Critness

Başarılı
Laptopta bu mavi ekranı alıyorum ve %0'da kalıyor. Minidump oluşmadı ama olay loglarını elde ettim.
Laptopta RAM ve SSD değiştirmiştim bu arada. Kingston'ın 16 GB DDR4 3200 MHz RAM ve Kioxia Exceria G2 1 TB M.2 SSD ile değiştirdim. Yazılımsal değilse SSD'den şüpheleniyorum. Sorun ne olabilir?

Laptopta bu mavi ekranı alıyorum ve %0'da kalıyor. Minidump oluşmadı ama olay loglarını elde ettim.
Laptopta RAM ve SSD değiştirmiştim bu arada. Kingston'ın 16 GB DDR4 3200 MHz RAM ve Kioxia Exceria G2 1 TB M.2 SSD ile değiştirdim. Yazılımsal değilse SSD'den şüpheleniyorum. Sorun ne olabilir?

Sorunun büyük ihtimalle RAM veya SSD uyumsuzluğu. Önce RAM'i tek modülle test et, sonra SSD'yi eskiyle değiştirip dene, gerekirse BIOS'u güncelle. Yapabiliyorsan tabii ki.

Artı -1 Eksi
Sorunun büyük ihtimalle RAM veya SSD uyumsuzluğu. Önce RAM'i tek modülle test et, sonra SSD'yi eskiyle değiştirip dene, gerekirse BIOS'u güncelle. Yapabiliyorsan tabii ki.
RAM zaten tek modül ama diğer slota takıp deneyeceğim. SSD olduğunu anlamam için nasıl bir test yapabilirim? Ayrıca 1-2 yıl önceki RAM ve SSD değişikliğinin (Bu 2'sinden birinin problemli olduğunu varsayarsak) şimdi patlak vermesi normal mi? BIOS güncel.

RAM zaten tek modül ama diğer slota takıp deneyeceğim. SSD olduğunu anlamam için nasıl bir test yapabilirim? Ayrıca 1-2 yıl önceki RAM ve SSD değişikliğinin (bu 2'sinden birinin problemli olduğunu varsayarsak) şimdi patlak vermesi normal mi? BIOS güncel.

SSD'yi test etmek için Windows'u başka SSD'den başlat veya Kioxia'nın test aracını kullan. RAM/SSD’nin yıllar sonra bozulması normal tabii.

SSD'yi test etmek için Windows'u başka SSD'den başlat veya Kioxia'nın test aracını kullan. RAM/SSD’nin yıllar sonra bozulması normal tabii.
1774732602619.webp

Sağlığın düşük olması sorun diyebilir miyiz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Artı -1 Eksi
Evet, sorundur ama fazla düşmemiş; 79 yine de iyi ama dikkatli ol. Yine de kontrollü kullan, yoksa eline depolama konusunda tuğla ile kalırsın; yeniden masraf demek.

Muhtemelen 1-2 haftaya yeni SSD alır, bunu da bendeki M.2 SSD'yi harici SSD'ye dönüştüren parçaya takarım. Daha da Kioxia alırsam tövbe, önermem de.