Merhaba HP Pavilion 15 laptop aldim ve Valorant indirip oyuna girince boyle bir hata veriyor. YouTube'dan cozume bakinca orada BIOS'tan UEFI kapatmam gerektigini soyluyor ama benim laptopun BIOS'unda oyle bir şey yok.
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
UEFI kapatmanız değil, CSM kapatmanız istenir. Laptoplarda CSM zaten kapalıdır.
Secure Boot açmanız gerek.
Bu girdiğiniz BIOS değil. BIOS’a girmeniz lazım siz şu an test ekranındasınız. BIOS‘a girdikten sonra Secure boot açmanız gerekiyor.
Özetle BIOS’a girip Secure Boot açacaksınız.
HP laptoplarda F10 tuşu ile BIOS’a girebilirsiniz:
Bu girdiğiniz BIOS değil. BIOS’a girmeniz lazım siz şu an test ekranındasınız. BIOS‘a girdikten sonra Secure boot açmanız gerekiyor.
- Makaleler
- 14
UEFI kapatman gerektiğini değil. Tam aksine. UEFI modda Windows'u kurman gerekiyor. Secure Boot açık şekilde. Hangi Youtube kanalıymış o öyle.
UEFI kapatman gerektiğini değil. Tam aksine. UEFI modda Windows'u kurman gerekiyor. Secure Boot açık şekilde. Hangi YouTube kanalıymış o öyle.
Hocam ben cok anlamıyorum Windows kurmakdan. Sizin dediginizi yapan bir YouTube videosu varsa link verebilir misiniz?
- Makaleler
- 14
Windows hangi BIOS modunda kurulmuş önce ona bakalım. Legacy ise UEFI moduna çevireceğiz. CMD'yi açıp şu komutları yazıp bana ekran fotoğrafı atabilir misiniz? Belki Windows zaten UEFI modda kurulmuştur. Diskiniz GPT mi ona bakalım.Hocam ben cok anlamıyorum Windows kurmakdan. Sizin dediginizi yapan bir YouTube videosu varsa link verebilir misiniz?
CMD'yi açın.
Kod:
diskpart
list disk
Ardından çıktıyı paylaşın.
Windows kurmanız gerek olduğunu düşünmüyorum. Windows zaten muhtemelen UEFI kuruludur.
drmstafaa
Yetkin
Senin girdiğin yer BIOS değil sistem test menüsü. Bilgisayarı açtıktan sonra F10 tuşuna hızlı hızlı basarak BIOS'a girebilirsin.Merhaba HP Pavilion 15 laptop aldim ve Valorant indirip oyuna girince boyle bir hata veriyor. YouTube'dan cozume bakinca orada BIOS'tan UEFI kapatmam gerektigini soyluyor ama benim laptopun BIOS'unda oyle bir şey yok.
- Makaleler
- 14
Eğer Legacy modunda kurmuş ise "mbr2gpt" aracıyla çevirebiliriz.Windows kurmanız gerek olduğunu düşünmüyorum. Windows zaten muhtemelen UEFI kuruludur.
Ama işlemci modeline bağlı olarak vereceğim farklı bir üzücü haber daha var. Muhtemelen 1 veya 2 sene sonra Valorant o cihazda oynanmayabilir. Sebebini "İddia" etiketiyle farklı bir konu açarak açıklayacağım. Riot'u az çok bildiğim için iddiayı bizzat ben atacağım. Birkaç konu ile destekleyerek tabii ki.
Bu girdiğiniz BIOS değil. BIOS'a girmeniz lazım siz şu an test ekranındasınız. BIOS‘a girdikten sonra Secure Boot açmanız gerekiyor.
Özetle BIOS'a girip Secure Boot açacaksınız.
HP laptoplarda F10 tuşu ile BIOS'a girebilirsiniz:
Teşekkürler sorunum cozuldu.
Son düzenleyen: Moderatör:
Yeni konular
-
-
60.000 TL bütçe ile Gaming.Gen.TR hazır sistem karşılaştırması
- Angus Young
-
Akılalmaz güvenlik açığı: Kullanılmış numaraları yeniden satıyorlar
- Rubiks Cube
-
-
-
Okullarda test yapıp burs teklif eden dil kursları güvenilir mi?
- Torukojin Kaneki