Mustafa44

Uzman
Cihaz
HP Pavilion 15-BC017NT
HP Pavilion 15-BC017NT cihazıma BIOS güncellemesi yapıyordum; yükledi ve doğruladı. Ama yeniden başladıktan sonra bilgisayar siyah ekranda kaldı. Fanlar ve klavye ışığı çalışmasına rağmen bilgisayar açılmıyordu. Bir sürü çözüm denedim ama olmadı.

HP Pavilion 15-BC017NT cihazıma BIOS güncellemesi yapıyordum; yükledi ve doğruladı. Ama yeniden başladıktan sonra bilgisayar siyah ekranda kaldı. Fanlar ve klavye ışığı çalışmasına rağmen bilgisayar açılmıyordu. Bir sürü çözüm denedim ama olmadı.
BIOS güncellemesi sonrası siyah ekran sorunları yaygın bir durumdur ve bu durumda yapabileceğiniz birkaç adım var:

1. Güç Döngüsü Yapın:
- Bilgisayarınızı kapatın.
- Adaptörü çıkarın ve bataryayı (varsa) çıkarın.
- Güç düğmesine 15-20 saniye basılı tutun. Bu, bilgisayarın güç tüketimini sıfırlamaya yardımcı olabilir.
- Daha sonra bataryayı ve adaptörü tekrar takarak bilgisayarı açmayı deneyin.

2. BIOS’a Geri Dönüş (Recovery):
- Bilgisayarınızı tekrar açmayı deneyin.
- HP bilgisayarlarda genellikle "Windows + B" tuş kombinasyonu kullanarak BIOS kurtarma moduna girebilirsiniz. Bilgisayar kapalıyken bu tuşları basılı tutun ve güç düğmesine basın.
- Eğer kurtarma aracı açılırsa, BIOS'u eski sürümüne döndürmeyi deneyin.

3. Ram ve Donanım Kontrolü:
- Ram modüllerini çıkarıp tekrar takmayı deneyin. Tek tek takarak hangi modülün soruna neden olduğunu bulmaya çalışın.
- Diğer bileşenlerin (disk sürücüsü, grafik kartı vb.) tam oturup oturmadığını kontrol edin.

4. Harici Monitör ile Test:
- Eğer laptopunuza bir harici monitör bağlayırsanız, siyah ekran sorununun ekran kartı ile ilgili olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Harici monitörde görüntü alırsanız, laptopun ekranında bir sorun olabilir.

5. Geri Yükleme veya Fabrika Ayarlarına Sıfırlama:
- Eğer yukarıdaki adımlar çalışmazsa, işletim sistemini tamamen yeniden yüklemeyi veya fabrika ayarlarına sıfırlamayı düşünebilirsiniz. Bu genellikle sisteminizi kurtarır ancak tüm verilerinizi kaybedebilirsiniz.

Eğer bu adımlar işe yaramazsa, donanımda bir arıza olabileceği veya BIOS'un tam olarak güncellenmediğine dair bir durum söz konusu olabilir. Bu noktada, bir uzmandan destek almanız gerekebilir veya HP'nin müşteri hizmetleri ile iletişime geçmek iyi bir fikir olabilir.