Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

mehmet996

Üyecik
Merhaba HP Pavilion 15 laptop aldim ve Valorant indirip oyuna girince boyle bir hata veriyor. YouTube'dan cozume bakinca orada BIOS'tan UEFI kapatmam gerektigini soyluyor ama benim laptopun BIOS'unda oyle bir şey yok.

Dosya Ekleri

• Screenshot 2025-07-03 235651.webp
    Screenshot 2025-07-03 235651.webp
    239,3 KB · Görüntüleme: 366
  • Screenshot 2025-07-04 131600.webp
    Screenshot 2025-07-04 131600.webp
    99 KB · Görüntüleme: 82
  • Screenshot 2025-07-04 131613.webp
    Screenshot 2025-07-04 131613.webp
    150,4 KB · Görüntüleme: 80
Çözüm
UEFI kapatmanız değil, CSM kapatmanız istenir. Laptoplarda CSM zaten kapalıdır.

Secure Boot açmanız gerek.

Bu girdiğiniz BIOS değil. BIOS’a girmeniz lazım siz şu an test ekranındasınız. BIOS‘a girdikten sonra Secure boot açmanız gerekiyor.

Özetle BIOS’a girip Secure Boot açacaksınız.

HP laptoplarda F10 tuşu ile BIOS’a girebilirsiniz:

Bu girdiğiniz BIOS değil. BIOS’a girmeniz lazım siz şu an test ekranındasınız. BIOS‘a girdikten sonra Secure boot açmanız gerekiyor.

Özetle BIOS’a girip Secure Boot açacaksınız.

HP laptoplarda F10 tuşu ile BIOS’a girebilirsiniz:

Çözüm
Hocam ben cok anlamıyorum Windows kurmakdan. Sizin dediginizi yapan bir YouTube videosu varsa link verebilir misiniz?
Windows hangi BIOS modunda kurulmuş önce ona bakalım. Legacy ise UEFI moduna çevireceğiz. CMD'yi açıp şu komutları yazıp bana ekran fotoğrafı atabilir misiniz? Belki Windows zaten UEFI modda kurulmuştur. Diskiniz GPT mi ona bakalım.

CMD'yi açın.

Kod:
diskpart
list disk

Ardından çıktıyı paylaşın.

Merhaba HP Pavilion 15 laptop aldim ve Valorant indirip oyuna girince boyle bir hata veriyor. YouTube'dan cozume bakinca orada BIOS'tan UEFI kapatmam gerektigini soyluyor ama benim laptopun BIOS'unda oyle bir şey yok.
Senin girdiğin yer BIOS değil sistem test menüsü. Bilgisayarı açtıktan sonra F10 tuşuna hızlı hızlı basarak BIOS'a girebilirsin.

Windows kurmanız gerek olduğunu düşünmüyorum. Windows zaten muhtemelen UEFI kuruludur.
Eğer Legacy modunda kurmuş ise "mbr2gpt" aracıyla çevirebiliriz.

Ama işlemci modeline bağlı olarak vereceğim farklı bir üzücü haber daha var. Muhtemelen 1 veya 2 sene sonra Valorant o cihazda oynanmayabilir. Sebebini "İddia" etiketiyle farklı bir konu açarak açıklayacağım. Riot'u az çok bildiğim için iddiayı bizzat ben atacağım. Birkaç konu ile destekleyerek tabii ki.

Bu girdiğiniz BIOS değil. BIOS'a girmeniz lazım siz şu an test ekranındasınız. BIOS‘a girdikten sonra Secure Boot açmanız gerekiyor.

Özetle BIOS'a girip Secure Boot açacaksınız.

HP laptoplarda F10 tuşu ile BIOS'a girebilirsiniz:

Teşekkürler sorunum cozuldu.

Son düzenleyen: Moderatör: