığımız zaman gayet stabil değerler sağlayabilecek. Cihaz zaten 110 W CPU + 150 W GPU şeklinde ilerliyor. 110 W CPU soğutmanın, siz de biliyorsunuz ki çok zor olduğu aşikâr; özellikle 60 W çeken CPU'lar bile dünya kadar ısılara çıkabiliyorken. 110 W render alınmıyorsa çok mantıksız. 60 - 80 W aralığında atılacak bir limit çok daha iyi olacaktır. Aslında temelde aynı şeyden bahsediyoruz, ama katılmıyorsunuz. Saygı duyarım.hocam, ben katılmıyorum. sıvı metal ile bile zor soğuyan bir işlemciyi 17 w/mk ya da 40 w/mk değerlerine sahip PTM veya karbon fiber ürünlerle soğutamazsınız.
benim tavsiyem, kaliteli bir sıvı metal kullanılmasıdır. PTM7950, pullsar kyrosheet gibi ürünler ise termal macun kullanılan laptoplar için daha iyi bir alternatif olabilir.
Eğer laptopunuz stok olarak sıvı metal ile gelmiyorsa ve soğutma bloku sıvı metal için uygun değilse, Pullsar'ın 40 w/mk ısı iletimine sahip karbon fiber ürününü uygulayıp UV işlemi yapsanız bile, yine de yeterince soğuyacağını düşünmüyorum.
denedim ama başarılı olmadı. mx6, pullsar bold vs derken hepsi 95 derece üstü ve thermal throttling oldu. bende kaliteli bir thermal putty alıp önce komponentleri güzelce macunladım sonra işlemci ve ekran kartı ekrafını kapton bant ile sardım. her ihtimale karşı sızma olabilecek yerlere de sıvı metali emecek materyal koydum ve yine thermal grizzly conductonaut extreme uyguladım. Cinebench R26 da render testinde 110 watt'da dahi 81 dereceleri geçmiyor artık. yani bu laptopun ilacı malesef ki likit macun. riskli olsada en iyi performansı ancak böyle alabiliyorum.hocam, ben katılmıyorum. sıvı metal ile bile zor soğuyan bir işlemciyi 17 w/mk ya da 40 w/mk değerlerine sahip PTM veya karbon fiber ürünlerle soğutamazsınız.
hocam en çok oynadığım oyunlardan bir tanesi beamng drive oyununda işlemci neredeyse 100 watt güç çekiyor. işelmciye aşırı yüklenen bir oyun. sadece o değil autocad ve revit kullanırken de aynısı oluyor. o yüzden işlemci yükü bi hayli fazla17 w/mk versiyonunu zaten önermedim; 40 w/mk olan versiyonu da UV attığımız zaman gayet stabil değerler sağlayabilecek. Cihaz zaten 110 W CPU + 150 W GPU şeklinde ilerliyor. 110 W CPU soğutmanın, siz de biliyorsunuz ki çok zor olduğu aşikâr; özellikle 60 W çeken CPU'lar bile dünya kadar ısılara çıkabiliyorken. 110 W render alınmıyorsa çok mantıksız. 60 - 80 W aralığında atılacak bir limit çok daha iyi olacaktır. Aslında temelde aynı şeyden bahsediyoruz, ama katılmıyorsunuz. Saygı duyarım.
Denedim ama başarılı olmadı. MX6, pullsar bold vs derken hepsi 95 derece üstü ve thermal throttling oldu. Bende kaliteli bir thermal PuTTY alıp önce komponentleri güzelce macunladım sonra işlemci ve ekran kartı ekrafını kapton bant ile sardım. Her ihtimale karşı sızma olabilecek yerlere de sıvı metali emeyecek materyal koydum ve yine Thermal Grizzly Conductonaut Extreme uyguladım. Cinebench R26 da render testinde 110 Watt'da dahi 81 dereceleri geçmiyor artık. Yani bu laptopun ilacı maalesef ki likit macun. Riskli olsa da en iyi performansı ancak böyle alabiliyorum.
Hocam en çok oynadığım oyunlardan bir tanesi BeamNG.drive oyununda işlemci neredeyse 100 watt güç çekiyor. İşelmciye aşırı yüklenen bir oyun. Sadece o değil AutoCAD ve Revit kullanırken de aynısı oluyor. O yüzden işlemci yükü bir hayli fazla.
BeamNG.drive'da nasıl o kadar güç tüketiyor bende i7-11800H var 40W üstünü geçmiyor.
bende bilmiyorum ama maks ayarlarda 2K da bu şekilde güç çekiyor. RDR 2, F1 Forza Motorsport oynuyorum hiç birisi beamng kadar güç çekmiyor özellikle işlemci tarafında sanki token kazıyorBeamNG.drive'da nasıl o kadar güç tüketiyor bende i7-11800H var 40W üstünü geçmiyor.
Yeni konular
-
-
-
-
-
Elektronik ASUS ROG Pelta kablosuz gaming kulaklık cashback ile 4.263 TL
- RapidLemming955
-
-
-